Ceea ce parea de domeniul imposibilului s-a petrecut aievea. Victor Ponta, plagiatorul, mitomanul, piromanul politic, si-a recunoscut infrangerea. Mii si mii de oameni se afla pe strazi, la Bucuresti, la Cluj, pretutindeni in tara. Asteptam cu totii, cu infrigurare, rezultatele finale. Dar, este limpede, romanii au trecut pragul dezgustului si al fricii. S-a nascut un pod peste generatii intre tinerii care l-au doborat pe Ceausescu si cei care au aparat, in aceste zile, Romania statului de drept. In plan moral si civic, revolutia liberala, valorile euro-atlantice si patriotismul constitutional au invins.

Cateva adevaruri factuale trebuie subliniate. In primul rand, faptul ca revolutia civica in plina desfasurare, este riposta data revolutiei borfasilor, cum corect a numit-o Dan Tapalaga, din vara anului 2012, condusa de piromanul politic Victor Ponta. Programul radical anti-coruptie al Monicai Macovei a jucat un rol decisiv, a fost catalizatorul desteptarii civice a tinerei generatii din Romania si a contribuit la radicalizarea, in aceasta directie, a candidatului ACL, Klaus Iohannis. Diaspora, la randul ei, s-a identificat cu candidatii Iohannis si Macovei, in primul tur, apoi cu Iohannis, in chip coplesitor, in al doilea. Retelele de comunicare sociala au fost vehiculul privilegiat al acestei revolutii electorale, mai ales in conditiile de sabotare si torpilare a informatiilor relevante catre televiziziunile aservite oligarhiei cleptocratice.

Interventiile unor intelectuali critici, indeosebi cele ale unor Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu, Andrei Cornea, Luminita Marcu, Vlad Zografi, Radu Vancu, Dragos Paul Aligica, Rasvan Lalu, Doina Jela, Ioan Stanomir, Angelo Mitchievici, Sorin Ionita, au avut un impact maxim in aceasta perioada. Dincolo de unele diferente initiale, absolut normale, s-a format o masa critica de respingere categorica a pontocratiei. “Apelul catre nehotarati” al GDS a dat glas acestei mase critice. Dispretul ciocoiesc al pesedistilor pentru diaspora romaneasca a fost picatura care a umplut paharul. Oricine a studiat tranzitiile democratice din tarile baltice stie ce rol colosal de puternic l-au avut si al au comunitatile diasporice. Dar Ponta nu poate fi banuit de eruditie la acest capitol. Forma sa mentala este exclusivista, provinciala si autarhica. Xenofobia, minciunile sfruntate si fundamentalismul ortodoxist au facut din campania PSD una de tip comunisto-fascistoid.

Cetatenii responsabili ai acestei tari nu imbratiseaza pompierismul patriotard al lui Ponta, Dragnea, Firea, Sarbu si Sova. Atacurile impotriva justitiei independente si in special impotriva DNA, dirijate de dupa gratii de de-alde Felix Voiculescu si alti infractori, dovedesc ca PSD-ul urmareste sa lichideze statul de drept. Alegerile anticipate se vor impune ca o necesitate a normalitatii democratice. Romania autentica trebuie sa-si afle reprezentarea parlamentara cuvenita.

Era hrebenciucilor s-a sfarsit. Dupa saptamani de incertuitudini nevrozante, dupa luni si ani de batjocorire a demnitatii cetatenilor Romaniei, dupa decenii de jefuire a tarii, putem spune ca azi, 16 noiembrie 2014, odata cu infrangerea nepotului sau politic, cum l-a numit Gabriel Liiceanu, s-a sfarsit era Iliescu. Cred ca o stie chiar si patriarhul bolsevic.

sursa: contributors.ro