Premierul britanic David Cameron a respins cererile pentru încă un referendum pentru ieşirea Marii Britanii din UE şi a format o echipă care să se ocupe de retragerea britanică din spaţiul comunitar, ca urmare a plebiscitului de joi care a uimit o lume întreagă, scrie Ziarul Financiar.
Lira şi-a extins pentru a doua zi consecutivă scăderile şi a ajuns la cel mai jos nivel din 1985. Liderii europeni şi britanici au părut în ultima perioadă fără direcţie, în timp ce Scoţia pare să se îndrepte cu paşi rapizi spre independenţă.
Membri ai guvernului actual au încercat să reasigure investitorii că vor putea ţine sub control ieşirea din Marea Britanie. Ministrul de finanţe britanic, George Osborne, a spus că ”lumea nu ar trebui să ne pună la îndoială hotărârea” pentru a limita o ”ajustare inevitabilă” în economie.
Boris Johnson, care este favorit în cursa pentru a-i prelua locul lui David Cameron în fruntea guvernului, susţine că ”efectele negative ale Brexitului sunt mult prea mediatizate, în timp ce părţile bune sunt ignorate”.