de Radu Moraru

Televiziunile au innebunit sau au cazut prada manipularii. Sau banului!

Episodul 1.

Va reamintesc faptele. O comisie prezidentiala, formata din specialisti nu din tractoristi, vine, fara sa cheltuiasca milioane de euro pe „diverse” studii de fezabilitate, lucrind aproape gratis, deci vine si propune o reforma a sistemului sanitar. Totul e destinat dezbaterii publice!
Basescu motiveaza demersul comisiei: sistemul nu functioneaza, baietii destepti fura miliarde anual, de peste 20 de ani, exista multa coruptie, medicii si personalul medical emigreaza pe capete, multe spitale devin adevarate cimitire, saracia e lucie iar pacientii romani sint nemultumiti. Cei care isi permit, se trateaza de foarte multi ani in strainatate, chiar si cind e vorba de o banala durere de cap! Pe scurt, niste cetateni romani, strinsi la Cotroceni si nu la disco Bamboo, au niste idei.

Episodul 2.
Prin contributia majora a lui Raed Arafat si a vuvuzelelor, opinia publica este intoxicata cu urmatoarea aberatie: „Dictatorul” vrea sa inchida unitatea militarizata a MAI, adica SMURD, sau, mai mare aberatie, sa o privatizeze! Ca o paranteza, atunci cind Patriciu a propus privatizarea Justitiei, nu a sarit niciun mogulas sau vuvuzea. Arafat s-a dovedit complice la acest scenariu fantezist, el facind turul televiziunilor fara sa infirme aceasta intoxicare dar si fara sa sufle o vorba despre fundatia sa privata cu acelasi nume! E ca si cum eu imi fac miine un ONG, numit Fundatia pentru Ministerul Sanatatii si string cei 2% de la oameni, ei crezind ca banii ajung direct in perfuzii, vata si seringi!

Episodul 3.
Arafat isi da demisia, en fanfare, cu toate ca ar fi trebuit demis pentru intoxicarea opiniei publice, pentru distrugerea dezbaterii publice intr-un sistem care nu a putut fi reformat in ultimii 20 de ani de catre nimeni. Sesizind ca a jucat mult prea periculos, Arafat se delimiteaza de actiunile de strada cu tenta politica. Din pacate, e banuiala mea, Arafat va folosi SMURD si banii din Fundatia sa pentru Smurd pentru o viitoare cariera politica!

Episodul 4.
Intr-un gest fara precedent, Presedintele cere Premierului sa retraga de pe siteul MS proiectul de lege, pe motiv ca toata lumea se opune: cei din sistem (normal, o fac de 20 de ani), lideri politici, cum ar fi Gyorgy Frunda, cu mari beneficii din afacerile cu Sanatatea, aproape toata presa (normal, cistiga o piine de peste 20 de ani de la „baietii destepti”), Opozitia (normal, nu ei au introdus actualul si minunatul sistem inca din ’90?!) dar ” si o mare parte a populatiei”, spune Basescu. Si are dreptate, voi detalia imediat.

Pauza publicitara.
Dupa cum ati observat, curajosii de la guvernare n-au zis nici pis, nici macar un miao! Este exact situatia cind Romania se prabusea si trebuiau luate niste masuri dure, acum 2 ani, astazi laudate de o Europa intreaga, iar marii lideri de la Putere o scaldau!

Episodul 5.
Intra in scena „hiena” CTP, cred ca cea mai flaminda hiena din lume, avind in vedere ca de prin 2005 il vrea jos pe Basescu sa poata sa-l sfisie! Ca de obicei, in ultimii ani, a spus numai prostii, ca Basescu „s-a masturbat” cu aceasta propunere legislativa, ca Arafat l-a batut, ca Base s-a speriat si a fugit in munti insultind populatia ca nu vrea reforma, abureli CTPiste!

Pauza publicitara.
E adevarat, in aceste conditii de maxima perversitate din partea unora, enumerati mai sus, care cistiga enorm din muribundul sistem sanitar si din moartea devreme a romanilor, in conditiile in care clasa politica de la Putere este de o lasitate maxima in momentele cheie, cu mass media platita sa fie curva, nu poti sa incepi o reforma dureroasa dar necesara ca apa de zi cu zi! E clar ca, manipulata, populatia va fi impotriva, peste jumatate din ea si ca, orice mort sau ranit de la Stirile de la ora 5 ii va fi pus Presedintelui in circa. In an electoral e foarte periculoasa o asemenea atmosfera!

Episodul 6.
Tovarase CTP, ca sa intelegi de ce Sirbu iti da bani degeaba, nu Basescu a pierdut, o sa explic, ci Romania a mai pierdut un tren important si foarte multi ani, si va mai pierde foarte multi doctori si asistente care vor emigra. De pierdut a pierdut si Coalitia de la Putere! Prin gestul sau, fara precedent, Traian Basescu le cam spune adio „curajosilor” politicieni pe care i-a cocotat la putere si le cam arata usile opozitiei! E drept, si printre cei de la PDL-UNPR-UDMR circula un vinticel de tipul „Sa ne mai scuteasca prezidentu’ cu reforma, noi sa bagam populisme si moneda la popor, ca e an electoral!” In 2004, AN si gasca gindeau la fel despre Iliescu si mosu’ le-a cam tras-o! Om trai si om vedea, om cu om!

Explicatie pentru CTP.
Tovarase, cind un sef de stat vine si propune gratis, o lege lucrata citiva ani, spre dezbatere publica, asupra unui sistem putred de bogat dar putred pentru pacienti, si o stim 99% dintre romani, iar urmarea este ca toata presa vinduta si toti mafiotii din sistem declanseaza urgia intoxicarii cu minciuni si campania de bocanci in gura lui TB, desi nu el a scris proiectul ci tot niste medici, ei bine „batrinelule”, asa cum zicea mos Vintu, Presedintele a avut un comportament rational pentru Romania. A cistigat foarte mult respect din partea oamenilor rationali, a electoratului de dreapta si a romanilor de la sate si din strainatate. Pentru un dimbovitean de tip CTP, e greu sa intelegi ca propunerea de a exista o ambulanta in fiecare comuna s-a bucurat de o mare sustinere.

Sa fiti iubiti! Si, cum spuneam deunazi, vreo 2-3 ani sa nu aveti nevoie de spital! Apoi, mai vedem!

P.S.
Asa cum il stiu, Presedintele va relua tema Sanatatii in 2013, o spun pentru cei care cred ca „dictatorul” a fugit!

1176 COMENTARII

  1. Acum am aflat de la d-l Dragnea care se declara sindicalist in invatamant, cu lacrimi de crocodil in ochi ca s-a distrus tara si lumea a iesit in strada fara sa fie ghidati de nimeni….
    Deci va rog frumos ati pierdut trenul,va rog frumos ghidati-ma… Cam asta tipa pe rtv acum. Cumplit
    aaaaaa reporterita: ne puteti spune cati oameni din galeria steaua sunt alaturati mitingului????
    aaaaaaaaaa

    • si ziarista recidiveaza. Sunt si revolutionari? si apoi la purtatorul de cuvant al jandarmeriei: de ce nu interveniti avand in vedere ca este un miting neautorizat? Pai vom interveni gradual conform tipicului….

    • O fi dnul Dragnea de care povestesti Alex al nostru? Ca nu il prea vad prin zona 😀

  2. SA VEDETI CE TRANSMITE rtv socant nu este nr protestatarilor ci comentariile din studiou care incita la violenta -RUSINE MANIPULATORILOR-

  3. @ Radu Moraru

    Vorbiţi despre minciuni şi dezinformări.

    Aveţi aici lista specialiştilor:
    http://sanatate.presidency.ro/?pag=21

    Între ei nu este nici măcar un jurist, deşi din comisie a ieşit o lege. Între ei nu este decât un economist, prof.dr.Ion Verboncu, care are specializarea în Management.

    Nu vi se pare ciudat că nu există nici măcar un specialist în ASIGURĂRI. Legea este despre Asigurări. Mai mult, schimbările majore ale legi sunt chiar în zona introducerii asigurărilor private, asigurărilor suplimentare… Nu vorbim despre mari descoperiri în cardiologie, chirurgie computerizată unde să avem nevoie de specialişti în medicină care să facă diferenţe subtile de natură medicală… şi aşa mai departe… punctul principal de interes este un sistem de asigurări fiabil şi viabil care să facă cât mai multă lume bine. Nu zic nu, doctorul Cristian Vlădescu a fost o perioadă Expert al Consiliului Europei pe probleme de politici de sănătate acum un deceniu şi ceva… prin 2006 însă s-a mai făcut o reformă în sănătate (că la noi o reformă ţine maximum 5 ani) şi stimatul nostru specialist era chiar Preşedinte al Casei Naţional de Asigurări de Sănătate (nu vi se pare ciudat că atunci nu a spus că vor fi jafuri în sistemul de sănătate conform reformei din 2006? că nu mai pierdeam timpul, o puneam direct pe asta în 2006).

    Domnule Moraru,
    Este acolo, pe lista de specialişti, cineva care înţelege ce înseamnă un sistem de asigurări…? Există în România specialişti în asigurări, îi produce ASE-ul (masterate pentru Facultatea Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori… câte vrei, poate sunt şi profesori care să înţeleagă ce sunt acelea asigurări, cum se traduce contribuţia în servicii şi consultaţii, care este legătura financiară dintre ele)… este aici, pe această listă, măcar un astfel de specialist?

    „O comisie prezidentiala, formata din specialisti nu din tractoristi…”. Aveţi dreptate, eu însă nu mi-aş pune banii (dacă i-aş avea) în mâna unui doctor, aş prefera un economist pregătit în domeniul respectiv.

    Legea a ajuns în dezbatere datorită lui Raed Arafat. Dacă nu era domnia sa, habar nu avea nimeni că este afişată măcar undeva. Nici ministrul sănătăţii se pare că nu ştia de acest proiect, premierul nu a apărut nici el în discuţie, presupun că nici domnia sa nu ştia exact ce era în lege.

    O păsărică mi-a spus că nu s-a făcut absolut nici un fel de studiu de impact, nici o simulare de aplicare a legii, au tras tare să termine cu legea până la bobotează. Înţelegeţi legea a fost dat ca „bun de execuţie” imediat ce a fost gata. Fără nici un fel de studiu economic, juridic… Vi se pare normal ca la o lege peste un buget atât de mare să se rezolve astfel, fără nici un fel de previziune? Dacă ar fi banii domniei voastre aţi face aşa ceva? Poate că am fost eu dezinformat… cine ştie. Dacă găsiţi nişte simulări ale aplicării legi, un studiu de impact bugetar, social, de orice fel… vă rog să-mi daţi şi mie un link.

        • si in fapt se vroia schimbarea unui sistem a unui principiu,trecerea de la principiul privind sistemul universalitatii la sistemul bazat pe pachetul de baza.

    • Domnule Bibliotecaru, reforma sistemului de sanatate este un subiect care a fost inchis cu ajutorul Arafatului. E timpul sa treceti la”Jos Basescu”, altfel riscati sa pierdeti ritmul orchestrei.

      • ha ha ha ha

        Diversionistul „dezinformat „……poanta cea mai tare pe anul 2012

      • @ FuriousWordPressRipper

        Veţi râde poate, eu nu vreau să-şi dea domnul Băsescu demisia. Nu este normal ca într-o ţară democratică să iasă lumea în stradă pentru a cere ca democraţia să fie respectată. Eu nu mi-aş dori ca domnul Băsescu să-şi de demisia, mi-aş dori ca domnul Băsescu să fi un preşedinte normal şi mi-aş mai dori ca preşedintele, premierul, miniştrii, parlamentarii, primarii, consilierii, CSM, CCR, DNA, ANI, DIICOT… toţi cei aleşi sau numiţi… să funcţioneze aşa cum defineşte Constituţia treaba lor, fără să-şi depăşească atribuţiile, fără să facă abuzuri, independenţi faţă de jocurile politicianiste.

        La ce-mi foloseşte că domnul Băsescu îşi dă demisia, se fac alegeri şi câştigă un alt domn Băsescu şi un alt jucător şi un alt jucător… că toţi sunt din ce în ce mai jucători şi mai cu dispreţ faţă de cetăţenii României. Interesul meu ar fi ca structurile democratice să nu mai permită abuzul, camarila, presiunile politice, dictatura partidelor politice, bătaia pe sinecuri şi banii publici…

        După 22 ani România este cu mult mai puţin suverană, aproape că nu mai are suveranitate. 22 de ani de mers în urmă când tot poporul privea înainte şi nu înţelegea de ce nu apare luminiţa de la capătul tunelului. Avem datorii, resursele sunt date la alţii, industria energofagă a ajuns la fier vechi, agricultura cu canalele de irigaţii dezafectate ca nu ştiu ce ţăran să-şi pună dale în curte să nu aibă noroi când plouă este sfărâmată şi în paragină, agronomia şi-a cedat terenurile pentru zone rezidenţiale, educaţia se reformează din cinci în cinci minute, de data asta nu mai ştiu copii în ce clasă sunt, că cică s-a schimbat sistemul, vânzarea cu amănuntul este preluată de alte state, totul de import, totul pe datorie… FMI-ul ne spune ce să facem, UE ne spune ce să facem, NATO ne spune ce să facem, Banca Mondială ne spune ce să facem, SUA ne spune ce să facem… şi nici măcar nu cântă în cor acelaşi lucru, ne dăm cu capul de pereţi ca să-i mulţumim pe toţi.

        Unde mai ne este democraţia, unde ne mai este suveranitatea? Ce voce mai are poporul…?

        O demisie nu rezolvă lucrurile, mai ales nu le rezolvă caracterul cronic… doar le ameţeşte durerea acută şi dă o senzaţie de eliberare falsă.

        Eu nu am nevoie de alt preşedinte, eu am nevoie de un alt tip de preşedinte, unul care să fie demnitar, unul care să fie specialist în politică externă, unul care să ştie cum stă treaba cu armata, cu constituţia, cu dreptul comunitar, cu limba engleză, cu socializarea la nivel înalt, poate şi cu cursurile pe termen scurt de MEDIERE… Vreau un preşedinte subţire capabil să discute cu Obama despre argumentul ontologic a existenţei lui Dumnezeu în lumina filosofiei lui Alvin Plantinga. Nu mă interesează un preşedinte care se pronunţă pe orice, vreau unul care tace inteligent şi se pronunţe pe ce spune Constituţia că se poate pronunţa. Nu mă interesează un preşedinte jucător, vreau unul demn şi respectuos. Nu vreau un preşedinte care conduce din umbră un partid, vreau un preşedinte care să nu se bage în viaţa politică.

      • Domnule Bibliotecaru, de ce sa rad? Ar fi primul semn de normalitate, daca v-as banui ca vorbiti serios. Dincolo de faptul ca suntem intr-un acord perfect in privinta clasei politice, dincolo de discursul usor populist care incepe cu „După 22 ani România este…” si termina cu „Ce voce mai are poporul…?” mi-a placut gluma cu Obama, Dumnezeu si Alvin Plantinga” semn ca aveti un umor rafinat, ei bine, cand am ajuns la fraza „vreau un preşedinte care să nu se bage în viaţa politică” m-a pufnit rasul.
        Dragul meu domn, va intreb si vreau sa imi raspundeti sincer de data asta. Daca in mandatul lui Tariceanu, presedintele nu a putut misca aproape nimic in directia reformarii statului, eu l-am votat si a doua oara sperand sa o faca cu Boc. Daca nici cu Boc nu ar fi facut nimic in aceasta directie, acum as fi cantat si eu in corul onanistilor din opozite. Intrebarea suna cam asa: Daca presedintele nu si-ar fi dorit sincer o reforma statului si nu ar fi facut niciun demers in aceasta directie, cine ar fi facut?
        Altfel spus, numiti dumneavostra persoana sau formatiunea politica care ar fi dorit aceasta reforma. Pentru ca, dupa cum observati, ca sa putem deveni o tara civilizata trebuie sa trecem granita dintre nazuinta si fapta.

