Viața amoroasă a lui Adolf Hitler a făcut obiectul a numeroase cercetări, controverse și speculații. Iar cele mai multe povești despre femeile din viața dictatorului german fac referire la două persoane: Eva Braun, cea cu care s-ar fi și căsătorit înainte de sinuciderea lor comună, și nepoata Fuhrer-ului, Geli Raubal, cea pentru care Hitler ar fi dezvoltat o obsesie bolnăvicioasă, informează reteauadestiri.ro
Deși nu există confirmări ale faptului că cei doi ar fi avut o relație amoroasă, Adolf și Geli au fost văzuți extrem de des în ipostaze apropiate, iar cei care i-au cunoscut la sfârșitul anilor ’20 puteau jura că între ei e mai mult decât o afecțiune familială. Hitler a devenit însă extrem de posesiv cu nepoata sa, iar unii spun că era chiar violent cu ea. În septembrie 1931, femeia și-a pus capăt zilelor, împușcându-se cu pistolul celui care avea să devină Fuhrer, în timp ce el era plecat, acesta fiind un alt episod care a dat naștere la foarte multe speculații.
Dar, una peste alta, Hitler nu a avut urmași. Cel puțin, nu oficial. Însă în anii ’70, o poveste despre un presupus fiu al dictatorului a ieșit la iveală. Jean-Marie Loret ar fi fost rodul unei relații dintre Hitler și o tânără franțuzoaică, în 1917, când el era un tânăr soldat în zona Lille.
Charlotte Lobjoie // Foto: Keith Waldegrave via Daily Mail
Charlotte Lobjoie avea doar 16 ani la acea vreme și a devenit fascinată de militarul care avea asupra lui un bloc de desen, pe care făcea schițe în creion, și care vorbea pătimaș despre istorie. Deși, e adevărat, nu înțelegea prea multe din poveștile lui. El nu vorbea franceză, iar ea nu înțelegea o boabă în limba germană. Totuși, cei doi au devenit foarte apropiați, iar din relația lor, un an mai târziu, s-ar fi născut Jean-Marie.
Hitler a revenit în țara sa, dar se spune că a păstrat legătura cu Charlotte, prin scrisori. Mai mult decât atât, tânăra ar fi păstrat mai multe picturi realizate de tânărul soldat. De asemenea, se spune că, după întoarcerea în Germania, Adolf ar fi creat un desen al unei tinere care seamănă perfect cu presupusa sa iubită franțuzoaică.
Tablou realizat de Hitler despre care se spune că o înfățișează pe mama copilului său // Foto: Keith Waldegrave via Daily Mail
În anii ’30, fata și-a dat fiul în adopție familiei Loret. Ca o ironie, pe când avea 21 de ani, băiatul a avut un rol extrem de activ în armata franceză împotriva germanilor. A participat la luptele din zona Maginot, înainte ca Franța să fie ocupată de naziști, iar ulterior chiar s-a înrolat în Rezistență.
A aflat secretul abia în 1948, când mama sa i-a dezvăluit totul: fostul comandant suprem al naziștilor era tatăl său!
Charlotte a murit în 1951. Jean-Marie a povestit că, timp de 20 de ani, pur și simplu a negat informația pe care o primise.
Ca să nu intru în depresie, am muncit non-stop, nu mi-am luat niciodată vacanță, nu am avut niciun hobby. Timp de 20 de ani nici măcar nu am mers vreodată la cinema, s-a confesat el.
După această perioadă de negare însă, a devenit curios asupra originilor sale și a început cercetările, luând legătura cu oameni de știință care să îl ajute să compare grupa sa de sânge cu cea a lui Hitler, scrisul sau alte metode care puteau confirma sau infirma legătura.
Dar o dovadă importantă a unei posibile relații de rudenie era chiar asemănarea fizică izbitoare dintre Jean-Marie și Fuhrer.
