Screen Shot 2014-07-10 at 13.04.15„Am avut si aceasta varianta in analiza si nu va ascund ca am discutat-o si cu unele institutii ale statului”, a declarat joi presedintele Traian Basescu la emisiunea Adevarul Live, intrebat daca s-a gandit la demisie in urma scandalului Bercea Mondial-Mircea Basescu. „Probabil as fi fost blamat de toata dreapta, era cea mai usoara varianta, cu certitudine unul din reprosurile puternice ar fi fost ca am sacrificat dreapta”, a adaugat seful statului. Traian Basescu a mai anuntat ca nu va promulga legea privind reducerea CAS la angajator cu 5%, adoptata de Parlament, motivand ca „romanii trebuie sa stie daca vor fi taxe suplimentare”, dar si ca „o asemenea masura poate atrage riscul de incetare a acordului cu FMI”.

Cele mai importante declaratii ale lui Traian Basescu:

Nimeni nu e mai presus de lege. Si eu sustin faptul ca clanurile de romi au protectie politica. Clanurile de romi au protectie politica, care, de regula, este insotita si de protectie a institutiilor statului care vizeaza lupta impotriva crimei organizate si acesta a fost motivul pentru care in CSAT s-a emis hotarare speciala care vizeaza lupta impotriva crimei organizate inca din anul 2009. La vremea aceea, crima organizata la nivel local era inca o problema neatinsa.

Dupa hotararea CSAT s-au constituit structuri mixte, procurori, SRI, politie, DGIPI, care au inceput lupta impotriva acestor clanuri si convingerea mea este ca statul va castiga lupta cu aceste clanuri.

Familia este definitia foarte clar: sot, sotie, copii. Nu-mi reneg fratele, iar dupa terminarea mandatului il voi apara.

Daca analiza Parchetului este corecta, eu nu vreau sa fac nicio interferenta in acest dosar, dar faptul ca Bercea avea peste 100 de dosare la Tribunalul Slatina si primise NUP-uri pe banda rulanta este o proba ca decizia CSAT din 2009 a fost corecta. Acum, se pare, institutiile statului au inteles ca aceasta lupta este vitala, la fel de importanta ca lupta impotriva coruptiei la nivel politic.

Politicienii folosesc aceste clanuri la alegeri, la obtinerea de resurse financiare pentru campaniile electorale si chiar pentru veniturile personale. In cazul alegerilor, clanurile sunt mobilizate la vot, pentru ca liderii lor au mare influenta asupra comunitatii.

Nu voi promulga legea privind reducerea CAS.

Romanii trebuie sa stie daca vor fi taxe suplimentare.

O asemenea masura poate atrage riscul de incetare a acordului cu FMI.

Anul acesta ma voi duce iar la sarbatoarea romilor de la Costesti, daca voi fi invitat. Minoritatea roma este in mod real mai mare decat minoritatea maghiara, dupa parerea mea.

Eu sunt un politician mai pragmatic decat cei care imediat ce s-au anuntat exit-poll-urile au vorbit de fuziunea PNL-PDL. Sunt convins ca nu e posibila.

Nu cred ca este posibila aceasta fuziune. PNL e un partid care a fost invitat in tot ce a fost anti stat de drept pana acum cateva luni.

Nu pot fi scoase imaginile lui Crin Antonescu, blocajele puse institutiilor statului in perioada suspendarii.

Ce-a facut Blaga cu Antonescu si acum face cu Klaus Johannis a fost doar un subterfugiu. A fost un subterfugiu la anuntarea exit-poll-urilor ca sa nu se ceara congres si la unul si la altul. PNL pana la urma l-a facut. Fuziunea stiu si unul si altul ca nu se poate face.

Comportamentul lui Vasile Blaga e comportamentul unui om disperat, el nu valorifica ceea ce are, structurile din teritoriu.

Aceasta istorie in care PNL-ul a actionat tot timpul impotriva statului de drept nu poate sa aiba succes in opinia mea in organizatii (organizatiile locale PDL – n.red.).

PNTCD nu trebuie ignorat dintr-o alianta a dreptei.

Blaga a luat 16% la legislative si a spus ca trebuie sa scape de presedinte (Traian Basescu – n.red.) si de Elena Udrea. A scapat si a luat 12% la europarlamentare acest geambas. Este sustinut de cativa primari in actiunea lui, care vad in solutia fuziunii o solutie de a merge la sigur. Dar altfel, asa cum stiu eu acest partid, nu este posibila aceasta fuziune cu liberalii, care s-au varuit acum putin, dar nu au nimic comun cu statul de drept.

A treia sesiune a bacalaureatului e o mare greseala. Studentii fara bacalaureat, rezultatul mafiei din sistemul universitar.

Cristian Diaconescu a fost un ministru al Justitiei care nu s-a angajat cu justitia in sisteme politice. Sigur, a fost un ministru care nu a reusit sa curete justitia de vechile figuri, cu care s-a luptat si doamna Macovei fara succes, cu care m-am luptat si eu. Acum nu mai sunt in sistem.

Cristian Diaconescu a pus si el o caramida, iar ca ministru al Justitiei in Guvernul Nastase a fost un om onest.

Daca ar reusi sa ajunga la un aranjament intre partidele de dreapta de turul 1 ar fi foarte bine. Si un procent conteaza la prezidentiale, eu am castigat alegerile la jumatate de procent. Nu poti sa te lipsesti nici de cele doua procente ale PNTCD-ului, nici de cele 6 ale PMP-ului. Conteaza si UDMR, eu am fost sustinut de unguri chiar impotriva recomandarii conducerii UDMR, conteaza cum se raporteaza candidatul (dreptei – n.red.) la minoritatea maghiara. Un protocol rapid (intre partidele de dreapta – n.red.) e singura sansa.