        • @ FuriousWordPressRipper

          România nu este monarhie ca un om să-şi dorească reforma statului, nu este nici o oligarhie ca reforma să fie dorită de Parlament sau altă instituţie publică, reforma statului trebuie să fie în voinţa politică a tuturor cetăţenilor, pentru că aşa stau lucrurile într-o democraţie. Cum spuneam, m-am bucurat că acele Comisii de pe lângă Administraţia Prezidenţială existau, tocmai pentru că o reformă a statului trebuie să înceapă cu o structură închegată pe o nouă filosofie a statului (şi comisiile au avut în componenţă specialişti ai vieţii civile şi nu politicieni) dezvoltată de către o elită apolitică.

          După stabilirea filosofiei de reformă (adică după stabilirea obiectivelor), democraţia prevedea însă că politica trebuia să dezvolte metoda aplicării în practică legislativă, altfel politica nu ar mai folosi la nimic şi ar trebui dizolvată ca mod de asociere. De ce? Pentru că rolul politicii este să constituie o concordanţă între toate dimensiunile sociale. Evident, după ce partidele politice reuşeau să stabilească soluţiile legislative de punere în practică a reformei statului (să formuleze legislativ „pachetele de programe” cum se spune în argoul politico-legislativ), parlamentarii trebuiau să vină în campania electorală pentru alegerile parlamentare cu aceste pachete de programe, adică un grup de 10-20 de legi, sau câte sunt necesare. Pe timp de campanie nu s-ar fi purtat tot felul de discuţii sterile, politicienii şi-ar fi apărat fiecare „pachetul de programe” şi dezbaterea ar fi fost relativ la reforma statului. Vin alegeri şi cetăţenii votează „pachetul de programe” cu care este de acord şi îl avantajează mai bine. Iată că astfel asigurări private şi de stat versus asigurări exclusiv de stat în sănătate reprezintă un subiect politic de campanie foarte bun. Cetăţeanul votează, adică îşi exprima voinţa politică asupra unui program politic, parlamentarii sunt aleşi şi… configuraţia opiniei civice se va regăsi aproximativ în configuraţia Parlamentului. Parlamentul negociază un program de guvernare, se alege premierul, echipa, programul de guvernare şi i se acordă încredere. Apoi timp de patru ani Parlamentul va negocia, prin votul parlamentar, forma definitivă a „Pachetului de Legi” astfel încât un procent parlamentar cât mai mare (nu este nevoie de o majoritate, ci de un consens cât mai larg, acesta este obiectivul Parlamentului) să acorde girul legilor. La final, produsul legislativ finit va corespunde majoritar unei voinţe politice a cetăţenilor, deci interesului lor. Aceasta este democraţia.

          Eu nu pot milita împotriva unui partid, pentru că atunci aş milita şi împotriva celor care au acordat încredere acelui partid prin votul lor, or eu nu pot milita împotriva voinţei politice a cetăţenilor, ar fi neconstituţional şi nedemocratic. Eu doar cer partidelor să funcţioneze normal, militez împotriva anormalului, avem nevoie de o normalitate aşa cum reiese din Constituţia României. La fel şi cu preşedintele. Cu totul şi cu totul întâmplător, până acum nu am fost niciodată mulţumit de activitatea preşedintelui României şi nici a Guvernului României, de când m-am născut încoace, pentru că niciodată până acum Constituţia nu a fost respectată. Eu nu cred că sistemul instituţional este problema, eu cred că problema se naşte din nesimţirea şi neştiinţa celor care ocupă posturi în stat.

          • Bibliotecarule,

            sa inteleg ca acum ai fost pus pe ganduri si iti reevaluezi increderea? Eu una m-as bucura! 🙂

          • @ profa

            Stimată doamnă,
            Vă spun sincer că eu nu am încredere 100% nici în mine. Astăzi gândesc că dacă prin absurd mâine mi s-ar propune un post de conducere pe undeva (nu că ar face cineva acest lucru, dar ca ipoteză de lucru ca să explic despre ce este vorba), aş refuza pentru că nu aş vrea să vină prieteni sau rude pe la mine să ceară ceva de la mine şi să fiu nevoit să refuz.

            Am însă încredere în acest popor. Sunt convins că românii pot naşte valori excepţionale ce pot copleşi întreaga omenire, chiar şi cu o nouă realitate mondială. Numai că astfel de valori cresc în România ca într-un deşert, apar, se manifestă în copilărie… după care mor înainte de a ajunge la maturitate. Dacă recapitulaţi un pic ultimii ani, veţi vedea cu sunt sute de exemplu cu copii de excepţie care au apărut la televizor prezentaţi ca atare, dar, ajunşi la maturitate, nu se mai aude de ei. Istoria ne învaţă că foarte rar valorile româneşti au crescut şi s-au dezvoltat în ţara noastră. Marile noastre valori s-au creat în România dar s-au dezvoltat prin Franţa, Germania, America…

            Vedeţi dumneavoastră, poporul rus o duce la fel de rău ca noi (sau chiar mai rău). Şi ei au un sistem politic disfuncţional, şi ei au un sistem de tip mafiot paralel cu statul, şi ei au mari dificultăţi economice. Ruşii însă nu-şi sufocă valorile. La ei cultura înfloreşte, acolo a merge la un spectacol de teatru, operă, balet… este parcă o îndatorire civică. Oamenii nu se jenează să filozofeze, chiar dacă o fac la nivel de „simpli cetăţeni”. Poporul rus nu va muri niciodată în spirit, oricâte dictaturi şi regimuri inumane ar trece peste ei, pentru că ei au o societate care nativ iubeşte şi OCROTEŞTE cultura.

            Românii nu sunt aşa. În România cultura pare uşor frivolă. Cei descoperiţi în străinătate vin, pentru cinci minute, triumfal în România. Asta este adevărata noastră problemă. Suntem nişte cetăţeni dezbinaţi, ne este frică ca nu care-cumva să nu fure cineva ceva, stăm cu grijă, cu o grijă naivă, ne roade că altul are mai mult şi trebuie neapărat să avem şi noi…

            Vă amintiţi de Costel Busuioc. Faptul că el a reuşit la un concurs în străinătate a coalizat imediat România în valuri de laude şi aplauze. Cineva m-a întrebat de ce sunt rezervat. I-am răspuns că pentru un zugrav cântă excelent, e extraordinar că a reuşit, dar pentru un cântăreţ de operă este mult prea slab. După ce concursul va fi trecut din memorie, lumea va asculta tot Pavarotti pentru că este evident mult mai bun. Dacă însă România ar fi ocrotit pe domnul Busuioc de copil, astfel încât vocea să fi fost formată pentru performanţă… Alta ar fi fost povestea. Dar de ce românii au avut un reflex minunat pentru că un român a câştigat un concurs de interpretare pe aiurea, dar nimeni nu îşi aduce aminte în viaţa de zi cu zi că în România sunt câţiva tenori de excepţie?
            Nu mi se pare normal ca 80% dintre români să aplaude pe Costel Busuioc şi nici 1% dintre ei să nu fi auzit de tenorul Cristian Mogoşan sau basul Marcel Roşca (nu, nu cel care cântă muzică uşoară cu Mihai Trăistariu). De ce se întâmplă asta?

            Ieri sau alaltăieri am vizitat blocul unui artist plastic, pictură-sculptură, care m-a cutremurat.
            http://mihaiolteanuarts.blogspot.com/
            Acest om ar trebui să aibă o cotă foarte înaltă, să fie răsfăţatul consumului de artă. Din păcate românii nu-i oferă această şansă pentru că încă nu l-a aclamat nimeni din străinătate, nimeni nu i-a stabilit o cotă de fiţe.

            Sunt convins că aşa cum România are oameni de cultură şi ştiinţa care fac valuri prin străinătate, există români foarte buni pentru politică. Totul este să existe cumva o selecţie care să elimine neaveniţii, fripturiştii, rău-făcătorii, astfel încât cei care sclipesc, cei care sunt pasionaţi, să ajungă în faţă şi să fie eroii României. Oamenii de bun simţ nu se agită ca să iasă în faţă, ei îşi văd de treabă pentru că scopul lor este să-şi atingă obiectivele la care visează şi nu să câştige funcţii sau bani. De aceea cei care dau din coate şi se caţără pe cadavre politice… ajung din ce în ce mai sus. Avem nevoie ca români nu lupte pentru ca să urce personajul X, nici să-l coboare pe personajul Y, avem nevoie de români pentru a constitui o societate în care elita urcă natural şi neaveniţii părăsesc sistemul tot natural, un sistem în care toată lumea îşi vede de scopul său social.

            Priviţi la TV ce se întâmplă în această ţară. Consideraţi că este necesar ca SPP şi Jandarmeria să stea între cetăţeni şi politicieni? Aceasta este normalitate? Nu contează neapărat ce doresc cei din stradă, contează că societatea este disfuncţională, politicienii sunt între ei la cuţite disputând o bucăţică de caşcaval, cetăţenii privesc spre cei ce ocupă posturile în stat ca spre nişte duşmani nicidecum spre locul de unde poate să primească ajutor.

            Unii strigă jos PDL, alţi jos USL… ce rost are însă PDL şi USL dacă cineva ajunge în stradă şi strigă că nu-i doreşte în societate? Rolul politicii este să servească societatea. Cât timp politica nu face asta, cât timp politica bagă dihonia între cetăţeni, ea este disfuncţională şi nici nu contează cine poartă vina. Un popor organizat într-o societate care este ajutat de către politică nu va avea de ce să iasă în stradă, chiar şi atunci când viaţa este grea. Politica ar trebui să conducă la solidaritate, la întrajutorare şi nu la dezbinare.

            Eu intru permanent în contradicţie cu toată lumea pentru că toată lumea cultivă conflictul şi dezbinarea.

    • Mai te-au pus agentii de soiul lui Popa M sa faci onanie telectuala pe aici?

    • pai Duta a spus-o pe fata la protv/live internet, la intrebarea reporterilor, ca NU s-a facut nici un studiu de impact..

        • n-a fost nici o pasarica..au urmarit interviul de la protv/live internet ca sa aflu direct din gura lor nu interpretari de la diversi.

        • Eu am auzit-o pe un alt post, deci domnul Duţă a spus-o de cel puţin două ori… 😀 (plus că am citit-o şi în ziar)
          Se pare că şi domnul Raed Arafat ar fi spus că nu există un studiu de impact (recunosc că nu l-am auzit cu urechile mele, am citit în Gândul), deci deja două surse autorizate. Ar mai fi nevoie de una. 😀

          Mă gândesc că aceste persoane ştiu ce vorbesc, sunt responsabile, şi nu-şi permit să facă afirmaţii mincinoase ce pot fi demontate cu atâta uşurinţă. Este deci chiar foarte probabil ca aşa să şi fie.

          Iată însă că o altă păsărică (domnul Ciutacu), a lansat ieri o întrebare interesantă (fără a spune însă sursa informării… de aici trecerea la capitolul „păsărica informată” ce şopteşte la urechi manipulate 🙂 nu-i aşa?), anume dacă nu cumva unul dintre personajele principalele ale acestei legi a primit nişte bani pentru a realiza un studiu de impact pentru această lege? Sunt tare curios care vor fi răspunsurile la această întrebare, pentru că lucrurile se complică destul de rău…

          • Nu e chiar asa,bibliotecarule!

            Cum ramane cu raportul inaintat de Arafat min.sanatatii si afirmat direct la tv.cand acest raport a ajuns dupa interventia dumnealui.Iar la presedintie nu era nici unde inregistrat.Il mai putem crede ?

          • Hai ca sunteti buni.
            Studiu de impact la principii.Ha ha, Hi hi, Hu hu…
            Studiu de impact se putea face cu utilitate doar la teoria comunismului si socialismului stiintific, a marxism leninismului(ala „intinat” de Ceausescu) cu consecintele evidente: totalitarism, dictatura, ura de clasa si genocid nu rasial ci clasial(invent daca nu am la dispozitie :), pauperizare ,generala intrecut in rele doar de modul de productie asiatic cu care de fapt sa corcit iudeo-germanitatea marxista prin iudeo-asiatismul calmuc leninist.

    • a cui pasaric?este tunsa ,spalata imparfumata,sau este de la vre-o babaciune uslasa?

    • Nu imi vine sa cred ca legea nu a fost vizata de Directia Juridica. In orice minister un colectiv face o propunere (la indicatia ministrului) iar aceasta este avizata de toate departamentele. Daca aveti dreptate nu ma mira, deoarece in toate ministerele au ramas in cabinetele demnitarilor fosti angajati ai demnitarilor PNl (angajati pe baza de nepotisme) care fie din rea-vointa respectand indicatiile fostilor sefi, fie din nepricepere au dat drumul proiectului de lege spre dezbatere publica.

      • Nu aţi observat că ministrul nu a comentat nimic relativ la lege? Este probabil ca să fi fost graba atât de mare cu depunerea încât nici să nu fi trecut prin minister.

        Am înţeles că a fost depusă în parlament. Am intrat pe site-urile celor două camere şi nu am găsit nici măcar o lege depusă de la 1 ianuarie în acest an. Dacă exista o fişă a legii, erau acolo măcar avizul Consiliului Legislativ. Legea trebuie însoţită de o motivaţie a depunerii… o scurtă expunere. Desigur că nici asta nu am găsit…

        • @ nightmare

          😀 De fapt râdeţi chiar de domnia voastră, pentru că ceea ce constat eu este la fel de negativ pentru domnia voastră cât şi pentru mine, doar este negativ pentru toţi cetăţenii români.

          Se spune că Voltaire ar fi spus (cred pe cuvânt pe alţii pentru că eu nu am reuşit să certific asta, recunosc că nu am găsit prin lecturile mele o astfel de zisă) că „Să râdem căci, până la urmă, cu asta ne alegem”. Poate că nu o fi spusă de Voltaire, dar domnia voastră râdeţi oricum, să fiţi sigur de un minim câştig.

        • Pai stai un pic stimabile!

          Era vorba de un proiect de lege supus dezbaterii.Pana sa ajunga in parlament mai erau de facut cativa pasi ;in urma dezbaterii se definitiva proiectul si era inaintat parlamentului.Sa nu amestecam lucrurile!

          • Oricum pana la dezbatere trebuia verificat si avizat de toate departamentele.

          • @ profa

            Stimată doamnă,
            După ce a început scandalul am căutat să văd unde a fost supus dezbaterii.

            Proiectele ar trebui să fie supuse dezbaterii pe site-urile Ministerului, Guvernului, Senatului, Camerei Deputaţilor. Singurul loc unde l-am găsit a fost pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, şi acolo a fost pus după scandal (a anunţat-o chiar preşedintele, că altfel nu mă gândeam să-l caut acolo pentru că nu ar avea ce să caute acolo).

