Fostul presedinte Traian Basescu i-a criticat dur pe politicienii nemti care vor sa-i ajute acum pe refugiatii veniti din Orientul Mijlociu, acuzand ca impovareaza tarile mai mici din Europa cu aceasta problema, iar peste cativa ani vor recunoaste ca au facut o greseala, scrie ziare.com.
Seful MP sustine ca Germania incearca sa oblige toate natiunile europene sa primeasca „refugiati islamisti”.
„De data aceasta, nu! Intr-un secol, politicienii nemtii fac cam doua erori cu urmari dramatice pentru Europa. Una in a doua decada si alta prin decadele patru-cinci, asa cum s-a intimplat in secolul 20.
Nici in secolul 21 politicienii nemti nu se dezmint, iar in cea de a doua decada au pricopsit Europa cu problema refugiatilor islamisti, pe care incearca s-o impuna cu forta, ca de obicei, tuturor natiunilor traitoare pe Batranul Continent”, a scris miercuri pe Facebook Traian Basescu.
Fostul lider de la Cotroceni, actual presedinte al partidului MP, prevede ca Germania isi va da seama ca a gresit peste cativa ani, iar politicienii nemti „isi vor pune tarana in cap”.
„Tot ca de obicei, peste cativa ani, politicienii nemti isi vor pune tarana in cap recunoscand ca au gresit. Si tot ca de obicei, marii perdanti vor fi tarile mici si mijlocii ale Europei.
De data aceasta, in problema refugiatilor, avem obligatia sa nu fim aliatii lor.
PS: Aviz detractorilor, sunt un admirator al poporului german si un iubitor al Romaniei si Europei crestine in pace si siguranta”, a notat fostul presedinte.
Traian Basescu a fost un critic aspru al primirii refugiatilor de catre tarile europene, cu atat mai mult Romania, avertizand in repetate randuri ca printre acestia s-ar putea afla islamisti radicali, gata sa comita atentate teroriste in numele lui Allah.
In Germania a ajuns cea mai mare parte a celor peste un milion de imigranti sositi in Europa anul trecut. Cancelarul Angela Merkel a refuzat sa stabileasca o limita a numarului de transfugi pe care ii poate primi tara sa, asa ca in 2015 au fost depuse peste un milion de cereri de azil, de cinci ori mai mult decat in 2014.
Germania insista ca si celelalte state europene sa primeasca refugiati si sa ii integreze, motivand ca acestia nu sunt o povara, ci „o oportunitate”.