Max SkibinskyFederatia Rusa este un stat nefunctional cu viitorul distrus. Un stat mafiot in care doar cativa controleaza bogatiile tarii, iar majoritatea populatiei este „spalata” pe creier si depinde de ajutoare de la stat. Asa descrie Rusia antreprenorul IT Max Skibinsky, un rus care a parasit tara acum doua decenii si se arata extrem de dezamagit de cum a ajuns cea mai intinsa tara de pe glob. „Eu am sa incep sa ma prezint ca euro-slav in loc de rus”, spune IT-istul care adauga ca tara sa avea deja o mostenire istorica plina de probleme, iar acum Rusia e sinonima cu uciderea in masa a unor civili nevinovati.

Multi rusi au reusit lucruri extraordinare dupa ce au parasit tara, iar un exemplu este Sergey Brin de la Google care a parasit URSS-ul la opt ani. Brin si alti rusi care au ales sa paraseasca tara s-au aratat dezamagiti de ce se intampla in imensa Federatie, iar el spunea in 2003 ca Rusia este „un fel de Nigerie, dar cu zapada (…) un loc condus de cowboy criminali care incearca sa controleze rezervele mondiale de energie”

O radiografie detaliata a Rusiei face si Max Skibinsky, un om care si-a parasit de mult timp tara si este foarte dezamagit de ce se intampla acolo. Nu se fereste de termeni duri, dar vine si cu argumente.

Rusia: Un stat mafiot fara speranta

Max Skibinsky a fondat mai multe companii in SUA si este un nume cunoscut in industria IT. Intr-un amplu articol a tinut sa explice de ce nu vrea sa mai auda de Rusia, tara in care si-a trait tinereretea si unde a si absolvit la celebra Universitate Lomonosov.

El spune ca pana acum s-a abtinut in a explica de ce este atat de dezgustat de situatia Rusiei, insa dupa ultimele evenimente, legate de sustinerea acordata de rusi celor care au doborat avionul malaezian in Ucraina, este momentul sa explice pe larg

„Rusia a fost si este un stat nefunctional. Din afara se vede doar fatada ce arata o tara functionala si un guvern bun. Preturile ridicate ale petrolului, infrastructura ramasa de pe vremea URSS-ului si masina interna de propaganda au mentinut pentru mai bine de un deceniu iluzia ca Rusia este un stat functional”

Insa nu este asa, sustine Skibinsky: Federatia Rusa este un stat mafiot, totul e controlat de mafie, iar politistii si judecatorii fac parte din bande periculoase de infractori. Rusia este un stat mafiot mai ales din cauza economiei dominate de veniturile din gaze si petrol, industrii care ofera locuri de munca pentru un milion de oameni.

Acesti un milion de oameni o duc bine, iar ceilalti 149 de milioane o duc foarte rau si sunt direct si indirect controlati de cei un milion, rezuma antreprenorul rus situatia. Cei 149 de milioane sunt tinuti in frau si controlati de o imensa masina de propaganda si zeci de milioane de rusi depind de stat in totalitate.

Max Skibinsky e nemilos cand descrie oamenii de rand din tara sa: rusii nu sunt prea destepti, multi sunt dependenti de alcool sau droguri si foarte multi dintre cei batrani sunt nostalgici fata de URSS si nu s-au adaptat perioadei moderne.

Acesti oameni, care depind de ajutoarele de stat, nici nu trebuie sa lucreze si nici sa gandeasca, sunt intr-un fel de stare vegetativa si nu ar putea psihologic sa-si inchipuie ca statul poate gresi in vreun fel.

Pe de alta parte „elita rusa”, adica 1% din cei un milion de oameni care lucreaza in petrol si gaze traiesc la Londra sau in SUA si pur si simplu dispretuiesc Rusia, dispretuiesc rusii si nu-i intereseaza viitorul tarii.

„In Rusia, coruptia si furtul sunt endemice si ca imagine reprezentativa trebuie sa va inchipuiti o piramida la varfukl careia se afla o clica de oligarhi KGB-isti care conduc o clasa de middle-manageri semi-competenti care fura cate ceva din tot ce ating. La baza piramidei este restul populatiei: oameni spalati pe creier, cu grave probleme si dependenti de stat”.

Clasa creativa nu poate face mare lucru

In acest mediu toxic nu e de mirare ca nu se poate dezvolta o cultura a start-up-urilor, desi oameni capabili exista

Skibinsky vorbeste despre clasa creativa, tineri care profita de internet si care vor sa faca ceva. Ei au protestat in toamna lui 2011 impotriva politicilor lui Putin si tot ei au de partea lor tehnologia in lupta cu un guvern cu apucaturi medievale.

Dar clasa creativa este o minoritate (cateva zeci de mii de oameni) si nu poate rezista intimidantei masini de propaganda, astfel ca acesti tineri pleaca din Rusia si multi dintre ei ajung celebri in SUA sau in alte tari unde ideile lor sunt apreciate. Peste doua milioane de oameni au parasit Rusia de cand Putin e la putere, numar extrem de mare.

Rusia nu poate merge decat din rau in mai rau, spune IT-istul. Nu mai putem vorbi de un brand global numit Rusia, viitorul tarii este distrus, statul politienesc are totul in stapanire si localnicii spalati pe creier vor vorbi despre xenofoba lupta cu Occidentul.

Sfatul renumitului antreprenor este ca Occidentul sa ajute micile start-up-uri ucrainene cu proiecte, sa le dea de lucru pentru a le asigura o independenta fata de Rusia. La polul opus trebuie sa fie atitudinea fata de companiile si produsele rusesti care ar trebui sa fie boicotate.

„Orice comanda le trimiteti va intari regimul. Dolarii din contract vor fi folositi pentru rachete Buk”

„Eu am sa incep sa ma prezint ca euro-slav in loc de rus, e un mod stangaci de aparare, insa brand-ul Rusia – deja patat de gulag-uri si restul mostenirii toxice este acum sinonim cu macelarirea civililor nevinovati, Nu mai e nimic valoros de recuperat”, conchide el.

 

Sursa: hotnews.ro

1 COMENTARIU

  1. Mda. O poetă barză varză de pe la hoțnews citând un globalist sclivisit. Pârț!
    P. S. Vezi că și prenumele tău tot de pe la ruși vine! Oare, din capul tău se mai poate recupera ceva?

Comentariile sunt închise.