            Mai mult, am căutat pe cele două site-uri ale Parlamentului să văd unde a fost depusă iniţiativa legislativă, pentru că ar fi trebuit să figureze undeva… şi nu am găsit. Mai departe, dacă proiectul se depune ca iniţiativă legislativă, din punctul de vedere al Guvernului, proiectul este deja în forma dorită de Guvern şi Guvernul nu-i mai poate aduce modificări. Obligaţia este ca dezbaterea să fie ÎNAINTE de depunere în Parlament. Apoi m-am gândit că poate nu a fost depus în Parlament, dar atunci de ce a spus preşedintele că premierul ar trebui să-l retragă. De unde ar putea să-l retragă dacă nu din Parlament. Mai mult (vedeţi cum se amplifică acţiunea spre climax?) intervine şi domnul Prigoană şi spune că, odată depus, nu mai poate fi retras, cel mult îngropat prin comisii.

            Dacă nu exista scandalul, aproape sigur că aflam efectiv de lege când se anunţa angajarea răspunderii guvernului. Dumneavoastră urmăriţi proiectele puse în dezbatere? De câte ori aţi intrat acolo să le urmăriţi, să le citiţi? Veţi râde, dar eu mai intru din când în când, atunci când societatea românească nu oferă nimic interesant ca ştire. Dacă vroiam să dezbat legea, UNDE ÎMI PUTEAM SPUNE PĂREREA astfel încât să influenţez forma legii? Eu nu am descoperit un loc în care să spun ceva unde să mă citească politica. Nici un politician nu citeşte comentariile de la dezbateri, nici nu ştiu dacă măcar ele sunt trimise spre politicieni. De obicei folosesc blogul meu, dar câţi dintre parlamentari îmi citesc mie blogul… foarte puţini, şi nici aceia nu cred că dau mare atenţie unor astfel de comentarii dacă nu sunt în comisia „care trebuie”.

            Mi-am mai spus părerea despre alte legi şi nu am primit nici cel mai mic răspuns, măcar unul formal dat automat.

            Iată, doamna Andreea Ionescu spune ceva interesant, anume că depunerea unui proiect are anumite acte însoţitoare. Eu urmăresc, cel mai des, ceea ce spune Consiliul Legislativ, domniile lor au un punct de vedere foarte bine documentat şi oferă şi legile conexe.

      • Probabil ca se anticipau schimbari substantiale si deci juristii la sfarsit puteau sa-si spuna parerea, desi eu daca eram ministru ii lasam sa faca de doua ori analiza pe conformitate juridica caci nu pe fond, utilitate, oportunitate se analizeaza proiectul, ci pe forma, pe corelare cu alte legi pe constitutionalitate

    • Mister, in articolul trecut ai scris ca gandesti tu ca SRI-ul i-a suflat „ceva” presedintelui. Acum postezi ca ti-a spus o pasarica despre simulari de aplicare a legii.
      Chiar crezi ca scrii numai pentru oameni care nu gandesc?
      Vorba Alexei: esti jalnic.

      • @ floos

        Ceea ce ştiu eu este una, ceea ce pot dovedi eu, fie şi cu trimiteri spre un articol de ziar, dacă nu spre documente oficiale, este alta.

        Dacă aud ceva la televizor spus despre un oficial, nu vă pot spune asta decât în momentul în care am o transcriere a emisiunii sau un fişier video care să dovedească ceea ce spun. În lipsa lor eu nu pot face afirmaţii, ci vă sugerez să luaţi cu mare rezerve ceea ce spun, totodată sugerându-vă că puteţi să verificaţi.

        Acum 10-20 minute domnul Civică a sugerat la Antena 3 exact acelaşi lucru, că domnul Băsescu a retras acel proiect ca să „rezolve” ieşirea românilor în stradă semnalată de „băieţi”. Şi domnia sa s-a ferit să spună sub forma unei afirmaţii. Credeţi că domnia sa a citit ce am scris eu pe blog? Or poate este o logică cvasi-evidentă? Or poate a aflat de la nişte surse pe care nu le poate numi… Eu nu sunt CV Tudor să am generali care se afle de la SPP una-alta, eu îmi folosesc capul şi puterea de a pune lucrurile cap la cap. Sigur că da, uneori greşesc şi atunci nu vreau să dezinformez, semnalez că informaţia nu este sigură.

        Iată de ce vă spun de dinainte că anumite lucruri nu le pot proba şi, în consecinţă, trebuie să le luaţi cu rezerve. Este un semn de grijă faţă de domniile voastre care îmi citiţi mesajele. Nu sunt eu ziarist ci doar un fel de scriitor de blog, dar cred că este ceva deontologic ce trebuie respectat.

        Ia număraţi, numai pe această pagină, câte afirmaţii aţi făcut fără a putea face proba verităţii. Eu nu-mi doresc să fac aşa ceva.

        • @Bibliotecaru: Vad ca m-ati inteles. Sugerand, „gandind ca”, „soptindu-va pasarelele ceva” induceti anumite idei care pot fi sau nu adevarate. De aceea, v-am rugat de mai multe ori sa ramanem la adevaruri (adica lucruri care sunt pot fi probate). Restul este manipulare (la fel cu cea a dnului Ciuvica la Vuvuzela3).
          Numai bine.
          PS Nu trebuie sa va spun ca scriind ca v-a soptit o pasarica, lumea intelege ca aveti informatii care sunt adevarate si sursele nu pot fi date. Deci nu ca ar fi „poate” adevarat, „poate” nu.
          PPS M-am uitat pe toate postarile mele de pe aceasta pagina si nu am gasit nici o afirmatie care nu poate fi probata. Eventual sunt postari de slaba calitate sau neinspirate… Alta incercare de a _sugera_ ceva…

        • @ floos

          Păi informaţiile şoptite cu „păsărica”, după cum reuşesc eu să raţionez, sunt adevărate, EU aşa le consider, nu pot însă să le demonstrez… ceea ce este deja altceva.

          Stimate domn,
          Eu aş putea să folosesc direct afirmaţii… dar domnia voastră m-aţi întreba „pe ce mă bazez”. Eu nu pot să vă ofer, cel puţin conştient (greşeala e umană) informaţii pe care nu sunt sigure.

          Dar dacă spun că legea nu are un studiu de impact şi cineva scoate, de unde nu se ştie, un studiu de impact? Ce justificare aş avea? Nu aţi spune tot domnia voastră că manipulez? România funcţionează atât de anormal încât practic faptul că domnul Duţă spune că nu există un studiu de impact nu înseamnă neapărat că nu există, pentru că în România se poate da o lege a sănătăţii fără să ştie preşedintele CSAT foarte exact ce şi cum. În consecinţă poate există un studiu de impact de care nu ştie nimeni. Înţelegeţi?

          Mă bucur sincer că nu aţi fi făcut nici o afirmaţi neprobabilă. Vă cred pe cuvânt, nu voi verifica.

          • Stiu ca ati inteles ce am vrut sa spun si o tineti mai departe tot asa (incep sa-i dau dreptate lui Nightmare ca nu se va produce nici o schimbare in ceea ce va priveste)…
            Eu atat am de spus:
            Legea a fost pusa in dezbatere. Datorita protestului contra _desfiintarii_ S.M.U.R.D. a dnului Arafat, dezbaterea a degenerat in teatrul care il vedem de cateva zile.
            Interesant este interviul de pe Hotnews al dnului Arafat unde dansul „gandesca ca …”/”se poate intampla sa …” samd. Sa nu intelegeti gresit, nu contest valoarea sa profesionala si vointa/capacitatea cu care a construit sistemul de urgenta, dar consider ca ar fi fost mai corect sa participe activ la modificarea acestei legi cadru, ca sa nu se intample ceea ce nu doreste sa…/gandeste ca …. dansul. Asa ar fi fost „politic corect”. Okay?
            Dumneavoastra amendati faptul ca nu s-a facut nici un studiu de impact (adica ganditi ca este adevarat ca …). Nu ar fi fost mai frumos/constructiv sa participati activ la dezbaterea acestei legi cadru si sa va spuneti parerea acolo?
            Sunt convins, ca datorita participarii atator oameni inteligenti, am fi putut avea una dintre cele mai bune legi „de sanatate” din lume.
            Oricum, va doresc, ca de altfel tuturor, numai bine.

          • @ floos

            Stimate domn,
            Eu am participat la dezbateri publice la legi de m-am săturat. Am şi pe blog multe puncte de vedere din proiecte supuse dezbaterii publice, am comentat şi pe blogurile politicienilor de mi s-au tocit degetele.

            Sigur, nu am stat să analizez punct cu punct zecile de pagini ale acestei legi (dacă voi considera că este nevoie, o voi face), cum nu am analizat punct cu punct paginile sutelor de proiectelor de legi pe care le-am răsfoit, că asta ar însemna să nu mai fac nimic altceva în viaţă. De fiecare dată am identificat un punctuleţ nefiresc şi l-am acoperit cu umor pentru a-l face atractiv… scopul însă fiind informarea cetăţeanului.

            Iată un exemplu cu două legi despre acelaşi lucru care se bat pentru întâietate în Parlament într-un fel de luptă politică absurdă. Este o dovadă că politicienii nu se înţeleg nici măcar pe lucrurile banale. Regula este ca în momentul în care două proiecte vorbesc despre aceiaşi lege, ele ar trebui să se comaseze într-un singur proiect legislativ.

            http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/02/unde-este-domnu-caragiale-sa-le.html

            Nu am ca scop o critică a legilor, eu încerc să arăt cetăţenilor care sunt drepturile şi obligaţiile civice, mai ales cele care sunt total ignorate de clasa politică, cum este şi această obligaţie a dezbaterii publice care a devenit un fel de formalitate a trântirii proiectului într-un colţ ascuns al unui site, dar mai ales doresc să le vorbesc oamenilor despre funcţionarea normală a statului. Ceea ce dac eu nu este altceva decât să suplinesc, cu umilele mele puteri, o funcţie inactivată a politicii şi mass-media. Oamenii au nevoie să înţeleagă Constituţia, să nu ia de bună ce le comunică politicienii la televizor. Cetăţenii români trebuie să înţeleagă ce drepturi au şi trebuie să ştie că nu trebui să nu renunţe niciodată la drepturi pentru că va deveni cutumă renunţarea la drepturi.

            NICIODATĂ Guvernul sau Parlamentul nu a ţinut seama de ce se spune „din popor”, dezbaterile sunt un fel de glumă. Legea există undeva postată, mai ales pe site-urile Parlamentului, sunt şi spaţii de exprimare… nimeni nu citeşte nimic, nimeni nu dă un răspuns pe site-urile acelea de dezbatere.

            Sigur că da, pe blogul doamnei Udrea am fost ascultat când m-am exprimat asupra legilor ce priveau ministerul domniei sale, nu mă pot plânge, şi chiar am descoperit în lege câteva lucruri despre care am vorbit acolo. Chiar şi nişte observaţii pe care le-am spus pe blogul meu le-am regăsit mai târziu în legi. Nu ştiu dacă am fost urmărit sau observaţiile mele au fost atât evident corecte încât le-au avut şi alţii.

            Numai că, stimate domn, în momentul în care Guvernul porneşte la drum cu cele mai importante legi ale ţării care, nu numai că ar trebui trecute prin Parlament, dar logica ar trimite şi la o aprobare a lor prin referendum (vezi cele patru coduri, legea educaţiei…) despre ce fel de dezbatere mai vorbim în cazul angajării răspunderii? Această lege a sănătăţii era sortită din start să fie una din acele legi cu angajarea răspunderii guvernului şi a spus-o şi preşedintele la un moment dat… să caut citatul… „Nu vreau să fie considerat ca o ameninţare, dar nu aş vrea să se repete experienţa de la Legea educaţiei, o lege bună, exigentă, care odată lansată în dezbatere publică a fost superpolitizată, ceea ce a împins până la urmă Guvernul să-şi asume răspunderea în loc să fie o trecere normală şi decentă prin Parlament.” Desigur, guvernul îşi asumă toate iniţiativele sale legislative, era vorba despre angajarea răspunderii şi nu de asumare. Intervenţia domnului Arafat a produs însă o problemă. De aceea preşedintele era şi supărat, că lucrurile nu au curs lin prin angajarea răspunderii guvernului.

            Problema, stimate domn, este că această lege se construieşte în jurul unui sistem de asigurări. Ei bine, se vede lipsa unui jurist specialist în făcut legi (aceştia trebuie să cunoască o doctrină legislativă pe care nu foarte multă lume o cunoaşte), se vede lipsa unui specialist în sisteme de asigurări (nu neapărat de sănătate, asigurările au aceleaşi reguli în orice sistem). Această lege a fost făcută de medici fără nici un fel de îndrumare. Oricât de specialişti ar fi aceşti medici, numai ei nu pot face o lege care să definească un sistem complex de asigurări aşa cum este legea sănătăţii (probabil că este cel mai complex sistem de asigurări pentru că are cele mai multe şi cele mai dinamice variabile).

            Cum spuneam eu nu am intervenit pe fondul legii, nici nu am criticat-o. Dacă observaţi eu nu m-am exprimat despre această nouă lege, eu nu am făcut decât să vorbesc despre ceea ce este în funcţiune.

            Domnia voastră îmi spuneţi: „Nu ar fi fost mai frumos/constructiv sa participati activ la dezbaterea acestei legi cadru si sa va spuneti parerea acolo”

            Acolo unde? Să spunem că m-aş fi dus să particip activ la dezbateri… dar unde? Cine mă ascultă dacă doresc să-mi comunic părerea despre această lege? Unde anume aş putea să spun o părere ca să fie luată în seamă? Mă îndrumaţi? De mult caut acest loc şi nu-l găsesc.

            Mai spuneţi despre domnul Arafat…
            „consider ca ar fi fost mai corect sa participe activ la modificarea acestei legi cadru, ca sa nu se intample ceea ce nu doreste sa…/gandeste ca …. dansul”

            Domnul Arafat a spus că oricât s-a chinuit, nu a putut ajunge acolo unde ar fi putut să-şi spună părerea. Tocmai de aceea era şi supărat, că nu a fost lăsat acolo.

            „De cel puţin trei luni încerc să vorbesc cu o comisie despre proiectul legii sănătăţii. Din Comisie fac parte Vlădescu, Păunescu şi Duţă. După a doua discuţie am fost blocat de Vlădescu (Cristian – n.r.), care nu a mai acceptat ca la nicio discuţie privind proiectul să particip şi eu. La solicitarea lor, a celor trei, nu am mai fost primit la discuţii. Nu aş fi ieşit să discut public acest subiect dacă nu aş fi fost considerat duşmanul reformei sanitare”, a spus Raed Arafat într-o emisiune la Realitatea TV.(mediafax) Am văzut şi eu această emisiune…

            Ştiţi ce nu înţeleg eu, de ce refuzaţi categoric să vă informaţi şi continuaţi să credeţi pe cuvânt şi exclusiv numai anumite surse de informare. Cred că este normală consultarea alternativelor pentru a decide ce este mai probabil.

            În timp ce lumea se încinge în stradă, TVR aleg unghiurile care bagatelizează, nu-şi întrerup programul obişnuit, au emisiune de sâmbătă cu cântece sensibile… Într-o transmisiune directă (parcă la Realitatea TV, nu mai ţin minte exact) o doamnă mai spre 50-60 de ani chiar a întrebat… unde este b1 TV, unde este Naşu Moraru… Mi-a făcut impresia unei doamne care obişnuia să-l urmărească pe domnul Moraru, pentru că nu am sesizat să întrebe în zeflemea… chiar era uimită că anumiţi oameni care spun că sunt ziarişti ai poporului (şi este un stil mediatic aici, cu vârful cel mai profitabil în fenomenul OTV… şi nu o spun desconsideraţie, este un stil mediatic).