Sursa foto: lepoint.fr
Lupta sa pentru a afla adevărul a ajuns și la urechile presei, iar, în 1977, Time Magazine a publicat un articol despre francezul care ar putea fi descendentul dictatorului.
În 1981, Jean-Marie a scris chiar o carte, intitulată “Tatăl tău este Hitler”, exact așa cum a sunat vestea pe care o primise cu mai bine de 30 de ani în urmă de la cea care i-a dat viață.
Aproape în unanimitate, istoricii au susținut că este imposibil sau măcar improbabil ca francezul să fie fiul dictatorului, iar scandalul părea să se fi stins.
Jean-Marie Loret a murit în 1986, la vârsta de 67 de ani, fără să știe cu siguranță dacă este urmașul Fuhrer-ului.
Mai mult decât atât, în 2008, jurnalistul Jean-Paul Mulders a publicat un articol potrivit căruia ADN-ul lui Loret era complet diferit de cel al presupusului său tată.
În 2012 însă, dezbaterea a izbucnit din nou, după apariția jurnalului unui soldat englez, Leonard Wilkes, care pe 30 septembrie 1944 scria:
Am avut o zi interesantă azi. Am vizitat casa în care Hitler a locuit pe vremea când era caporal în timpul Primului Război Mondial. Am întâlnit o femeie care a avut un copil cu el și care ne-a spus că fiul său lupta acum în Rezistența franceză împotriva naziștilor, potrivit jurnalului citat de Daily Mail.
În același an, fiul lui Jean-Marie, Philippe Loret, a decis să vorbească public pentru prima dată despre ce se vorbea în familia sa în legătură cu celebrul și în același timp infamul său presupus bunic.
Foto: Keith Waldegrave via Daily Mail
Tatăl meu s-a reîntâlnit cu mama sa cu ajutorul unor ofițeri germani, în timpul ocupației. A petrecut o săptămână în apartamentul ei, și atunci a aflat că este fiul lui Hitler. Nu a fost o mărturisire pe patul de moarte, cum au susținut unii. Tot atunci, bunica i-a spus că soldații germani îi aduceau în mod regulat sume de bani. Nu s-a îmbogățit, dar au ajutat-o să supraviețuiască, a povestit Philippe jurnaliștilor britanici.
În căutarea originilor sale, presupusul nepot al lui Hitler a mers în Germania, unde susține că a stat de vorbă cu una dintre fiicele lui Heinrich Himmler, șeful S.S. și omul care s-a ocupat de exterminarea evreilor în timpul regimului nazist. Aceasta i-ar fi confirmat că în cercurile înalte se vorbea despre un fiu pe care Fuhrerul l-ar fi avut în Franța.
Philippe spune că nu crede că răul se transmite genetic și nu îi e rușine să vorbească despre faptul că ar fi nepotul dictatorului.
Ceea ce a făcut Hitler nu are nicio legătură cu mine. Erau alte vremuri. Poate că oamenii din jurul lui l-au manipulat să facă toate acele lucruri rele. Poate că nici măcar nu știa despre toate nenorocirile care se întâmplau. Ce a făcut Hitler cu evreii e o greșeală uriașă. Dar alte realizări ale sale sunt de admirat: a reclădit Germania aflată în colaps după Tratatul de la Versailles. A reclădit țara, a făcut drumuri și autostrăzi. Am încercat să citesc Mein Kampf, dar m-am dat bătut după câteva pagini. Era prea complicată. Dar nu sunt de acord cu acea filozofie, spune el.
Dar tocmai cartea lui Hitler poate fi un motiv pentru care francezii nu renunță la ideea că au același sânge cu Fuhrerul. Avocații familiei Loret speră să poată obține, în cazul în care legătura de rudenie va fi confirmată, drepturile de autor pentru Mein Kampf, care se vinde în continuare în milioane de exemplare anual, în special pe internet.
Mare treaba cu drepturile de autor.Pana acum incasa cineva bani pentru cartea aia?
Comentariile sunt închise.