Primul-ministru Victor Ponta a declarat, sambata, ca prioritate la finantare pe fonduri structurale de coeziune, in perioada 2014-2020, vor avea proiectele celor vor crea cele mai multe locuri de munca. Seful Executivului a facut aceasta declaratie, dupa ce, vineri, s-a intalnit cu Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, dar si cu ceilalti lideri europeni, la reuniunea de la Bucuresti. „Am discutat acest lucru, nu intre noi, la partid sau la USL, ci cu presedintele Comisiei Europene, domnul Barroso, cu ceilalti prim-ministri din zona, pentru Romania, pentru perioada 2014-2020, cele mai importante proiecte care trebuie finantate sunt proiectele care ii sprijina pe cei care creeaza locuri de munca”, a declarat Victor Ponta. Ponta a mai precizat, la Craiova, ca nu statul roman va face de acum incolo locuri de munca, ci marii investitori privati. „Locuri de munca nu o sa mai faca statul roman, ca-n epocile de dinainte de ’89, locurile de munca vor fi facute de marii investitori privati, cu o singura conditie: Guvernul Romaniei sa nu le puna bete-n roate, ci sa-i ajute in toate proiectele pe care le dezvolta”, a mai spus premierul.

La finalul reuniunii de la Bucuresti a liderilor europeni, premierul Victor Ponta declarase ca Romania va primi din partea Uniunii Europene sume importante pentru politica agricola comuna, dar problema autoritatilor de la Bucuresti este lipsa de capacitate in a absorbi fonduri. Premierii statelor UE membre ale grupului „Prietenii coeziunii” au semnat, vineri, in cadrul reuniunii de la Bucuresti, o Declaratie comuna in care insista pentru mentinerea unui „nivel corespunzator” al finantarii, in scopul cresterii economice si crearii locurilor de munca.

 

18 COMENTARII

  1. @ndumiritu
    Sa stiti,ca schimbul de idei,aprobarea sau deza probarea lor se poate face si cu DECENTA.
    Daca ,nu aveti in „bagajul”dv.aceasta notiune,sunteti liber sa nu mai cititi ce scriu cei de aici.
    Si ,daca va deranjeaza varsta unor persoane ,de aici,si va aresati cu apelative gen”mosule”,puteti rezolva f.simplu acest aspect :dispareti ,cat mai sunteti tanar(de pe blog,nu ma gandesc altfel) ,sa nu mai ajungeti sa fiti strigat cu apelativul”mosule”.
    Pana va hotarati cum veti proceda ,va doresc sanatate si toate cele bune.

  2. Dl PONTA aceasta stire nu e noua o cunoastem ,buba e alta chiar USL ul a fost frana politica ,ati preferat GREVA PARLAMENTARA in loc sa puneti umarul pt noi .Bine ati subliniat, nu dvoastra creati locurile de munca ci Companiile ,oamenii carora le este draga munca.

    • Aveti dreptate !
      Ce face USL pentru mediul privat ? Ce face PNL-ul ?

      Pana acum v ponta a ingrosat numarul de functionari din Guvern si a facut numiri de interese sau/si de cumetrie in posturile cheie, nu numai centrale, dar si locale.

  3. mosule iar ai aparut?am avut oarece liniste cat ai lipsit.
    modernizarea statului,da, asta era!
    bine ca revenisi cu gaschafizarea sanatatii.uitasem avantajele…
    bine ca nu zici nimic de gubernizarea tarii…
    bine ca ne spui ca schimbarea profesiei e calea „ideologiei moderne” de creare a locurilor de munca .de la o anumita meserie la una mai proasta !esti distept.ca focul.stins.
    in ce priveste ucenicii,ei aici,da ,ai nimerit-o!da, asa e,trebuie sa ne ocupam de ucenici,si nu de cei 4 milioane de care au auns p-afara,dar care in tara sunt de fapt someri,fara nici o indemnizatie.esti distept foc!si mai zici ca esti de pe la iasi…n-ai cum…

    • @ ndumiritu
      Sunteti pe un forum, domnule. Aici fiecare este LIBER sa-si exprime opinia, iar opinia dlui Stefan RADOVEANU este una interesanta. Puteti avea, la randul dumneavoastra contraargumente exprimate politicos si sustinute logic.
      Dar interventii de genul „mosule iar ai aparut?am avut oarece liniste cat ai lipsit” nu-si au locul si nu mi se par tolerabile. Ce vreti sa instituiti ? cenzura de tip stalinist ? Ati gresit locul, domnule !