            Iată, privesc la un jandarm cu capul spart şi-mi dau seama că este o victimă într-un „război” care nu este al lui, este un român ca mine sau ca dumneavoastră care s-a ales cu capul spart ca să apere nişte politicieni ce stau comod pe scaunele lor capitonate. Văd excese, cum ar fi arderea unui steag PDL…

            De ce sunt aceşti oameni atât de surescitaţi încât sunt pătrunşi de pierderea temporară a calităţilor specifice omului care naşte conflictul violent?

            Vedeţi dumneavoastră, eu nu pot să nu simt o strângere de inimă când văd asemenea lucru, violenţa şi raţiunea nu fac casă bună… şi am avea nevoie de raţiune. Domniei voastre îi pasă sau consideraţi că… Chiar aşa, ce părere aveţi?

          • Acesta este ultimul meu raspuns, deoarece o tineti pe aceeasi linie plus ca probabil s-a plictisit lumea de postarile kilometrice care contin intotdeauna acelasi lucru.
            Pe scurt: 1. Niciodata politicienii nu au ascultat de popor, pentru ca poporul nu ii trage la raspundere. Vom invata si acest lucru.
            2. Pentru legea sanatatii nu si-a asumat nimeni raspunderea. Acum legea a fost retrasa si dnul Ponta ne-a informat ca se va ocupa si dansul de acest subiect. Amintiti-va si cine a inventat asumarea raspunderii la guvern…
            3. La inceputul raspunsului ati scris, ca ati fost la nu stiu cate dezbateri. Dupa aceea intrebati cum/unde se face aceasta dezbatere. Dezbarea publica a unei legi se face in sedinta publica . Daca nu gasiti informatiile pe site-ul ministerului respectiv, aveti posibilitatea sa dati un telefon sau sa intrebati prin e-mail.
            4. Dnul Arafat a spus intr-adevar ca nu a reusit sa „comunice” cu ceilalti. Ceilalti insa spun cu totul altceva. Dvs. pentru ca doriti ca oamenii sa va „inteleaga” pe dvs, il credeti pe dnul Arafat. Eu nu cred pe nici unul dintre ei. Aici este punctul in care ne deosebim. Cu asta am raspunsul si la punctul in care scrieti ca eu cred pe cineva pe cuvant si pe altcineva nu.

          • Ultima parte a raspunsului:
            5. Imi pare rau de jandarmul lovit. Eu ma intreb, ce fel de oameni fac asa ceva? Prin cate am trecut in viata mea, nu mi-a venit niciodata in cap sa dau cu bata/piatra intr-un om nevinovat. Asa ca lasati-ma cu plangerea de mila a unor oameni, care se exprima cu bata/piatra samd.
            6. De ce sunt oamenii surescitati? Pentru ca au fost „facuti” cu informatiile impartiale ale televiziunilor care ati scris ca le vizionati. Deci lasati-ma si cu balaria asta.
            7. Da domnule, si mie mi se strange inima, cand vad cum populatia nu a invatat nimic din ’89 si pana acum. Mi se strange inima cand vad cum ura (care am simtit-o personal in ’89) este prezenta in unii. Mi se strange inima, cand vad incercarile dvs disperate de a ii manipula pe cei de aici. Mai pot scrie probabil inca zeci de motive din care inima imi plange.
            Stiu insa ca poporul (atentie, nu populatia) a inceput sa se trezeasca si asta face diferenta fata de ’89. Incercati sa ne informati „corect dupa cum ganditi dvs” mai departe, daca nu aveti altceva de facut, dar pe aici nu prea aveti sanse…
            Numai bine.
            Exit out.

          • @ floos

            Vă respect decizia de a nu mai comenta şi, la rândul meu, nu am să mai comentez cele ce le-aţi spus, deşi modalitatea cum aţi „interpretat” cele ce le-am spus… Nu este însă nici o problemă, pot să trăiesc cu asta.

  4. Chestiuni minore treaba cu fundatia smurd.Marea problema este chestiunea arieratelor.FMI ne forteaza sa diminuam arieratele,ele se achita,si dupa se refac din nou.Ar trebuii sa raspunda si managerii de spitale si casele judetene de sanatate.Este asa greu sa fie stabilite standarde de cost pentru serviciile medicale si cine le depaseste nejutificat sa le suporte din buzunarul propiu.

  5. proiectul de reforma in sanatate va fi continuat. Sincer nu sunt pentru privati in sistemul national de sanatate. proiectul trebuie sa plece de la premiza unei misiuni, iar nu de la premiza unei datorii publice. Sistemul sanitar este sau ar trebui sa fie in primul rand uman si mai apoi contabil.

    iertati-mi idealismul!

    bine ai zis Nasule: Victoria sau infrangerea este a Romaniei! dar vom trece si peste asta

    semneaza
    „Optimistul de serviciu al unei lumi in cautare de sensuri”

  6. UPDATE 21.20 Protestatarii scandeaza din nou „Iesi afara, javra ordinara” si „Arafat, Arafat”. Unul dintre cei aflati in fruntea protestatarilor este Nicolae Dide, revolutionar cunoscut pentru prezenta la mitingurile organizate pana acum pentru drepturile revolutionarilor

    • 🙂 asha revulutie )))))

      „Gătește-te degrabă, Mițule, și hai și noi la revuluție … „

      • @ Cristian

        Te asigur ca la alegeri nu vor lua decat exact cat am prevazut anul trecut. Tine minte : 37% ! :))

        • Draga mea Alexa, tu stii cat tin eu la tine. Eu ziceam 41 dar uite , numai de dragul tau „trag” si eu la 37 🙂

          • Nu pot Alexa, sa nu pun aici, la tine in postare o replica magistrala de pe copac ))))) 🙂 ))))

            oldhashu | ianuarie 13, 2012 la 22:42 |

            Bună seara, dragilor!

            Popeye a demonstrat cum se folosește “marinărește” vântul din față!

            “Volta în vânt” și prostacii rămân cu izmenele în vine și bucile la bătaie!!!
            Adică vor “deconta” politic toate “bubele” sănătății!
            Fără număr, fără număăăr…

          • si mai are una ))))) in ton

            oldhashu | ianuarie 13, 2012 la 23:01

            Popeye are cel puțin două cicluri, nu doar clase, peste gugustiucii din politichia dâmbovițeană, atât din opoziție cât și din tabăra proprie.
            De primii nu-l doare capu’, îi joacă ca pe pioni!
            Mai greu e cu ai lui că tre’ să-i mâne de la spate!
            Ăștia sunt, cu ăștia defilează…

  7. Domnu’ Moraru

    fain articol ,pe sufletul meu .!!!!

    dar ,tot raul spre bine ….haideti sa vedem ce-am aflat cu ocazia asta .

    Deci :

    Domnul Smurd ,care pana acum poza in ALBA ca Zapada ,aflam ca nu e chiar asa de ALBA cum se da si ca are ditamai FUNDATIA SMURD ,care nu e SMURD-ul care-l cunoaste tot „prostul” si vireaza cei 2%

    de fapt sunt 2 SMURDURI …..unul de stat MILITARIZAT si-o FUNDATIE SMURD ARAFAT (sic),iar in Consilul Director sunt OAMENII SISTEMULUI MAFIOT (baietii lui Vantu,Felix si Elan plus audit-ul lui Rusanu)

    prin aceasta FUNDATIE ARAFAT se alimenteaza conturile SISTEMULUI MAFIOT …altfel ce rost ar mai avea oamenii lui vantu ,felix si elan acolo iar auditul sa asigure „transparenta” BANILOR virati de „prostii” Roamaniei .

    Bun

    in felul asta am aflat si ca musiu smurd nu este implicat „politic” defel si are are dreptate ,el fiind de fapt una din CONDUCTELE DE ALIMENTARE A SISTEMULUI MAFIOT.

    Presedintele Basescu retragand Proiectul Legii Sanatatii din dezbatere le-a mai dat una peste cap si ne-a facut sa vedem si noi mai bine cum functioneaza SISTEMUL .

    Vedem si noi cine se opune ,cum se manipuleaza ,care sunt vandutii si care sunt vuvuzelele …

    ESTE UN FAPT EXTRAORDINAR SA VEDEM CUM FUNCTIONEAZA SISTEMUL MAFIOT CU CIRCUITUL BANILOR INCHIS .

    EI INTRE EI ,MAFIOTII!!!

    pana acum ,mai era cite o ancheta ,cite o dezvaluire cite o bomba de presa care se stingeau repede .

    ACUM IL VEDEM CLAR IN TOATA „SPLENDOAREA” LUI si plus oamenii care ii credeam CURATI.

    Acum asistam la TOPAIALA identica cu topaiala lui Geoana din istorica noapte cu replica

    AM INFRANT ….in loc de AM INVINS .

    oricata diversiune si manipulare va face SISTEMUL ,in mintea oamenilor a fost declansata INDOIALA .

    eu spun ca am aflat foarte multe pentru o „INFRANGERE”

    voi ce spuneti ??

    • eu repet,
      Nu asa trebuia procedat.
      NU alegi metoda potrivita, degeaba ai idei.
      NU arafat era cenusareaza din sistemul de sanatate.
      Nu sistemul de urgenta este gaura neagra din sistem.

      Te mai miri de faptul ca ceilalti iti speculeaza slabiciunile?

      • DI …incearca sa vezi mai departe de Legea Sanatatii….

        aceasta lege a fost doar motivul ,pentru a putea vedea mai bine SISTEMUL…daca nu era scandalul ce ai fii vazut ???…NIMIC…era o dezbatere stearpa si fara continut

        • mie mi-e cumplit de ciuda pentru ca s-a ales o metoda aiurea si stupida de orgolii intre doi oameni utili noua, ma refer la basescu si arafat si s-a ratat momentul pentru o lege importanta.

          Degeaba ai 10 oua bune intr-un cos daca in cos mai este unul care pute.
          10 idei bune aducea legea asta si una proasta, cea cu sistemul de urgenta.

          basescu ar fi trebuit sa admita punctul de vedere a lui arafat, acela ca sistemul de urgenta trebuie tratat separat.
          Si eu sustin asta chiar daca ar fi sa ajung in contradictie cu oricare dintre voi, pentru ca EU AM TRECUT PRINTR-O EXPERIENTA, Eu nu vorbesc de pe site-uri sau din foicele de lege. Sanatatea tatalui meu a depins de o reactie rapida pe care un sistem privat nu-l va da niciodata.

          • DI…toti am trecut printr-o experienta …te rog sa vezi mai departe de experienta ta ….nici pe departe nu a fost vorba de orgoliu…din partea lui Basescu nu…doar din partea arabului smurd
            ,care intre timp si-a dat seama ca pierde daca e asociat politic

          • Dl.discutabil.indiscutabil de 2 zile tot citesc despre povestea tatalui dvs. Totusi nu am reusit sa inteleg ce fel de ambulanta a fost. Privata sau de stat ?

          • pentru @OK says:
            January 14, 2012 at 13:20
            ambulanta a fost de stat, asa cum era organizarea lor acum 2 ani de zile. Ceea ce incerc eu sa spun la toata lumea, …ma rog, de 2 zile. Ambulanta avea toate „standardele” ministerului, nu era smurd (care inseamna si spital pe roti).
            Si pe linga standarde nu avea nimic, decat doar poate bune intentii. Substantele necesare care l-ar fi salvat, lipseau.
            Mai mult de atat, nici in spital nu erau. Prin urmare a trebuit sa trec coltu la farmacie sa le cumpar. Intr-un accident vascular (si numai) conteaza foarte mult timpul de reactie. asta face diferenta intre recuperarea pacientului , intre numarul de zile de spitalizare ulterioara in ambulatoriu.
            Am mai spus povestea asta in alte comentarii, nu pot sa o scriu totusi fiecaruia, cu scuzele de rigoare.

          • incerc sa reiau din firul epic al unui raspuns „filtrat” de admin ca raspuns @O.K. says: January 14, 2012 at 13:20 .
            in urma cu 2 ani, o salvare, care cu siguranta indeplinea „standardele elaborate de minister”, e adevar nu era smurd, a venit sa-l salveze pe tatal meu si nu avea ce trebuia in dotare.
            Smurd-ul e un fel de spital pe roti, a explicat mai clar un doctor care a comentat pe alt blog.
            Pentru ca acea ambulanta, nu avea ce trebuie la ea, pentru prima interventie in cazul unui atac cerebral, a durat mult. Sapand printre documentatiii si tratate, am aflat ca tatal meu ar fi avut mai mult sansa daca s-ar fi intervenit cu ce trebuia la timp

      • @discutabil.indiscutabil

        scandalul a pus reflectoarele pe un sistem ticalosit in sanatate.

        ar fi penibil sa evidentiez afirmativ greseli de tactica ale Presedintelui, e fiind net superior mai bine informat si consiliat.

        in opinia mea, da, pot avea orice pareri dar mi le-as expune ca atare si nu sententios

        • @Fluturele-Kukri
          1.daca a iesit prost inseamna ca n-a fost bine consiliat
          2. azi imi revars naduful pentru ca a dat inapoi si pentru ca s-au stricat 10 oua intr-un cos unde legea mai baga si altul imputit.
          3. Atata timp cat sunt tari care doresc sa revina la sistemul organizat in urgente, ca monopol de stat datorita erorilor si frictiunilor inerete intre stat si privat, asta inseamna ca subiectul acesta (si doar acesta, de urgenta) mai trebuie gandit

          • nu stii daca a iesit prost, sa mai asteptam nitel. ce e in strada n-are nimic de-a face cu Reforma in sanatate.

            nu orice pas, fie si aparent inapoi, inseamna o infrangere. acuma Guvernul inclusiv Opozitia (cu tot tam-tam-ul asta) sunt obligati la o actiune in consecinta. mingea e la ei. sa-i vedem.

    • ce sa zicem, in plus ca „am dibuit cum bate” monserul, e o parte din plan aceasta iluminare – vine vremea rafuielilor cu acel sistem si orice lumina in plus nu strica

  8. am spus-o ieri, o spun si azi.
    Modul in care a ales presedintele sa abordeze problema reformei in sanatate a fost gresit.
    Orice om greseste, de n-as admite ca si basescu putea comite o eroare?

    In romania, sistemul de urgenta este un segment care merge mult mai bine decat oricare alt sector.
    si mai mult de atat, consuma mult mai putin decat se pierd in spitale si in mafia medicamentelor.
    Chelutielile in smurd sunt vizibile palpabile, cele din spitale sunt sterse cu buretele instant.

    Pentru nici un om normal cu scaun la cap nu e firesc sa incepi sa schimbi ceva care merge intr-un fel si sa nu abordezi directiile unde chiar se pierd bani si nu se intampla nimic. (spitale, ambulatoriu, medicamente, aparatura medicala).

    Va mai amintiti disputa intre agocalmin care cica e prost si nurofen care costa de 7 ori mai scump?
    am dat exemplu acesta doar pentru relua subiectul real, unde defapt e batalia din spatele ecranelor.

    Arafat a sustinut o idee corecta. serviciul de urgenta sa fie organizat de stat si numai de stat.
    Eu apar ideea si nu pe omul arafat.
    Nu sustin pe cei care au politizat subiectul
    Nu contrazic dovezile aduse de cei pe blog legate de fundatia lui arafat.

    aratati-mi un sfant in conducerea tarii mele si va promit ca-i voi trimite in dar o jucarie de ziua copilului!

