Un asasinat comis în anul 1998, rămas, până astăzi, cu autor necunoscut, a fost desluşit de poliţiştii de la Serviciul Omoruri. Principalul suspect care l-ar fi executat cu două focuri de armă pe Mihai Ionescu, la comanda mafiei italiene, este Alexandru Găină, fiul unui fost ofiţer al serviciului secret al ministerului de interne, celebra „Doi şi-un sfert”. În anul 1998, „Evenimentul zilei” lansa aceeaşi ipoteză:asasinat în stil mafiot. Victima a candidat la funcţia de senator şi, la vremea respectivă s-a vehiculat ipoteza că Ionescu ar fi fost implicat în scandalul „Ţigareta”.
Poliţiştii de la Serviciul Omoruri, din cadrul Poliţiei Capitalei, împreună cu un procuror de la Parchetul Bucureşti, efectuează o perchezitie în Snagov, judetul Ilfov. Este vizat un barbat bănuit de comiterea infracţiunii de omor prin împuşcare, comis în anul 1998. Victimă a fost Mihai Ionescu, anunţă Poliţia Capitalei.
Surse din rândul anchetetorilor au precizat că principalul suspect în acest caz este Alexandru Găină, fiul unui fost colonel în ministerul de interne, arestat pentru viol şi autor a numeroase fapte reprobabile, la începutul anilor 2000.
Asasinatul ar fi fost comis la comanda mafiei italeine, din Napoli. Principalul suspect, Alexandru Găină este fiul unui fost colonel din conducerea serviciului secret al ministerului de interne – fosta “Doi şi-un sfert”, UM 0215. El a fost complice al celebrului hoţ de maşini Radu Bolgiu, zis “Robocop”, fiind condamnat de Judecatoria Sectorului 1 la o pedeapsă cu închisoarea de doi ani, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. El a fost eliberat condiţionat după ce a executat jumatate de pedeapsă.
În martie 2001, Alexandru Găină a scăpat de o nouă condamnare pentru implicare în furtul a 18 spargeri de maşini şi de locuinţe, fapte datând din perioada 1991-1994, pentru că, aşa cum a constatat instanţa Judecatoriei Sectorului 2, intervenise prescripţia faptelor. Toți polițiștii bucureșteni din birourile judiciare știau de rețeaua de hoți de mașini, creată de Alexandru Găină și Radu Bolgiu, însă protecția de care se bucurau au înfrânat întotdeauna anchetele.
Citiți articolul integral pe evz.ro