      Sunt de acord cu pozitia exprimata de Timisoara.

      • unui „domn” val:
        multumesc pentru:
        -localizarea pe forum
        -afirmatia ca „fiecare e liber sa-si exprime liber opinia”.nu si pentru „opinia lui st rad ca ar fi interesanta”.e antiromaneasca de fiecare data si de o incompetenta crasa.bietul bonjourist nu poate afla decat daca cineva se milostiveste de el sa i-o spuna.eu am incercat.
        -ca imi dati voie,la randul meu,sa am „contraargumente exprimate politicos si sustinute logic”.ca si cum formula „mosule”nu ar fi „politicoasa”.aici se vede ca nu prea cunoasteti limba romana si mijloacele ei.
        „iar ai aparut?…”.e si normal sa vi se para „intolerabile”,daca sunteti un intolerant!provenit probabil dintr-un timid ultra sensibil,care la final devine,exact ceea ce condamna la altul!un cenzor stalinist.
        iar ultima”ai gresit locul,domnule”,denota ca nu sunteti,democrat dandu-ma afara !
        cat ar mai lipsi sa apasati pe tragaci?…

      • unui „domn” val:
        multumesc pentru:
        -localizarea pe forum
        -afirmatia ca „fiecare e liber sa-si exprime liber opinia”.nu si pentru „opinia lui st rad ca ar fi interesanta”.e antiromaneasca de fiecare data si de o incompetenta crasa.bietul bonjourist nu poate afla decat daca cineva se milostiveste de el sa i-o spuna.eu am incercat.
        -ca imi dati voie,la randul meu,sa am „contraargumente exprimate politicos si sustinute logic”.ca si cum formula „mosule”nu ar fi „politicoasa”.aici se vede ca nu prea cunoasteti limba romana si mijloacele ei.
        „iar ai aparut?…”.e si normal sa vi se para „intolerabile”,daca sunteti un intolerant!provenit probabil dintr-un timid ultra sensibil,care la final devine,exact ceea ce condamna la altul!un cenzor stalinist.
        iar ultima”ai gresit locul,domnule”,denota ca nu sunteti,democrat dandu-ma afara !
        cat ar mai lipsi sa apasati pe tragaci?…

        in ce priveste adeziunea dvs la pozitia „timisoara”,ati fi putut sa i-o spuneti direct.
        iar acum v-o sun doar dvs,si d-na de mehala-sacalaz,are unele goluri in ce priveste limba romana…goluri,precum am zis…

  4. Domnul Victor PONTA a uitat ceva foarte important, Statul nu poate fi in acelasi timp actor si regulator de sistem.

    Apartinand unei ideologii depasite neocomunismul anului 2012, ACEST „PREMIER” NU POATE FI ACCEPTAT SI GARANTAT CREDIBIL in lumea bancara.

    Ideologia moderna presupune crearea noiilor locuri de munca prin schimbarea PROFESIEI.

    O alta cale este reorganizarea statului, MODERNIZAREA.

    Sistemul de sanatate reorganizat asigura 100’000 noi posturi de munca productive si nu BUGETARE !!!

    Numai introducerea sistemului de tarificare a prestatiei medicale aduce in sistem transparenta calitatii prestatiei medicale si in acelasi timp infiermiera si medicul de familie sau specialist devin adevarati autori al actului medical si casa de asigurare regulatorul sistemului. 100’000 noii locuri de munca ascunde legea sanatatii.

    O alta cale de creare a locurilor de munca o constitue ucenicia si nu studiile superioare sau doctoratele.

    Madame Maimutica ANDRONESCU spunea „in mandatul meu nu am dorit sa creez o ROMANIE de meseriasi”.

    Cu asemenea ideologii ROMANIA nu poate avansa.

    Si completez noii locuri de munca este investirea in locuri de ucenicie !!!