    La ce dracu mai spunem ca suntem liberi daca suntem incapabili sa recunoastem o idee buna?

    Am mai dat ieri un caz, cel al tatalui meu, care daca ar fi fost tratat cu 30 de minute mai devreme, zilele lui de spitalizare si toate cheltuielile ar fi fost mai mici.
    Adica daca pun toate cheltuielile la un loc, din buget s-ar fi cheltuit mai putin.
    Exemplul meu REAL, a fost exemplu pentru surzi.
    Urgentele nu le judeci dupa presiunea la pneuri sau dupa numarul de butelii de oxigen, ci le judeci dupa efectul care il pot produce scurtand duratele de spitalizare

    Pentru voi ce insemna 30 de minute?

    Sa va spun ce inseamna anii de chinuiala pentru tatal meu? Cand te trezesti dupa un accident cerebral si nu-ti poti misca decat ochii, restul fiind totul paralizat?

    Dupa experienta trecuta sunt 100% convins de faptul ca acest serviciu trebuie organizat ca la armata: precis si responsabil.
    Cunoscand mediul economic roman, din pacate doar statul ar putea sustine asa ceva, am zis „ar putea” nu spun ca si poate…

    Va rog sa va ridicati cu totii impotriva mea, prieteni sau neprieteni, eu am argumentul unei experiente proprii si judec din aceasta perspectiva.
    Cand este de laudat o atitudine a lui basescu, o fac. insa cand este de criticat nu am prejudecati, nu am jena, nu am inhibitii. Acum presedintele a gresit, si cred ca si el si-a dat seama azi de acest lucru, confirma asta prin declaratia de azi.

    Din pacate, cum spuneam ieri, s-au pierdut in toata disputa asta nu doar oportunitatea unei transformari serioase in sistemul de sanatate, ci s-a mai pierdut coeziunea dintre doi oameni asemenea ca si atitudine: basescu si arafat.

    Ambii si-au dovedit calitatile in lupta cu sistemul, fiecare in domeniul lui a pus ceva pe picioare care functioneaza. Foarte putini romani se pot lauda cu asa ceva. Cei mai multi dintre noi sun chibiti de pe margina care injura ba pe unul ba pe altul.

    Eu sper ca acelor doi oameni sa le vina intr-o zi momentul de intelepciune, sa-si dea seama ca si unul si altul au fost victimele susotelilor de palat si ale birfelor de pe la ministere.

    Nu cred ca vreunul a primit vreun bonus de la mafia medicamentelor. Au fost folositi ca paravane de o tabara sau de alta.

    Va aparea cat de curand, cum si cat a jucat la doua capete, seful casei de asigurari domnu’ DUTA cel cu putina…minte , si alti doi trei secretari de stat de pe la ministeriu manariti de unu sau altul din comisia presidentiala.

    Basescu nu face pasi inapoi prea des, asta inseamna ca a mirosit ceva putred in echipa lui de la presidentie si imi doresc sa fiu in eroare….

    Pentru toate va fi o vreme.

    si Arafat si Basescu sunt prea destepti ca sa se rateze unul pe celalat. Arafat a intrat intr-o mocirla care nu prea si-o doreste, cel putin nu e genul lui, iar basescu e pus sa faca un pas inapoi.

    defapt, ambii s-au infrant!

      • inca nu ne tragem de sireturi, daca vrei sa discutam o putem face civilizat.

        nu spun despre tine ca ai canta fals, ci poate ca nu canti din propirul suflet si din propriul cuget.
        Ai sonoritatile unui tenor care repeta o tema care n-o pricepe si e scrisa altii

        cand cineva nu are argumente, ia la misto si la bascalie pe cine nu-i convine. ca asa e romanul glumet din fire

        imi pare rau pentru tine

      • Discutabil, uite, m-ai induiosat si dezvolt subiectul. Nu ca mi-ar face placere, dar nu suport sa te vad atat de umil. Tu raportezi totul, absolut totul, la experienta trista traita impreuna cu tatal tau. Dar copii, copii ai? La ei nu te gandesti? Reforma sistemului sanitar era un proiect pentru copiii nostri, nu pentru noi. Egoismul si sensibilitatea asta de tip Jose Armando ranit in aripa stanga, este un spectacol de opereta desuet. Crede-ma, nu impresionezi pe nimeni!

        • 1. reforma sistemului de sanatate este si pentru noi
          2. nu-ti doresc sa ai nevoie de servicii medicale dar nu uita ca esti om
          3. discutabil.indiscutabil a avut o parere civilizata iar tu l-ai trimis la plimbare intr-un mod total neelegant
          4. diferenta dintre CAC si discutabil.indiscutabil este enorma, te rog sa nu o umpli tu.
          5. poate nu sunt de acord cu ceea ce tu scrii, cum iti pica sa-ti spun: canti fals, canta la alta masa?
          6. Blogul este al lui Radu Moraru si ma voi lupta sa ramana al lui.

          punct.

        • Dar ca sa vezi ironie, in timp ce tu te bucurai pentru tatal tau, tatal meu, Dumnezeu sa il odihneasca, s-a stins ca o lumanare, la mine in brate, asteptand o ambulanta, undeva, intr-un sat apropiat de Bucuresti. Crezi ca viata tatalui tau este mai importanta decat a tatalui meu? Normal, ca doar este al tau.
          Te rog eu, inceteaza sa mai fii penibil.

          • imi pare rau pentru tatal tau, dumnezeu sa-l odihneasca!
            la al meu a ajuns o salvare care n-avea ce le trebuia. nu era smurd, era o salvare care indeplinea nu stiu ce standarde, insa era nevoie doar de o substanta, care l-ar fi ajutat.
            In cazul tau nu a venit de loc, in cazul meu a venit dar nu cu ce trebuia.
            defapt si intr-un caz si in altul smurd-ul a lipsit fiind un proiect de care doar orasele mari au avut parte.
            pe mine nu ma poate convince cineva ca niste amarasteni vor putea ajunge vreodata la niste standarde care s-al fi putu salva la timp pe tatal tau sau al meu

        • e adevarat, este posibil sa cant fals, dar la fel de posibil ca melodia sa fie totusi buna.

          Daca te deranjeaza modul in care eu o cant, esti invitata mea sa o interpretezi si te voi aplauda drept prima-donna

          Tot ce am spus eu aici a fost sa va pun putin sa ganditi si sa nu va lasati manipulati nici de unii nici de altii, pentru ca „melodiile” lor nu sunt in mod „obligatoriu” cele mai bune

        • incerc sa reiau o replica care a fost „filtrata de admin”
          este posibil sa cant fals, nu neg asta, insa melodia este una buna. Asa ca rogu-te, cant-o tu mai bine si voi ramane eu spectator si comentator

    • „Arafat a sustinut o idee corecta. serviciul de urgenta sa fie organizat de stat si numai de stat.”

      pai se poate cumva organiza de o societate privata Ministerul de interne?

      aaaa, pardon, fundatia SMURD trebuie sa fie organizata si finantata de stat (si de donatiile cetatenilor, cu cei 2%), da aveti dreptate asta se doreste!!!

      Am spus ca nu mai comentez, scuze.

      Noapte buna si sa va rugati sa nu vina cutremurul cel mare, ca in 1977 …. va fi groaznic, pentru ca SMURD nu va face fata, ambulantele sunt vai de capul lor si ambulante private nu sunt inca…ce sa mai vorbim de spitale si medicamente 🙁

      • sunt taxiuri draga, iar Functionarimea de pe la minstere se va grabi sa le dea si lor licente de ambulante, ca doar ce nu se face in romania cu spaga….

  9. Mai carcotasilor,habar nu aveti cat a castigat Basescu in aceasta seara.
    Voi manifestati manipulati,si rurarul va taxeaza cu mare indignare ))))))))

    • Veve nu conteaza daca Basescu a castigat ceva, dar practic a facut pe plac unor romani, care confunda o dezbatere publica cu politica de strada promovata in ’90. Din pacate Romanii pierd imens prin pastrarea sistemului sanitar vechi.

      • nu pentru mult timp
        si deja se desfac bucati din el
        si deja va fi sub lupa

        si toate cu castig de imagine – TARE!

  10. @ Radu Moraru

    Radu, cu episodul 3 ai nimerit-o la fix ! Ca si cu tot articolul. In seara asta venim si noi cu o completare. 🙂

    PS. Ne trebuie televiziunea, ca aerul !

  11. Nu stiu cum sa fac sa-mi treaca, dar m-a deranjat ca Arafat care era un profesionist si sunt convins ca mai este si azi,s-a apucat el sa ma santajeze pe mine popor roman cum ca pleaca sprea alte zari cu alt sistem de sanatate. Sigur ca nu pleca, dar santajul a fost transmis si a convins creierul infierbantat al unor Feisbucisti care au vazut pe net „ocupati…” tot felul de zone si au impresia ca suntem in aceeasi situatie.
    Ce utila era acum televiziunea Nasul.TV !

  12. Trebuie facut ceva!! De tot circul asta, e vina televiziunilor care inflameaza si isterizeaza lumea, in functie de interesele mogulilor, lor.

    As vrea sa vad o dezbatere, la tv pe aceasta tema. Adica sa fie invatati oamenii cum sa citeasca printre randuri, la spusele realizatorilor, analistilor, invitatilor… Sa fie invatati sa citeasca cv-ul unui analist politic, realizator de emisiuni, sa stie cate ceva despre oamenii politici, care tot apar la tv si nu numai…

    Acuma, astia la tv, fac rating si prostii urla-n strada!!! Fara sa stie clar de ce sunt acolo.

    Hait ca isi da cu parerea madam Tatoiu!!!
    Unde sunt sefii de spitale, sefii de sectii, sefii de la CASS…de ce nu sunt invitati acesti oameni la tv???

    • Oamenii astia(marii medici) stau acasa pentru ca ei nu vor dezbatere publica si nici o reforma in sanatate 😉

  13. Stima si respect pentru Radu Moraru,articolul f.bun,la subiect ca intotdeauna,dar sunt tare mahnita ,pentru mine este un cosmar ingrozitor,oare cand vom scapa de aceste LICHELE???!!!
    CARACATIZA adevarata in RO.

    Nasule te asteptam, cu noua TV!Avem nevoie de tine!

  14. In fiecare rau este si un bine.

    – perdant este sistemul de sanatate al Romaniei

    – castigatorul ca imagine din acest episod este Traian Basescu

    Desi din ce in ce mai puternic in imagine ca presedinte, omul TB se departase de oameni, pasul inapoi il apropie de ei, acum e perceput si ca un om intelept, trasatura mai noua pentru el. Aproape victima, ha ha ha ha

    Aceasta noua trasatura va fi foarte utila pentru credibilizarea necesara urmatorilor pasi – pentru lupta impotriva coruptiei, care cred ca se va intensifica.

    • Un esec nu-ti poate aduce niciodata un castig ,din contra iti diminueaza mult sansele de a sustine alte proiecte.

      • Si asta tocmai cand pdl era pe trend crescator si usl in cadere dupa chestiunea cu M. geona si procesele de la dna

      • aia s-o crezi tu !

        nu te-ai prins … hahahahaha – repede, raporteaza, poate primesti prima!

        ))))) 🙂

      • asta sa o crezi tu obs.voi ce ati facut concret???!!! hai asternele pe hartie poate ai darul scrisului,dar adevarat,iti place cum arata Romania?? marginimea oraselor,drumurile,satele,fabricile,combinatele distruse ca dupa bombardamente etc…

        • sa fim si optimisti,cel putin in ardeal lucrurile arata bine,avem zone turistice la standarde europene,brasovul,sibiul,clujul arata bine etc….

          • sorry??????spoiala in centru 🙂 blocurile cenusii,lipsa spatiului verde,murdaria de pe strazi,cladiri vechi lasate in paragina,nerenovate,doar citeva din aspecte…. etc.etc….

    • Sorry to blow your cover, my friend )))) dar nu pot sa nu rad cand imi aduc aminte glasul tremurat )))))))) si fata de victima !

      Las’ ca suntem putini aici, ramane intre noi …

      🙂 )))))))))) 🙂

      • hai mai Rodica, nu-l cunoastem de ieri pe marinar

        au vrut masinatiuni, na masinatiuni

        ))))))))

          • Alexa, aveam o victima – acum avem doua!! Nu pot sa nu rad cand mi-l aduc aminte )))))

            Mihai, a voleur – voleur et demi

          • Ai luat-o si tu pe calea lui Stef.Radov. ?
            Iti dau si tie google translate 🙂
            a voleur-voleur et demi = un hotz-un hotz si jumatate
            Aoleo, cine-i hotzu’?

          • ha ha ha

            cu propriile lor arme monser, pre limba lor!

            la un hot – un hot si jumatate

  15. Reforma sistemului de sanatate trebuie continuata, cu un alt proiect sau cum or stii ei mai bine dar trebuie continuata, si nu la anul sau mai stiu eu cand ci anul acesta. Daca nu, atunci, politic este grav atat pentru Putere cat si pentru Opozitie, dar cel mai grav este pentru noi.

    Referendumul? Ce se mai aude cu modificarea Constitutiei?

    Prieteni, daca nu se intampla nimic in continuare atunci inseamna ca ne-am predat ca natie si ca popor, pe noi si pe copii nostri unei gasti de derbedei. Si daca doar atata putem, atunci atata meritam. Batista pe tambal si
    capul in jug! Chiar daca unii dintre noi vom pleca sa muncim sau sa traim afara, o vom face in genunchi. Si atunci putem sterge din DEX cuvantul patriotism.

    Dar eu tot mai sper in fibra noastra. Si nu accept sa fiu tras in jos de niste capete goale sau derbedei politici, si ei compatrioti de-ai mei.

    Daca rezultatul Referendumului nu se aplica in forma ceruta de popor, Constitutia si Statul democratic roman se pulverizeaza, motiv pentru lovitura de stat in scopul de a controla haosul inerent.

    Ne-au grabit, ne-am grabit si ne-au impins in UE pentru a se ascunde de o „curatenie” care i-ar fi maturat de pe scena politica, economica si administrativa pe „baietii destepti”.

    Trebuia curatenie si apoi UE. Am fi intrat mai repede chiar. Cine ne-a tinut in loc? Minerii? Bancorexii? Vanturile sau Caritasurile? NU! NOI!, cei care am mers ca oile pentru cine a dat 1kg de faina in plus, ne-am alergat elitele intelectuale si am preferat o gradina zoologica, cu granite mai largi dar in care mancarea venea „de sus”. Iliescu avea un zambet atat de mare incat putea ascunde in spatele lui aservirea tarii.

    Preferati zambetul lui Ponta? Pai el rade cu gura lui Bombonel si Mitrea si mai cine stie cui de la sute de km departare, cum bine spunea un coleg de blog aici.

    Repet ce-am scris pe pagina precedenta: reflectoarele pe sanatate vor fi acuma obligatoriu de pus. Si atunci o sa iasa iures mare. Mare deranj! Nu uitati Dosarul Energiei. 😉

    Fluturii sunt Liberi!

    • Cred ca esecul imunerii legeii a diminuat mult posibilitatea impunerii reorganizarii administrative si a reducerii nr. de parlamentari

    • reforma normal ca trebuie continuata dar trebuie sa puna umarul toti..Base, guvern, pdl
      noi ne-am facut datoria si ne-am dus la referendum iar acum mingea e in curtea celor care trebuie trebuie sa infaptuiasca..se pare ca nu mai au interes
      inca nu eram pregatiti sa intram in UE

  16. Ce manipulare ordinara!!!!!!! Si nu au cazut in capcana numai cei cu putina carte si privitori la antene. Basescu a spus: sunt interese uriase, gigantice pt impiedicarea reformei.

