bebelus vaccin

Medicul Ion Alexie, specialist în boli infecţioase şi medicină internă care profesează în Las Vegas – SUA, trage un nou semnal de alarmă în privinţa diagnosticului incert pe care medicii de la Spitalul Marie Curie l-au pus copiilor care prezintă infecţii cu „bacteria ucigaşă”.

Medicul Ion Alexie îl contrazice pe dr. Radu Tăbăcaru, directorul medical al spitalului, care a afirmat că nu contează câţi copii au fost infectaţi cu rotavirus şi câţi cu E.coli „pentru că ambele produc aceeaşi boală”. „Noi tratăm efectul acestei infecţii”, a mai declarat medicul Radu Tăbăcaru, adăugând că „trebuie să aşteptăm cu răbdare rezultatul colegilor care se ocupă de ancheta epidemiologică” şi că „nu trebuie să ajungem la o stare de isterie generală, în care nimeni nu mai mănâncă portocale sau nu mai bea lapte”.

Specialistul american este de altă părere şi spune că rotavirusul nu declanşează sindromul hemolitic uremic. El mai precizează că dacă pacienţii au trataţi cu antibiotice a fost o gravă eroare medicală.

Rotavirusurile nu cauzează sindromul hemolitic uremic pentru că nu secretă toxine precum shiga sau shiga-like. Dr. Tăbăcaru (directorul medical de la Marie Curie) a refuzat să răspundă dacă copiii sînt infectaţi cu bacteria E.coli. Cred că autorităţile caută să cîştige timp şi să vadă dacă mai apar alţi bolnavi. În tot cazul, personal încep să-mi pierd din ce în ce mai mult încrederea în profesorii doctori din România şi în sistemul (medical).

Din cauza faptului că nu există un control corect (al actului medical) pot minţi cum vor şi românii mor cu miile de infecţii pe care nimeni nu le declară. Acesta este şi motivul pentru care au legalizat ca familiile pacienţilor să nu poată avea acces la dosarele medicale.

În aceste cazuri (infecţiile cu E.coli), dacă bebeluşii au fost trataţi prosteşte cu antibiotice li s-a făcut mai mult rău decît bine, iar doctorii care au făcut-o trebuiau să ştie acest lucru„, a declarat, în exclusivitate pentru NAŞUL TV, Ion Alexie, MD Infectious Diseases and Internal Medicine, Diplomate of the American Boards of Infectious Diseases, din Las Vegas.

Potrivit comunicatelor de presă, în prezent, 11 copii cu insuficientă renală sunt internaţi la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, şase la Nefrologie şi cinci la Terapie intensivă. Dintre aceştia din urmă, unul a fost intubat, vineri.

UPDATE: După publicarea materialului de mai sus, medicul Ion Alexie a mai făcut câteva precizări pentru NAŞUL TV:

„Fetiţa din acest raport a fost infectată cu E.coli producătoare de shiga toxin şi testul pentru rotavirus a fost FALS pozitiv, adică copilul nu a fost infectat cu rotavirusul dar testul a fost pozitiv pentru acest virus. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1649843)

La fel şi în acest caz. Toxina shiga, denumită şi Verotoxin, a fost identificată în sîngele pacientului. (https://www.jstage.jst.go.jp/article/jjph1987/10/6/10_6_448/_article)

Există şansa ca unii copii să fi fost infectaţi cu E.coli şi cu Rotavirus, dar Verotoxina secretată de E.coli este responsabilă pentru HUS”.