Miliardarul Remus Truică a instituit un adevărat comando pentru a-l ajută pe Paul Lambrino să-şi recupereze colosală avere chipurile moştenită de la Carol Mircea Lambrino, fiul nelegitim al regelui Carl al II-lea. Copilul de casă al fostului premier Adrian Năstase a creat o infrastructură formată din off-shore-uri, firme de avocatură, judecători şi fonduri de investiţii pentru a pune mâna, practic, pe o avuţie de miliarde de euro a prinţului leşinat, dezvăluie enational.ro.
În schemă intră, în 2007, şi jurnalistul Dan Andronic, actualul director şi acţionar al “Evenimentului zilei”. Că, deh, unde-i vorba de bani, hop şi el.
Monden, cu relaţii la vârf şi ferm convins că el este adevăratul succesor la tronul României, prinţul Paul a dus ani buni o lupta pentru o avere colosală. Dincolo de valoarea materială imensă, această reprezintă clădiri simbol ale României, cu o valoare istorică inestimabilă. Lista cuprinde în jur de 50 de imobile, printre care Palatul Elisabeta, Biblioteca Centrală Universitară, Palatul Regal “Balcic”, etc.. În plus, Paul Lambrino a făcut toate demersurile şi pentru obţinerea a aproape 65 de mii de hectare de pământ.
Cum visa Truică să ajungă stăpânul palatelor regale
Cazul Fermei din Băneasa ce face acum obiectului dosarului de la DNA Braşov este doar o frântură a haiduciei puse la cale de Remus Truică. Povestea este una extrem de încâlcită, cu o încrengătura de firme, politicieni, oameni de afaceri. Totul începe din momentul în care chiar înainte de a fi fost recunoscut că făcând parte din Casă Regală a României, prinţul Paul îşi cesionează toate drepturile litigioase firmei Reciplia, reprezentată de Remus Truică, un individ a cărui avere ridică multe semne de întrebare. Fostul băiat bun la toate a lui Adrian Năstase s-a pus de bună voie drept paravan, Reciplia SRL fiind deţinută de un off-shore, Reciplia LTD, în spatele căreia este un holding israelian de investiţii.
Prinţul Paul şi-a cesionat toate drepturile pentru suma de patru milioane de euro, în condiţiile în care, în total, valoarea bunurilor înstrăinate depăşeşte patru miliarde de euro. Contractul de cesiune dintre prinţul Paul şi Remus Truică, prin Reciplia, a fost făcut de avocatul Robert Mihăiţă Roşu, unul din partenerii Casei de Avocatură “Tucă, Zbârcea şi Aociatii”. Conform aceluiaşi contract, Truică cerea în schimb o parte considerabilă din această avere, atât pentru el cât şi pentru membrii grupului, între 50 – 80% din fiecare bun care va fi obţinut.
Prinţul leşinat se trezeşte, dar cam târziu
La mai bine de doi ani de la încheierea contractului prin care practic Reciplia SRL devenea proprietara bunurilor pe care ar fi urmat să le recupereze prinţul Paul, acesta din urmă cere în instanţa anularea înţelegerii şi, mai ales, respingerea calităţii de intervenient a Reciplia în procesele în care el încerca recuperarea averii. Reclamantul, adică prinţul Paul, a explicat instanţei că dacă permite intervenţia SC Reciplia SRL, atunci este imposibil de aplicat o anume clauză din contract: ”În cazul în care cedentul va dori să îşi păstreze oricare dintre bunurile incluse în contract, sau valoric al bunurilor succesorale, acesta se obligă să plătească cesionarului cota de 50% din valoarea imobilului respectiv. Or, această posibilitate a subsemnatului, de a opta pentru păstrarea oricărui bun retrocedat, posibilitate stabilită prin acordul părţilor, este practic anihilată dacă se admite cererea de intervenţie”.
Reţeaua Truică-Marcovici-Silberstein-Andronic
Din poziţia de şef de cabinet al premierului Adrian Năstase, Remus Truică s-a lansat în multe afaceri, având conexiuni şi influenţă la cel mai înalt nivel în toate domeniile. Marius Marcovici, fostul consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu a fost administrator la una dintre firmele lui Truică, TRG Agent de Asigurare. Acelaşi Truică a fost asociat, printr-un off-shore, în firma Generic Pharma, STG Ventures, în spatele acestuia aflându-se de fapt consultanţii politici ai lui Năstase şi Tăriceanu: Shimon Sheves, Tal Silberstein şi Gil Birger. În ecuaţie intră şi Dan Andronic. Acesta s-a aciuat pe lîngă Silberstein prin compania First One Communication, creată prin asocierea dintre One Communication a actualului director “EvZ”, RSLB şi GCS Issue Management Ltd. din Tel Aviv, ultima fiind condusă de Tîl Silberstein. De altfel, se pare că relaţia lui Truică şi Silberstein s-a terminat urat. Silberstein umblă de câţiva ani după Truică pentru a-şi recupera câteva milioane bune de euro de la miliardarul din Snagov. Conform anchetatorilor braşoveni, grupul infracţional format din Remus Truică, Dan Andronic, avocatul Robert Roşu, Marius Marcovici şi afaceristul Liviu Lucian Mateescu ar fi creat un prejudiciu estimat la acest moment de 135.874.800 de euro.