    • Multumesc Alexa, acum chiar ca nu mai ma indoiesc ca nu gresesc cand am spus ca se desfasoara ghemul si se va sparge curand curand buba. Ori noi, ori ei sa fie clar, ca despre manipulatii aia prapaditi ce sa spun: vai de curul lor. 🙂

  17. Imi pare rau ca domnul presedinte a retras proiectul de lege. A fost un copil interesant dar din pacate temerile din sistem sunt mari mai ales din partea celor de buna credinta.
    Sper ca a meritat aceasta manevra prin pozele facute la demonstratia de prostie din strada de azi si sper sa primeasca toti amenda pentru a intelege ca nu mai suntem in decembrie 89 si ca este o prostie sa fi carne de tun. Este mult mai inteligent sa folosesti cuvantul si creierul din dotare.
    Il astept pe Domnul Presedinte si pe Ministrul Sanatatii cu proiectul acesta de lege sau unul usor modificat, daca este necesar, cat mai curand posibil.
    Sper ca au fost intelese temerile mele. Din pacate nu am informatiile pe care le are un presedinte de tara

    • no santem un popor de lasi (sa-mi fie cu iertare),domnul presedinte se lupta demult singur n-am iesit niciodata sa-l sprisinim,nici atunci cand a vrut sau apropus taierea pensiilorsi salariilor nesimtite,nici atunci cand apropus teierea „salariilor” revolutionarilor,nici atunci cand a incercat sa lupte cu mafia din justitie…..niciodata,ar trebui sa trecem de la vorbe la fapte

      • il sprijin o data la 5 ani prin vot. Dupa aceea el are treaba, eu am treaba. Vrea sustinere imi cere, ii scriu o scrisoare cu intentiile mele, nu ma duc in strada. Ce sa fac eu acolo???
        E cumva strada noul minister de resort?

    • da,da.sa fie amendati.biciuiti.trimisi in surghiun.si mai vorbesti si de”creerul din dotare”.te referi la al tau,dar,ce,se vede ca-l ai?

  18. Arafat ,a avut o afacere f buna cu serviciul lui de urgenta si la un moment era de admirat,numai ca lui nu o sa i bata inima niciodata romaneste , asta ar trebui s a intelegem noi. si s a numai fim atat de surprinsi.

  19. In fata la Cotroceni este sindicatul Sanitas. Masa de manevra a USL. Am scris de aseara ca Arafat e noul Tokes. Acum cred ca e multumit dl. doctor. Mi-e greata. Jur !

    • buna seara Nasule in aceasta seara era nevoie de tine vino mai repede poreneste tv ca b1 nu mai face fata .asa ceva nu am mai vazut si noi gandim la fel ma gandeam ca poate gresim noi adica eu si sotia caci majoritatea e de partea hienelorsi parerea ta vine la timp si ne incurajaza avem nevoie de tine in direct cu respect prieteni din rm valcea cand treci prin oras nu ne ocoliti si nu ve-ti fi dezamagit sa fi iubit

    • Pai cum sa afle tot omul daca nu se spune acest lucru la TV ?
      Nasule, cand incepi sa ne informezi pe sticla?
      Cand incepe emisia?

    • Alexa, nu ai inteles, Arafat e doar manipulat, manipulat purtat de colo colo si el nu stie sa inteleaga pentru ca e doctor!. eu ma tot intreb de ce nu esti optimista. Basescu nu are concurenta!maine e o noua zi, presedintele are sanatate! 🙂

      • Arafat nu a inteles, cum spui tu, nu pentru ca este „un doctor” ci pentru ca este un oportunist! De aceea s-a dus pe la toate televiziunile sa se plinga.

    • Nu credeam nici eu, ca la atatia ani dupa ’89 o sa mai traiesc asa un spectacol. Cat de orbi pot fi unii oameni? Daca ar veni si minerii ar fi spectacolul complet 🙁

    • S-o spunem direct, pe fata, ca Puscariasul, Banditul dovedit marius petcu, omul PeSeDeilor, e implicat direct in Golaneala de la Cotroceni !

    • Alexa,

      eu am comentat azi noapte si prima mea impresie a fost ca se reediteaza povestea cu mitul eroului Tokes.Imi pare bine ca n-am fost singura.

  20. Acum ii inteleg pe doctorii care aleg sa plece in lumea civilizata. Nu pot sa le reprosez absolut nimic. Romania, mai precis sistemul medical romanesc, nu este pregatit sa ii merite.

    • Eu unul am o rugaminte!…sa ne posteze si noua pe acest blog daca il citesc,medicii si asistentele care au plecat la lucru in strainatate,si sa ne spuna cum functioneaza sistemul medical dincolo,ca poate asa isi dau seama si cei care nu cunosc.Sa ne spuna ce defecte au sistemele sanitare din strainatate,si ce au bun?

  21. Vrem nu vrem sa recunoastem T.Basescu a facut gesturi inabile:
    -interventia la irealitatea tv.cu accent critic fata de R.Arafat
    -fortarea demisiei lui R.Arafat
    -aceptarea lui Ciuhodara un traseit politic care face de toate
    _conferinta de presa ,mutand iarasi discutia spre smurd

    Legea trebuia sustinuta de guvern,prim ministru si coalitia de la guvernare,asa cum a fost si cu legea invatamantului.

    Increderea in puterea de convingere i-a jucat feste de data aceasta.A fost un esec de moment ,trebuie recunoscut.

  22. Nu putem face si noi un miting pentru sustinerea reformelor? De ce lasam doar comunisti si profitori revolutiei sa-si spuna parerea? Oare e bine sa lasam doar un om sa se bata pentru noi, care probabil crede ca nici nu mai are pt. cine sa lupte?
    HAI SI NOI IN STRADA!

    • si ce faci daca esti manipulata cu metode moderne pe care nu am timp sa le detaliez aici si se produce o noua „revolutie”?

      • Eu vorbesc de un miting pentru sutinerea reformelor lui Basescu – invatamant, regionalizare, justitie, sanatate etc. Nu putem sa stam la nesfarsit cu ochii in tv. si sa asteptam reformarea statului fara macar sa aratam ca o dorim. Din cauza asta isi permit sa manipuleze astia tot timpul.

        • ok detaliez si poti vedea practic acum in acest moment la televizor
          1. ies in strada oameni care au o nemultumire reala dar nu stiu cum functioneaza statul roman si atunci vin si urla ca un copil sugar care vrea mancare sau sa ii fie schimbate scutecele
          2. politicienii incep telefoanele cu aivazut maaa au iesit prostii aia in strada sa strige ceva. Sunt vreo 300. E suficient, hai sa trimitem revolutionarii de meserie. Ii trimit, se aduna vreo 800
          3. vin agenturile din diferite tari, organizatii potente financiar si aduc si ei inca vreo cateva sute. Aduc si aparatura psihotronica de modificare a mentalului celor din strada sa para ca sunt persecutati numai la vederea unui politist la distanta. Cand acestia se apropie intra mecanismele proprii de aparare si ataca acel politist doar pentru ca un aparat le-a bagat in creier ideea ca vor fi atacati de politie.
          4. De la 300 de necunoscatori au plecat acasa ca s-au plictisit sau li s-a facut foame/frig 200, au ramas o suta de necunoscatori si 1000 de profesionisti in diversiune.
          Acestia aduc steaguri cu gaura in mijloc, cruci pe care scriu jos…, haine tricolore unii, pullovere, altii, sacouri atii, anumit tip de caciula pentru a se identifica vizual si a se saluta nonverbal sa nu se prinda prostii.
          Apoi se fluiera se creaza imbranceala si la un moment dat cinev astriga brusc: auuuuu m-a impuscat, ma lovit mi-a bagat un baston cutit in mine.
          Aparatura repsectiva distruge psihic pe termen lung, insa in Romania a te duce la psiholog e baubau mare asa ca acei oameni sunt schiloditi psihic pe temenlung daca nu pe toata viata.
          Aproximativ asa au pornit in 89. Mai vrei in strada?

          • Bun. Pai atunci inseamna ca romani stau in casa de frica „aparaturii psihotronice” sau sustin vuvuzelele si uslasi. Asta e atunci, ne meritam soarta.

          • n-ai inteles nimic. Cuvantul si creierul folosit schimba lumea, nu forta bruta, nu iesitul in strada. Incep sa cred ca ai treaba pe aici si esti platita sa scoti lumea in strada

          • Cred ca tu nu ai inteles nimic, eu vorbesc de un miting civilizat pentru sustinerea reformelor presedintelui nu de iesit in strada si batut cu jandarmii. Nu ca ar avea vreo legatura cu ce am spus mai sus dar cuvantul si creierul au comandat fortei brute sa schimbe lumea, dar cum tu esti cu aparatura psihotronica nu ma astept sa intelegi cum merg lucrurile.

    • Eu nu inteleg de ce pana la meeting nu facem niste cauze pe Facebook. De ce numai USL-ii si vuvuzelele lor fac asemenea cauze si isi promoveaza interesul in acest mod? Haideti sa vedem cati adepti adunam si noi.Domnule Radu Moraru ce ziceti?

  23. In orice caz in seara asta undeva poate la multe sute de km de noi unii bifeaza cele de aici ca actiune indeplinita cu succes, doar ca eu sper ca Presedintele sa-i fi lasat doar sa creada ca misiunea lor s-a incheiat cu succes si acum cu adevarat tepile sa umple la propriu Piata Victoriei.

  24. Din pacate, asteptam totul de la Presedinte!
    Sa lupti de unul singur, nu e usor! Si mai ales sa ai de a face cu atita ura! Dar, asa cum am mai spus-o si in alte rinduri, era de astepat ca „sistemul sanitar” sa opuna rezistenta!
    (aproape as fi pariat ca legea asta se va bloca, cumva).
    Din pacate, totul se va intoarce impotriva noastra!

    • Foarte corect,Camelia!Presedintele a fost singur impotriva tuturor si marii castigatori au fost,paradoxal si surprinzator…medicii.Chiar daca din varful buzelor recunosc ca e nevoie de schimbare,asta e de ochii lumii.

      • sigur Adnana,au dat un nou proiect nu a fost bine,l-au retras iar nu a fost bine,dar au strigat in continuare „jos Basescu” asta ce mai inseamna????!!!!! MANIPULARE!

  25. Pe o minciuna s-au strans prea multi oameni sa protesteze, sigur e multa manipulare, desi unii se omoara sa ne lamureasca ca nu-i manipulare politica,ci totul e spontan.Fals,dar banuiesc si jocul UDMR-ului la Tg.Mures.Ni se pregateste ceva oribil, sper sa ma insel. Cum Justitia nu-si face datoria si e molipsita de coruptie,orizontul nu e prea luminos. Dumnezeu sa ne fereasca de ceea ce se coace in cuptoarele opozitiei.

  26. da, voi continua sa cotizez
    este problema mea

    pe mine personal m-a deranjat doar atitudinea domnului presedinte fata de un medic
    atat

    in rest, batalia pentru schimbarea sistemului sanatatii trebuie continuat
    iar domnul presedinte sa nu se supere ca „magaru pe sat”

      • da, asa e sunt fara importanta

        nu sunt decat un om f.f. sarac care a facut si el psihoterapie pe internet
        atat

    • O continuati voi de la USL, cu aceiasi mafioti in frunte…va doresc succes, dar sa va fereasca Dumnezeu de blestemele celor necajiti.

      • pai le asteptam cam de 22 de ani si sper sa vina cat mai curand Lorelayold76!

  27. Buna seara,
    Louis de Brower, un doctor elvetian scria acum 20 de ani in cartea sa „Mafia farmaceutica si agroalimentara” (precum si in cealalta carte ” Vaccinarea-eroarea medicala a secolului” – ambele aparute si la noi, la Editura Excalibur), ca sistemul de sanatate ar trebui sa fie privatizat(concurenta creeaza performanta si, tot concurenta duce la scaderea preturilor), dispare coruptia si sifonarea banilor din spitale. Ministerul ar avea rol de reglementare, control si apararea pacientilor in caz de mal praxis.Nivelul tarifelor spitalelor ar fi fost diferentiate in functie de dotarea si calitatea serviciilor. Spitalele ar fi fugit dupa „pacienti=clienti”, doctorul ar fi fost in serviciul pacientului. Angajatii spitalelor ar fi avut salarii mai mari, dar nu ar mai fi primit spaga (de fapt principala sursa de venit!). Cunosc doctor care obtine peste 10 000 euro pe luna numai din spagi si consultatii medicale la cabinetul personal, consultatii pentru care nu da nicio chitanta fiscala, nu plateste niciun leu impozit la stat. Acestia sunt cei care nu vor reforma! Traian Basescu a procedat foarte bine, va relua lupta mai tarziu, cand nu sunt pregatiti.

    PS: Daca puteti, cititi cartile de mai sus, aveti de castigat!

    • daca le cititi asigurati-va ca aveti langa dvs un calmant natural si comprese cu apa rece, ca medicamente nu veti mai suporta sa vedeti. Sunt foarte inteleresante ambele carti

    • Am citit cartile respective si deja stiu de citiva oameni care beneficiaza de trezirea (brusca) pe care o produc.
      Nu privatizarea este solutia (nu stii la ce lupte murdare se ajunge intre concurenti si nenorocirea e ca pacientii sint uitati la un moment dat in goana lor dupa profit) ci mentinerea in stare „vie” a organelor de control. In orice domeniu social,atunci cind mecanismele de reglare si autoreglare nu functioneaza,se instaleaza haosul.
      Legea sanatatii (cu scandalul aferent) a scos in evidenta (sper!!!) cancerul bugetelor nationale.Licitatiile…Cum vreti sa nu dea faliment un spital in conditiile in care in urma unei licitatii un scaun costa cit un cabinet,o pensa costa cit un instrumentar intreg,etc?
      In acest sens,excelenta replica unui actor in filmul Independece day,cind presedintele a intrebat – de unde bani pentru Area 51? – raspunsul…de ce credeti ca la licitatii un ciocan costa 500 de dolari??? Da,sanatatea ne doare cel mai tare si e bine ca s-a inceput de aici.Se va vedea ca nenea Arafat cu banii din buget putea sa aibe o flota de elicoptere egala sau mai mare cu armata.Putea sa aibe cele mai performante si dotate masini de salvare din lume!Putea multe…
      Nu s-a dus la presedinte si nu a iesit pe „sticla” atunci cind i-a fost bagata pe git Mihaela Radulescu,de exemplu…
      Ar trebui sa dea inapoi banii cheltuiti de „faimoasa” fundatie care a scremut aceasta lege.Greu de crezut ca o va face fiindca este una din fundatiile lui soros…Sint curios cine isi va lua papara pentru ca n-au reusit sa impuna legea.Legea lor.Pentru ei.Nu pentru sanatatea romanilor !!!

    • in italia,medicii privati declara venituri anuale de 15-20000 euro iar statul incaseaza destul de putin din taxe.asa ca iti faci sperante cam mari.sigur insa pe noi ne va costa mai mult ca pana acum actul de sanatate.si cu asta ce-am facut?ne-am inarmat ca sa lovim in noi.bravo,baieti….

