În Huaxi, fiecare locuitor are un venit de peste 250.000 de dolari pe an, au maşini de lux, elicoptere pe post de taxiuri. Bogăţia lor nu se opreşte aici…
În ultimii 30 de ani, cei 2.000 de locuitori din satul Huaxi din China formau o comunitate unde veniturile erau sub limita existenţei.
Mulţumită ambiţiei unui afacerist capitalist chinez, satul a devenit un simbol al bogăţiei din China. Afaceristul Wu Renbao a investit în mai multe companii pe care le-a dezvoltat în zonă: transport, oţel, tutun, textile, agricultură, turism, etc. Din cei 2.000 de locuitori, 1.600 fac parte dintre cei care au contribuit la fondarea companiei Jiangsu Huaxi Group. Toţi sunt acţionari la această companie, care în 2011 a avut o cifră de afaceri de 7 miliarde de dolari.
În Huaxi se lucrează 7 zile din 7. Nu există zi liberă. Banii sunt reinvestiţi în dezvoltarea companiei. Din cei mai săraci locuitori ai Chinei, sătenii de aici au devenit cei mai bogaţi, fiind cunoscuţi acum în lumea întreagă.
Fiecare locuitor are un venit de 250.000 de dolari pe an, maşini de lux, folosesc elicopterul pe post de taxi pentru a se deplasa mai repede. Aici, fiecare trăieşte după standarde ridicate.
Dezvoltarea continuă, astfel că au început să cumpere pământurile din jur mărind suprafaţa satului.
Acum sunt vizitaţi de milioane de turişti anual care vin să vadă cât de mult au progresat şi atracţiile locale. Ei au construit replici după Arcul de Triumf din Paris, după Opera din Sidney, au hotel cu 826 de camere, 3.000 de angajaţi – clădirea este un zgârie nori ce a costat 472 de milioane de dolari, iar la etajul şase tronează impunător un taur din aur, în mărime naturală a cărei valoare se ridică la 47,2 milioane de dolari.
Dacă vi se pare prea mult, atunci mai aflaţi că fiecare sătean are dreptul la o casă, o maşină, servicii medicale gratuite, educaţie gratuită.
Wu, 84 de ani, a creat o ierarhie după importanţa locuitorilor în care cei mai apropiaţi sunt cei 2.000 de săteni, după care urmează rezidenţii – 35.000 la număr, şi care vor fi şi mai mulţi în perioada următoare dată fiind rapiditatea cu care se dezvoltă satul. Salariul mediu este undeva la 500 de dolari pe lună. Aici este paradisul celor care vor să muncească – un sat socialist modern. 60 de companii existente sunt deţinute de băştinaşi.
Pentru că Wu Renbao a fost secretar în Partidul Comunist el are spirjinul clasei politice în ceea ce vrea să dezvolte. Wu vrea să construiască clădiri inspirate din Estul Mijlociu, zgârie nori.
Când a construit clădirea înaltă de 328 de metri din sat, Wu a fost întrebat de ce o vrea atât de înaltă, iar răspunsul lui a fost: „Pentru că este la fel de înaltă precum cea din Beijing, iar în cultura chineză 32 este un număr asociat cu afacerile iar 8 reprezintă prosperitatea”. În plus, se folosesc de clădirile înalte pentru a lăsa spaţiul necesar dezvoltării economiei.
„Noi am avut o viaţă grea. Trăiam de pe o zi pe alta, mâncam tărâţe şi nu aveam nimic în portofele. Nu cred că este rău să extinzi economia şi să îmbogăţeşti oamenii. În opinia noastră e prioritar”, spune Wu.
„Satul” Huaxi este un model pentru celelalte din zonă, care doresc să le urmeze exemplul pentru a-şi îmbunătăţi condiţiile de trai.
Sursa: oradetimis.oradestiri.ro
Nota red: Multumiri lui Lorelay pentru ca ne-a semnalat acest articol