Pe site-ul Partidului Social Democrat (PSD) a fost publicată, la rubrica „Știri”, o infografie plină de greșeli gramaticale în care ne sunt prezentate într-o manieră elogioasă, de-a dreptul propagandistică, măsurile prin care guvernarea Ponta a readus „normalitatea” în România.
Pe lista celor 12 puncte care au schimbat țara în bine se află tema campaniei pentru prezidențiale a liderului social-democrat Victor Ponta dar și excluderea din partid a lui Dan Șova.
Una dintre marile reușite, o „premieră în politica românească„, a fost faptul că Victor Ponta l-a sunat pe Klaus Iohannis pentru a-l felicita pentru câștigarea alegerilor prezidențiale la „2 ore după finalul votului”.
Executivul este lăudat pentru că a respectat dreptul la protest, neexistând incidente la mișcările de stradă organizate din mai 2012 – de când prim-ministru a devenit Victor Ponta.
„Jandarmeria a redevenit instituție (n.r. instituția) care îi protejează pe cetățeni, nu iii (îi) abuzează”, se arată la punctul privind protestele.
În infografie i se ridică osanale lui Victor Ponta pentru că l-a demis pe Petru Lificiu, vicepreședinte al ANRE, dar și pe Dan Mihalache și Dan Șova.
Tema campaniei prezidențiale, „Mândru că sunt român”, a contribuit de asemenea la normalizarea societății, prin promovarea de produse tradiționale (costum popular, drapel), cât și prin promovarea de valori naționale, unde este trecută agricultura bio.
Premierul este lăudat pentru că a promovat „mai mulți tineri și tehnocrați în echipa sa”. Pe listă sunt zece nume, șase dintre ei fiind sacrificați la remanierea guvernamentală din decembrie. În guvernul actual se mai află Bogdan Aurescu, ministru de Externe, și Robert Cazanciuc, ministrul de Justiție.
În plus, o altă reușită a premierului Ponta este promovarea a 11 femei în Guvern. În Cabinetul Ponta 4,din 21 de miniștri, trei sunt femei: Gabriela Szabo (PSD) – Ministrul Tineretului și Sportului, Rovana Plumb (PSD) – Ministrul Muncii și Grațiela Gavrilescu (PLR) – Ministrul Mediului.
Primul punct îndeplinit cu succes de Guvern se referă la spargerea „unor mari cercuri mafiote„. Sunt trecuți aici băieții deștepți din energie, samsarii imobiliari dar și conducătorii rețelelor care scurgeau bani publici prin rețete false.
Se menționează faptul că Hidroelectrica a fost readusă pe profit, însă nu se menționează faptul că producătorul de energie a intrat pentru a doua oară în insolvență din cauza recursurilor formulate tocmai de băieții deștepți „înfrânți” de premier.
La capitolul „Respect față de cei care depind de stat” aflăm că Guvernul Ponta respectă pensionarii, indexându-le pensiile cu un procent mai mare decât rata inflației. Astfel, documentul ne spune că „pensia nu se devalorizează, ci chiar crește„. Totuși, nu se menționează nimic de taxele noi incluse anul trecut, cum ar fi taxa pe stâlp și supracciza pe carburanți, care s-au reflectat în prețuri mai mari pentru bunuri și servicii, care au fost suportate de toată lumea, inclusiv de pensionari.
Victor Ponta mai este lăudat pentru că finanțat din bani publici evenimente sportive și instituții culturale și pentru că a deblocat angajările în sistemul public. În plus, suntem informați că România nu mai împrumută niciun leu, ci dimpotrivă „se plătesc datorii istorice!„.
Faptul că premierul Ponta a făcut apel la consens politic pentru proiecte complexe și încă nerealizate cum ar fi revizuirea Constituției, proiectul de regionalizare sau modificarea Legii electorale, reprezintă a altă reușită guvernării.
Infografia a fost postată și pe contul de facebook al PSD, însă nu și pe contul lui Victor Ponta, unde, teoretic, realizările ar fi putut să fie scoase în evidență mai bine. Documentul a fost publicat pe 30 decembrie.
sursa: paginadepolitica.
Comentariile sunt închise.