      • Asta-i problema ca, in loc sa luam ce-i mai bun de la nemti, dupa ’90, am luat ce-i mai prost de la italieni care, sunt campioni la munca la negru, adica la inselat statul la impozite.

  28. Haideti sa revedem „Moartea dlui Lazarescu”,hai sa ne aducem aminte fiecare dintre noi cand am fost internati,noi,copii nostri,parintii nostri in vreun spital din Romania sau cand am dat ultima spaga la medic si apoi sa iesim in strada sa-l impuscam pe Basescu!El e cel mai mare rau al tarii din ultimii 22 de ani!
    Parca-l si vad pe Iliescu razand din toata inima alaturi de dna Nina(cum v-am mai tras-o,nenorocitilor care stigati jos comunismul in 89-90)

  29. D-le Moraru avem nevoi de Nasul tv, e jale cum sint fratii mei romani manipulati de acesti parajiti ai societatii!
    Astept cu nerabdare NASUL TV!

  30. Stimati Romani…mai continuati sa cotizati cu acei 2% la asociatia smurd!!!

    • Iar voi,cei ce a-ti iesit in strada,la acesti 2la suta,mai adugati ceva…ca suteti imuni rau de tot.

    • cotizeaza Gabio ,fiindca sunt dezinformati :)fii convins, cei care au fost iesiti pe strazi sunt multi din asa zisii ‘revolutionari’,care si-au primit pensiile taiate,PUTUROSII, si altii traiesc din 600-700 lei..

  31. Buna seara, D-le Moraru si dragi colegi de blog!
    Sunt socata, bulversata si speriata!
    Ceea ce am vazut si am auzit ma pune rau pe ganduri, daca nu as avea o obligatie morala si eu as pleca din tara!
    M-am saturat sa-i vad pe unii cum fura si raman nepedepsiti, cum manipuleaza pe necunoscatori, dar ceea ce am banuit intr-un comentaru anterior s-a adevarit, am stiut cine se afla inspatele stoparii reformei si D-l Presedinte mi-a confirmat! Nu as fi vrut acest lucru, dar asta este!
    D-le Moraru, sunteti un „profet” actual, tov. tonta se va folosi de arafat ca de primarul Clujului, si tov tonta a iesit in fata sa ne linisteasca, vin ei la putere si vor face un proiect de lege cu Arafat!
    M-am linistit, vin „salvatorii” tarii, DOAMNE traiesc un cosmar ingrozitor!
    Imi este scarba si simt un profund dezgust fata de acesti „avortoni” politici care o fac pe salvatorii, ma uit cu teama la oamenii care au iesit in strada si nici nu-si dau seama cat rau isi fac!
    Ce se va intampla cu tarisoara mea????????????????
    P.S. @Alexa, multumesc frumos pentru articolul scris in legatura cu fundatia SMURD, eram total pe dinafara, iar la adresa lui Dr. Arafat m-am dezumflat ca un balon, mi-a scazut simpatia la adresa lui si cand am mai citit de la colegii de pe blog, faptul ca s-a dus la corindat pe la antene!

    • permite-mi sa zambesc la replica:

      „Sunt socata, bulversata si speriata!”

      cateva chipuri, altcumva familiare, filmate in prim plan, de niste manipulatori subtirei te sperie ?

      hai sa fim seriosi ca astea sunt glume proaste!

    • si eu cred ca nu vor face nimic.vor reschimba persoane dar nimic din naravurile actuale.adica sunt tot marionete strunite de acelasi sforar.care-i sforarul?

  32. am fost asistenta 38ani in spit. jud. va spun ca nici undoctor nu doreste reforma pt. caasist este sluga cu un salar de mizerie si internari cu 2bv. in pat si nimeni nu zice nimic .Nimeni nu stie nimic nici cum se fac achizitiile nici la ce preturi ,lar firmele de medicamente au afacerile cele mai bune cu sitalele. asacum am mai spus fundatia lui ARAFAT cu acei ziaristi directori maninca bani europeni probabil cu persoane fictive pe stat de plata si uitece razmerita afacut .De ce nu se regasesc acei bani la ambulantele de stat? . VEDETI DE CE NU SE VREA REFORMA…..

    • Ai dreptate Emilia,

      Nici medicii nu doresc aceasta reforma. Doar ginditi si voi; acum au un salariu de mizerie dar asigurat si o spaga asigurata. Cu cit e mai multa mizerie cu atit cistigul lor este mai mare, deoarece bolnavul stie ca nu are unde sa mearga si atunci incearca sa-si salveze viata pe cit mai mult, sa nu uitam ca sunt la concurenta cu cocalarii care arunca cu banii si fac „preturile” in spitale.

      La polul opus li se „asigura” un salariu decent, eventual, deoarece depindea de PERFORMANTA, dar care pus unul peste altul nu FACE (fiind mult mai mic) cit salariul de mizerie, spaga si interesele la un loc din prima varianta. Asa ca, cine sa doreasca reforma???

      • emilia : pentru o asistenta esti foarte informata, deci :Arafat cu fundatia mananca bani europeni ? Aveti dovezi (ca expertiza, avand in vedere profesia, foarte nobila altminteri, nu aveti) despre ce afirmati ?
        Din cate stiu si am vazut (cazurile cu fondurile atribuite consiliilor judetene) cei care dau fonduri europene sunt foarte atenti si urmaresc cum se folosesc, oare pe Arafat de ce il lasa ,,sa manance” ? Chiar credeti ca toti care citesc nu se prind ?

  33. e jenant ce se intimpla
    nu pot sa inteleg cum cineva care nu a citit acest proiect de lege poate se demonstreze impotriva ei
    trebuie sa ne dam seama ca interesele sunt uriase in jurul banilor din sanatate , probabil au inceput sa scada locurile din care se pot deturna foarte multi bani

    • ca sa „ne” citeasca si altceva, d’aia :))
      aici gaseste oameni inteligenti si indulgenti nu „intelighenzii” care l-au insemnat (pe CTP) cu plumbu’ de la scanteia

    • Deoarece este un simbol, un vector al Urii si al Ranchiunii !!! Nu vedeti ca e unul cu cele mai multe probleme la dentist, cum Scrasneste in direct, cum ii curg din gura…Mut imediat pe Animal Planet sa vad „originalele”… Oricum va inghiti in sec, sper sa nu mai apara vreodata comentator la tenis…Profunda Greata am pentru aceasta Pocitanie, ce calca in picioare meseria de jurnalist… Sictir etern ctp !

  34. Suntem acum in plina desfasurare a evenimentelor.
    Am stat un moment si mi-am spus: stop, sa nu te ia valul si pe tine, gandeste rational, logic, si ce a iesit?
    Mi-a venit in minte intrebarea: De ce a intervenit T.B. in direct la TV de i-a raspuns lui Arafat? Nu putea sa-l lase in pace sa spuna ce vrea, vorba aia cainii latra…? Chiar nu stia ce declanseaza cu asta?
    Eu nu-l cred atat de naiv pe T.B. El e tipul de persoana care calculeaza anticipat miscarile deci, in mod sigur s-a gandit si la asemenea situatie.
    Daca a facut-o, a vazut ca din asta, pana la urma iese ceva bun dar… suntem in plina desfasurare a evenimentelor. Sa vedem ce va urma…

    • cheia ar putea fi ca legea nu a fost emisa de la Ministerul Sanatatii si poate o fi ceva oftica la mijloc.

      • Eu o mai vad si altfel: sa luptat ca sa scoata la iveala coruptii dar nu prea i-a iesit. Cu asta nu cumva a facut in asa fel incat sa sparga buba coruptiei? In asa fel incat sa vedem clar puroiul care iese?

        • intr-o asemenea lupta nu mergi singur si s-a vazut clar ca guvernul si pdl-ul ..tacere

          • Asta-i buba, in toate partidele exista corupti de aceea avem impresia ca lupta singur.

          • d-na Gabriela, daca ar aparea acum pdl-ul s-ar precipita mai mult spiritele prea mult incinse de vuvuzele. dar maine, maine e o zi! 🙂

          • Mari ..trebuiau sa fie alaturi de Base de la inceput si toata saptamana sa iasa sa explice..nu sa-l lase pe papagalul de Duta, cum dracu spui tu la tv ca nu sti cum sa ti sub control fondurile..

        • Mihai ..tu crezi ca daca se aproba legea disparea coruptia total?? sa fim seriosi,
          acolo unde intra privatul ( ma refer la aia mari) e si coruptie pentru profit cat mai mare

        • base,si-a tras blonda,ne-a bagat pe gat o eba cu multe succesuri,a dansat cu d-alde bercea international,si altele.ne-a facut sa credem ca in fine, se ia in coarne cu coruptia,dar,se vede ca:1.ori nu-lasa o entitate superioara,2.ori mai exista un dna 2,care i-l salta pe primarul de cluj ca sa-l potoleasca,3 ori plateste pentru ca nu ne-a aratat regina in persoana lui v blaga si sau a lui blejnar,etc,etc.poate ca e mai bine sa reinfiinteze spitalele inchise recent,sa initieze constructia altora noi,sa inchida definitiv si in mod explicit magazinele de etno botanice,sa aresteze cativa procurori,judecatori,avocati,sa-l amovibilizeze pe mugur i,vasilescu si altii,sa-l scoata pe emil hurezeanu de pe lista lui arafat precum si pe radu tudor si pe mihaela radulescu si pe altii de pe unde or mai fi (dintre care si jurnalisti),adica sa faca cateva gesturi normale pentru reaprinderea sperantei romanului.e clar ca ne asunde ceva in timp ce nici opozitia lui lolek si bolek ,fara sa ofere de asemenea nici o speranta romanilor,il ataca vesnic numai pe el . cam e nevoie de un uragan care sa mature gunoiul multicolor.am ramas singurul roman optimist.cu gandul la ddd si la acea parte a programului sau care e destul de realista.nu,mihai,nu a spart nici un buboi,ba chiar da semne ca va infrange!ar putea sa lupte mai departe sau va trebui sa-si dea demisia recunoscand ca ,da,l-a invins sistemul.vezi cazul e constantinescu.vrem soluti?veniti ca vi le dau eu.ca, am impresia ca nici nasul nu le are si cred ca nici neamtu.sau daca ultimii doi au niscai solutii ele nu ajung decat pentru cca 30%din electorat.restul asteapta altceva.o seara buna.

          • Ai solutii? Ok. Spune. Dar sa fie ale tale.
            Aoleo, daca te-ar citi DDD ca spui ca esti singurul roman optimist cu gandul la el, se lipseste, ca ce face el numai cu unul…

          • lui mihai de mai jos:am o serie de solutii personale,care,adunate cu cele, ale lui ddd,desigr si cu ale tale,putem consolida un program care sa intereseze cca 60% dintre romani,sau chiar mai multi.ti se pare mai important un program adresat doar unor 30%? asa cum se vehiculeaza in cercul unor fani (desigur exaltati)ai lui r m si ai lui neamtu?impreuna ,(iata ca si eu sunt visator)si nu in parte.ai zis „sa fie ale tale”…la ce mi-ar folosi? si oricum aici nu s-a declansat inca colecta de propuneri,ci aceea de actiuni.propunerile ,le vom face cativa,majoritatea ,poate chiar toti,cand va fi cazul.ar fi util sa fim mai mult de 60%.intreaba-te si tu,cui foloseste sectarismul?mirabila conditia pe care mi-ai pus-o,”dar sa fie ale tale” !sper sa fii un om serios.poate ne mai intersectam.

          • Acesta e visul oricarui partid politic: sa aibe 2/3 din parlament.
            Toti lupta pentru asta, nimeni nu reuseste si de aceea apar coalitiile de dupa alegeri.
            Si acum apar compromisurile, si asa nu se mai face treaba ca, teoretic, toti vor sa faca, dar practic, nimeni nu face pentru ca zic ca nu au majoritate suficienta, ca trebuie sa tina cont si de parerea celor din coalitie, etc…

    • Am mai scris si acum vreo juma’de ora, dar e in cealalta postare a Domnului Moraru: cand i se spune presedintele jucator, eu il vad jucand sah, iar pe ceilalti poker (si merg, in general, la cacealmale).

    • corect Mihai, e o mutare gandita a presedintelui, sper doar ca nu mai dureaza mult pana la sah-mat ! avem nevoie de reforma sistemului sanitar si cred ca cetatenii de buna credinta sa actioneze !

      adunarea fratilor ! NASULE, avem nevoie de media , dezbaterile tale celebre fac minuni !

    • Mihai,ai dreptate!

      Piratul a dovedit in atatea si atatea situatii ca vede mutarile (ca la sah)inaintea adversarilor sai.

      Si daca ai vazut era calm si sigur pe sine.

      • Doar din privirea speciala,si cine a avut de inteles a inteles, cu cata nonsalanta si siguranta de sine privea lucrurile….ehei!!! e mare gradina domnului…dar nu o fi plina numai cu p…… 🙂

  35. Oare cum s-ar descurca CTP,internat intr-unul din aceste cimitire(spitale romanesti)?

  36. marele semn de intrebare in aceasta ecuatie e Guvernul si PDL-ul…de ce parte se gaseste ca nu s-a vazut a-l spijini pe Base

    • Base se descurca si singur pentru ca are experienta atator „suspendari”. E un barbat adevarat , iar noi sa-i dorim multa sanatate!

      • normal ca se descurca insa daca unii sunt hais altii cea..si nu fac echipa pier pe mana lor si noi asisderea

      • d-l Basescu se va drescurca si anul acesta mult mai bine cu poporul in spate in numar tot mai mare. Insa cu un popor care gandeste fiecare pas. Pentru asta trebuie sa lupte si sa existe Nasul tv. Sper sa inceapa cat mai repede subscriptia

          • dar nu e relevant acest aspect. Este necesara o forma de respect sau de teama

          • Gabriela,

            din pacate n-a fost sustinut de partidele din coalitie,nici macar de propriul partid.Poate mi-a scapat mie,dar au aparat proiectul 2 oameni din partid,fara functii de conducere:Dr.Cinteza si S.Prigoana.

          • profa..asta am spus si eu ca trebuiau sa fie uniti toti..Base, partid, guvern.
            dupa cum se vede ceva este intre ei care afecteaza pe toata lumea. opozitia a observat si profita din plin.

        • Doamnelor, guvernul a sustinut proiectul, a fost de acord cu el, asa a afirmat si ministrul sanatatii.

          Credeti ca cei din guvern au timp sa stea toata ziua pa TV sa ne laude noua legea sanatatii. Oamenii astia muncesc n-au vreme de povesti.

      • Mari U ma uimesti, sa te auda dumnezeu,dupa cum mi-ai raspuns la cateva comentarii aveam alta parere despre tine….sa ne fie intr-un ceas bun 🙂

        • Rodica, si eu am impresia ca sunt doua persoane intr-una singura! Nu stiu ce sa mai cred.

