Statisticile oficiale ale cazurilor de viol, la care suntem obligați să ne raportăm, arată o Românie cu un gard foarte frumos vopsit pe dinafară. Trei violuri pe zi, la nivel național, anul trecut, este puțin, în comparație cu ce se întâmplă în țări dezvoltate, precum Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Franța, Suedia, Canada. Însă, o știm cu toții, realitatea arată ca un „leopard” hidos: puține cazuri de viol ajung în statistici, cele mai multe sunt „pe surse”, știute doar de autori, victime și, eventual, de alte câteva persoane apropiate acestora.
Dacă toate cazurile de agresiuni sexuale ar fi instrumentate de organele de cercetare penală, este foarte posibil ca polițiștii, procurorii și judecătorii să nici nu mai aibă timp să se ocupe de alte infracțiuni, la cum își fac treaba acum. Așa că putem vorbi liniștiți de o complicitate a organelor respective cu infractorii. Adeseori, victimele sunt descurajate să formuleze plângeri împotriva agresorilor. De aceea, chiar și legislația a fost adaptată, în noul Cod Penal fiind introdusă instituția medierii, inclusiv în cazul violurilor. Dacă se lasă cu o sarcină și agresorul consimte să recunoască copilul și să îi asigure o pensie alimentară sau chiar să contribuie la educația (?) acestuia, în calitate de soț al violatei… întreaga „afacere” este uitată, se renunță la incriminare. Femeilor care scapă neagresate, Poliția le pune în vedere: „Vestimentaţia decentă şi comportarea modestă nu incită la acostări”. Cu alte cuvinte: „Acoperiți tot, ochii în pământ, centură de castitate, cască de protecție, găletușă cu nisip și târnăcop” – am reprodus, parțial, dintr-un celebru scheci al lui Toma Caragiu. Cam la asta se rezumă activitatea de „prevenție”. Știu, nu este bine să urechezi Justiția, a cărei independență trebuie respectată în special atunci când populația isterică vrea sânge și politicienii malefici, precum Victor Ponta, sunt gata să-l ofere (vezi amenințările la adresa vărului, ministru al Justiției, făcut responsabil de activitatea Consiliului Suprem al Magistraturii). Însă sentința prin care violatorii vasluieni au fost eliberați din arest nu este întâmplătoare. Dimpotrivă, este regula, nu excepția.
Pe lângă judecarea excesiv de blândă a violatorilor, întreaga procedură judiciară din cazurile de viol este parcă menită să „țină la respect” victimele. Un singur exemplu, din actualitate: în sala de judecată din Vaslui, victima și agresorii au stat la câțiva centimetri distanță pe durata procesului.
Sursa: puterea.ro
Cautam colaboratori pentru publicare
anunturi.
Se lucreaza comod de acasa.
Cerinte:
– cunostinte minime PC ;
– necesar calculator;
– conexiune internet;
– rabdare;
– seriozitate.
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire, apoi care doriti, o sa incepeti sa
lucrati.
Program part-time.
Cereti detalii DOAR la adresa : [email protected]
Oferim si solicitam seriozitate!
Comentariile sunt închise.