Povestea lui Darius Vâlcov și a celor 101 tablouri pare mai degrabă un scenariu de comedie. Fostul ministru al Finanțelor este mai inventiv chiar și decât Gogu Steriade, personajul interpretat de marele actor Dem Radulescu în comedia „B.D. la munte și la mare”.

„Ministrul Picasso” a dosit tablourile pe care le achiziționase la licitații în străinătate în pereții falși ai casei, în seifuri, dulapuri și chiar sub pat, spre deosebire de Gogu care, ajutat de Patraulea (Jean Constantin) și de Trandafir (Puiu Călinescu), ascundea un tablou furat, împăturit doar într-o pânză, prin pădurile Bucovinei, relatează b1.ro

Gogu, Patraulea și Trandafir visau ca tabloul, ce urma să fie vândut peste granițele României, le poate asigura un contract la Londra, Paris sau Tokio. Mai realist, Darius Vâlcov a făcut drumul în sens invers, aducându-i pe Renoir și pe Picasso în România, unde puteau fi vanduți la suprapreț.

Dacă „ministrul Picasso” a văzut filmul, e posibil să-i fi întâmpinat pe cei care i-au percheziționat casa la fel cum au făcut-o Gogu și Trandafir, descoperiți de milițianul Panait (Toma Caragiu) pe un drum forestier: “Să trăiți, să trăiți tovarășe căpitan, de când vă așteptam! O cafeluță, un biscuite…Cu sufletul la gură v-am așteptat să ne întrebați, spre exemplu, ce avem noi aici? Suntem așa de curioși că nici nu știm unde o să dormim la noapte.”

Vâlcov și tablourile, scenariu de comedie – BD la munte și la mare

Comentariile sunt închise.