      • Buna seara .
        Am facut observatia ca in toata aceasta poveste s-a vazut Raed Arafat , Presedintele si puterea toixica a Opozitiei combinata cu tembeliziunile securistilor , aflate acum in expansiune .
        A lipsit TOTAL Ministrul sanatatii , specialistii din sanatate , Guvernul Romaniei . A lipsit TVR , cea platita de noi .
        Laudabil in alte colturi ale lumii sa nu te bagi peste televiziunea publica , de neiertat la noi din partea Guvernului sa nu se alature demersului Presedintelui in incercarile dumnealui pt refomarea Romaniei .
        Dna Turcan inteleg ca se ocupa sau ar trebui sa se ocupe de TVR ; ei bine , nu s-a ocupat , se pare ca nu se pricepe sa o faca .
        Cine trebuia sa lanseze proiectul de Reforma in Sanatate ? ====> Guvernul .
        Pt ca ceea ce a venit acum de la Comisia Presedintiala este in fapt o completare la ceea ce s-a facut pana acum , inclusiv de ministrul Attila Cseke prin ajustarile in sistem .
        Pot sa declar fara retinere ca anumiti oameni din PDL si Guvernul Romaniei l-au sabotat pe Presedinte . Ne-au sabotat pe noi , pt ca ceea ce fac ei acum este impotriva noastra . Am fost internat in spital in septembrie si deja era un curent impotriva lui Basescu , anumiti doctori le spuneau la pacienti ca nu ii pot trata pt ca Basescu le-a luat banii de medicamente , pt ca Basescu fura , etc . Sper sa nu fiu paranoic , dar ca un facut erau internati la „control” pacienti care tot la fel se vaicareau de credeai ca s-a mutat antena 3 in spitale .
        Este incredibila amploarea manipularii .
        Este incredibila incapacitatea Guvernului de a gestiona situatia .
        Este incredibila puterea acestor tembeliziuni care inca smintesc mintile multor oameni .
        Cele cateva mii de sustinatori USL nu inseamna „majoritatea” de la urne .
        USL , adica PNL cel vioi si plin de idei din astea de scandal (ca nu degeaba s-a aliat puternic cu PC ul lui Voiculescu) si un PSD mai muncitoresc la creieri , o tin numai in provocari si scandaluri .
        Guvernul , PDL , sunt impotenti in a comunica cu oamenii .
        Premierul BOC si cei de langa el REFUZA sa plateasca sau sa alcatuiasca o echipa de comunicatori fie cu media fie cu populatia .
        Pentru mine este incredibil acest gest sinucigas .
        Ca le dauneaza lor – putin imi pasa ; ne afecteaza insa pe toti , pt ca se distug sau se indeparteaza colosal de mult sansele Romaniei intru REFORME .
        Reformare se putea face cu BASESCU .
        Cine se va mai inhama la aceasta treaba ?
        Nu stiu .
        PS.
        Am vazut cum „mitingistii” au huiduit si aruncat cu obiecte in carul TVR ; am auzit cu urechile mele cum o mitingista avea un limbaj amenintator fata de reporterii B1 .
        Nasule , cred ca scoaterea ta de pe linia activa a televiziunii este premeditata , ca s-a dorit anihilarea ta . Pt ca esti o voce lucida , impartiala , care nu il ierti nici pe BOC cand gresete , nici pe BASESCU daca o ia pe aratura .
        Dumitale insa ti se trage de la „monstruoasa coalitie USL” . De la caracatita care se gaseste in spatele acestei opozitii .
        Si , bineinteles , de la incapacitatea actualilor guvernanti de a-si tine aproape fie prietenii fie pe cei care le sunt de folos , in cazul de fata pe dumneata .
        Stima .

    • Cred ca cei din PDL nu au iesit la suprafata pentru a nu transforma din nou totul intr-o chestiune politica. Daca va fi nevoie vor iesi in momentul in care legea va trebui sa treaca prin asumare. Nu sunt de acord cu asumarea dar ar putea fi si aceasta o varianta(putin probabila) pana la urma.

    • asta nu avem de unde sa stim daca a fost sau nu sprijinit Gabriela.
      sper ca acea decizie nu a luat-o de unul singur de a amana reforma…

      • Rodica,

        doar a dezamorsat situatia ce a devenit exploziva.

        nu pot crede ca, angajamentele luate fata de institutiile europene raman neonorate

        sa se stinga intai isteria cu Arafat si SMURD si pe urma se vor trezi si uslasii si cei anemici din coalitie ca au luat-o pe aratura si ca problema trebuie reluata.

        • profa,oare cine a creeat aceasta isterie cu ARAFAT si SMURD??
          Nu a fost cumva premeditata?
          Sa speram caci vom avea o zi linistita si de maine la treaba si la masa negocierilor oameni dragi,nu e momentul pentru asemenea razmerinte!
          sa auzim de bine!

          • De fapt … suntem in plin scenariu!

            -din 2009 opozitia si-a stabilit doua proiecte: suspendarea presedintelui si alegeri anticipate

            -au esuat procedurile legale: motiunile de cenzura,contestatiile la CCR
            -le-a ramas instigarea maselor nemultumite cu ajutorul „neprecupetit al motanului turnator Felix.

            de ce ne miram de noua tactica a opozitiei?Ea isi urmeaza proiectul cu alegerile anticipate si suspendarea.Noroc ca populatia nu pune botul la fals si instigare,doar intr-o proportie f.f. mica.

  37. Nasule , nu e bai, vom ramane iar cenusareasa Europei deoarece asta e din pacate populatia acestei tari , astia suntem.Reusesc cu brio intoxicarile turnatorilor gen felix si minciunile ddtv pentru ca „noi” vrem sa fim asistati nu vrem sa muncim.
    Sper ca cei ce au iesit in strada sa aiba cat mai curand nevoie de serviciile de „specialitate” din sanatate , poate nu le cunosc.

    • Nu sunt de acord. Romania este aceea care isi exprima opinia prin vot. Iar votul romanilor a fost intelept.

    • astralro, nu spera la asa ceva pentru ca orice dorinta se intoarce si la tine.

      N-o spun cu rautate ci ca sa stii ca nu e bine sa dorim raul altuia chiar daca acesta iti este cel mai mare dusman. E o lege care functioneaza indiferent ca stim sau nu de existenta ei.

      Si raul si binele dorit cuiva se intoarce insutit la noi iar efectele sunt pe masura cauzelor.

  38. Versul asta este hit Traian Basescu nu a fost invins. O sa fim martori la o miscare politica si publica f interesanta din partea presedintelui. Cel putin eu asa cred.
    O seara buna

  39. elaborios comentariu, domnule Moraru,
    subscriu!
    daca falfaim un pic imaginea lui CTP poate aflam ce „ne” propune pentru viitor – si il citez dintr-un alt interviu – „propaganda si manipularea in cinematografie”? unde, cand si de ce si-a facut specializarea CTP?!

  40. Nasule,
    Toata povestea asta mie personal ,imi lasa un gust amar ca nici dupa 20ani nu am invatat nimic.Sa putem distinge binele de rau.

  41. Doamne fereste sa avem continuarea cu un titlu de genul: ” A invins dictatura mafiota!”

  42. Mare dreptate ai Nasule. Dar este un adevar dureros.

    Frumos ar fi acum un miting pasnic, in moment de reculegere in fata sediilor partidelor din USL. Moment de reculegere pentru moartea clinica in care se afla sistemul sanitar datorita lor (in special PSD + politicienii corupti).

    • F. dureros ptr. Tara si oameni,eu m-am lamurit sint doua tabere cei care vor curatenie si participa,sustin reforma si cei care se opun .
      Si parca toti spun ca vor binele Romaniei .De la mine se vede altfel.

      • Dana, eu cred ca mai este o a treia tabara. Tabara celor ce stau pe margine si aplauda cind pe unii cind pe altii, depinzind de interese.

          • dana,cantitate neglijabila, o.k.,dar zgomotul este mare,si la roman nu ii trebuie mult decat o ‘scanteie’ dupa atatia ani de subjugare si dictatura comunista, si acum in perioada de criza explodeaza ca b….. p……. ( nota:asta crestea de camp cand eram copil si mergeam la bunica, si noi le pocneam,calcam cu piciorul si ne amuzam grozav :))

        • am intrat si eu pe facebook la raed arafat ,am scris si eu ceea ce credeam si ce mi s-a varsat apoi ,in cap,nu pot sa va spun!
          Sunt orbiti de minciunile de la anetna 3 dar cum e posibil sa se mai permita intr-o tara din Europa o asemenea dezinformare si manipulare?
          Nu e numai anul electoral,mai e si Ungaria care e pe duca si e bine sa fie abatuta atentia spre prostii de romani care se inneaca ca tiganul la mal si mai sunt si alte probleme cu conotatii externe.Scutul ala,bata-l vina !!
          Imi pare rau de ceea ce se intampla ci am senzatia ca de aceasta data cel care isi zice solidar cu revolutiile din lumea araba,adica raed arafat,a reusit !
          pe langa el vor castiga Ponta si antenescu si bine si inteles ca Voiculescu.Fratilor,s-a zis cu democratia,libertatea de a spune ce vrem,speranta ca se va mai opri coruptia,salarii primite la timp,pensiile venite la timp!
          Gata,o data cu caderea lui basescu,Romania intra in cea mai neagra perioada,sa ne fereasca Dumnezeu de razboi civil!
          celor care vor veni la conducere nu le va mai pasa de nimeni si de nimic!
          Din pacate,asa va fi si cine mai poate scapa,sa fuga cat vede cu doi ochisi cat il mai tin picioarele!
          A inceput sfarsitul!

  43. Imi place ce-am citit, gandesc la fel, astept cu nerabdare prima emisiune vie, adevarata. Cu bine

  44. o, da, trebuie
    e la musai ,dar, trebuie comunicat cu mare atentie

    poate ai dreptate cu arafat, nu stiu,dar stiu de la persoane care au lucrat cu el, ca fb in domeniul lui
    nu ating ambitiile politice ale dansului
    daca acestea ar exista

    dar, uiti un lucru, parerea mea, parerile lui arafat nu ar fi contatat daca domnu presedinte ar fi avut increderea populatiei asa cum a avut-o ani de zile

    nu l-ar fi bagat nimeni in seama

    • Ora 22,27,Romania TV…reporterul are o transmisie in direct de la mitingul din fata Cotroceniului:
      -Aveti o coroana in mana…ce simbolizeaza aceasta?
      -Nu stiu…au abandonat-o unii pe-aici,nu stiu cine erau si noi am preluat-o,dar ne solidarizam cu ea!

      • maine creste pibu” la medicamente!!!! alo, racitzii din fata cotrocenilor….e iarna!!!!

      • Foarte tare!!!
        Nici nu stii ce sa faci, sa razi, sa plangi, sa te dai cu capul de pereti…
        lorelay are dreptate, e buna de banc! 🙂

      • Avem creierele sterse, lise, fara nici urma de circumvolutiune si asta nu se mai repara. Traiasca mafiotii, securistii, comunistii, uslistii si borfasii, singurii *destepti* din Romanica ce doresc binele acestui neam spalat pe creier si a acestei tari,interesati numai si numai de propriile buzunare ! Noi, cei putini care mai avem ceva creier nespalat (murdar deci in mintea celor de mai sus) am fost din nou infranti. Cei de facut ? Veniti cu propuneri. Personal nu stiu cum poti face binele cuiva care nu si-l doreste.

      • carat, hai sa fim optimisti!
        Stiu ca e greu cand vezi ce se intampla dar lucrurile bune ies la suprafata din cele mai mari mizerii.

        ESTI PUTERNIC ATUNCI CAND CREZI MAI DEPARTE IN VISUL TAU CHIAR SI ATUNCI CAND TOTUL ITI ESTE IMPOTRIVA.

        Toti vizionarii omenirii au facut la fel. Reteta nu e noua. Hai s-o aplicam!

    • Of,of,NASULE!

      Cat ne-a lipsit in aceste momente Nasul tv.!

      am auzit numai aberatii in aceste zile in legatura scandalul Arafat,ca asta a fost de fapt.Si sa nu-mi spuna mie nimeni ca miscarile din marile orase au fost spontane si nu au fost initiate de instigatori cu scopul precis de a lovi in presedinte.Protestatarii naivi le-au cazut victime.

      Intreaga atmosfera parca era o reeditare a miscarilor de strada din anii /89-90, cu aceleasi slogane anticapitaliste,lumanari si cu mitul unui lider popular.Nu pot sa nu fac o paralela intre pastorul Tokes si anestezistul Arafat,doar ca acum isteria avea false premise,doctorul si-a dat singur demisia din minister,nefiind de acord cu un proiect de lege al Min.caruia ii apartinea.

      Categoric,cei care au pierdut am fost noi romanii.Proiectul a fost supus dezbaterii si nimeni n-a afirmat ca e perfect si nu poate fi imbunatatit.

      Pacat! Nici dupa 21 de ani n-am invatat nimic din democratie!

      • Eh, uite in momente ca astea, cand te uiti la ei, la romanasii nostri si iti dai seama cat de usor de prostit sunt romanii, parca iti vine sa le dai tepe peste tepe, tunuri peste tunuri si sa-i furi si cu locul de sub ei, ca asta merita!! Pai iti dai seama, acum suntem ceva ceva mai „destupati” – dar tot pleava!! – dar prin anii cenusii, oare ce isi ziceau baietii: „Ba, astia (romanii) sunt mai prosti de 50 de ori decat ne-am imaginat noi! De ce sa furam doar cat ne-am propus?? Hai frate sa-i furam cu totul, de o suta de ori mai mult ca oricum sunt prosti cu totii!!” …Si asa au facut, vezi FNI, Bancorex, Dacia Felix, B. Agricola, Caritas si cate si mai cate or fi…Bine, FNI ramane „masterpiece-ul” operei

        Acum, in momente de-astea, uneori te gandesti ca bine ne-au facut aia care ne-au furat! Am meritat si inca mai meritam! Eu unul acum ma gandesc cat de prosti pot fi aia care urla pe-acolo, ca daca maine au un accident (DOAMNE FERESTE!!!) si ajung in spital, or sa gandeasca cu alti neuroni

      • b dimineata profa,

        sa nu uitam ca acum niste ani in urma acel Hayssam Omar iar a creaat un scandal de mari proportii,si rezultatul s-a vazut pana la urma de a cui parte a fost,acum se repeta acelasi scenariu,ce e primul subsecretar de stat care si-a data demisia????
        aici e lucratura USL-ului si-au ales omul potrivit la locul potrivit,pentru perioada luga,si ce ma doare cel mai mult este caci noi ne luptam cu morile de vant,ei nu se mai opresc din a face fel si fel de manevre si misculatii ca sa reziste.
        sa auzim de bine,cu sanatate!
        deci inca odata dovada parsiva cum pot lucra pe dedesubt ..Avem nevoie de NASUL !

        • Rodica,parsivii de uslinosi nu si-au asumat nimic,de parca nu stim cum functioneaza reteaua lor comunisto-securista.Ponta s-a multumit sa aprecieze spiritul „civic” al protestatarilor care au repurtat o mare „victorie”.
          A si tras foloasele: „suntem gata sa colaboram pentru un Pact pentru sanatate.Cine i-a oprit sa colaboreze cu specialistii pe probleme de sanatate pana acum?

          • Corect profa,
            Imi place cum gandesti! Dar ce ma inspaimanta este turma extrem de usor manipulabila. Nu a invatat nimic in 20 de ani! Uita apoi totul la fiecare 4 ani, prin spalare vuvuzelista de creier … Va dati seama ce an electoral ne asteapta?

      • Pacat ca te-ai oprit cu paralela.Pentru ca ea exista.Iar despre tokes te rog sa te exprimi corect dupa functia pe care o are si pe care a recunoscut-o – colonel in serviciile secrete maghiare.Functia de pastor e de acoperire.Asta asa,pentru ca tot vorbim de revolutii…

        • Da,Vali,m-am oprit ca n-am mai avut rabdare pentru detalii in miez de noapte.Eram si asa bulversata de cele ce mi-a fost dat sa vad.

Comentariile sunt închise.