    • @S.Radoveanu
      Excelent D-le Radoveanu.
      Dincolo de cuvintele dv. razbate IMPLICARE ,DETERMINARE ,HOTARARE si MULT ADEVAR.
      Asa gandeste si vorbeste un adevarat european al sec XXI.
      Va citesc intodeauna cu mare placere ,si in acelasi timp cu durere ca ,noi romanii de acasa „nu vrem” sa fim europeni.
      Nu suntem toti asa,dar probabil procentul celor care ne dorim ,ordine ,disciplina, etica ,demnitate nu este suficient de mare.
      Eu sunt fericita ,ca mai sunt romani ,in diaspora,care se apleaca asupra „trupului biciuit al Romaniei”, si pun umarul la vindecarea ei,venind cu idei constructive, reformiste si progresive.
      Felicitari ,d-le Radoveanu ,si atunci ,cand timpul va permite ,va mai asteptam, aici pe blog si cu alte postari, din care reiese ,mentalitatea de occidental.

  5. Pana in 2014 ,Ponta ,a inceput ,crearea locurilor de munca prin cresterea nr. de bugetari,mai multe ministere,vrea mai multe consulate si cine stie ce agentii despre care nu am aflat inca. Poate mai pune niste taxe celor din sectorul privat (pt.ca trebuie sa scoata de undeva banii promisi celor asistati).
    Nu stiu cine vine sa investeasca ,intr-o tara cu stabilitate politica precara,in care legislatia si chiar Constitutia sunt interpretate, cum vrea Ponta.
    Oare va depasi Ponta vreodata faza de „papagal penibil”?!…

  6. ca sa vedeti cat de cretin e nea cutare asta.pana acum o luna,latra tot usl-ul ca guvernele BOC si UNGUREANU nu creeaza locuri de munca.acum zice ca nu guvernul trebuie sa creeze locuri de munca!mare ti-e mila ta doamne,cum poti sa lasi langa noi animalele astea?de fapt,imi cer scuze,cei care ii voteaza pe animalele astea,ar trebui zilnic sa fie biciuiti in piata publica!

  7. ura!o sa curga valuri de joburi.funeriu poate sa renunte la sinecura de la cotroseni cam umilitoare…

  8. „Guvernul Romaniei sa nu le puna bete-n roate, ci sa-i ajute in toate proiectele pe care le dezvolta” daca spaga va fi corespunzatoare…

  9. Asta aud de aproape 20 de ani! Totul ramane insa la nivel declarativ. Acum ajuta in plus pe oliticieni pentru campania electorala. Uitam insa, ca de obicei, esentialul:
    -locurile de munca nu se creaza de incompetenti numiti politic pe cateva luni in functii de decizii importante, ci de specialisti, pe domenii de activitate CAUTATE PE PIATA MUNCII;
    -politicienii si chiar executivul ajuta la crearea cadrului legislativ si cam atat (eventual lobby pentru firmele private, daca dezvolta activitati productive mai ales pentru piata externa;
    -atata timp cat fondurile europene vor fi „dirijate” de la centru, sau filtrate si chiar blocate de cercuri (GASTI!)de interese (sa nu le spun altfel!), sa nu speram in cresterea de procente irealiste in atragerea fondurilor europene,aruncate pe piata de vuvuzele incompetente si diversi „anal isti”;
    -deocamdata constatam ca scad in continuare locurile de munca, pe fondul lipsei de specialiti adevarati in domenii cheie, a necredibilitatii executivelor si a inconsecventei (sa fiu politicos!) politicienilor.
    Asa ca, mai lasati-ne cu populismele zilnice, iaftine si fara suport REAL, domnilor (era sa zic tovarasilor) guvernanti de ocazie!

    • ca de obicei v poanta se contrazice :
      sa nu uitam ca banii dati de guvernul Ungureanu unor primarii (nu numai PDListe) aveau in vedere fie
      -acoperirea unor datorii strivitoare, deci ca un colac de salvare pentru comunitatile respective, fie
      – ajutarea unor comunitati sa acceseze fonduri europene ; este cazul fondurilor la care se poate accesa pornind de la o parte de contributie proprie. Acele primarii nu aveau bani pentru contributia care le revenea ; banii respectivi deschideau accesul la acele fonduri.

Comentariile sunt închise.