Premierul Victor Ponta s-a întâlnit în cursul acestei dimineţi cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în biroul său de la Palatul Victoria, pentru a discuta despre structura noului guvern cu care intenţionează să meargă în Parlament până la finalul lunii. Din primele negocieri ar rezulta că foştii PNL-işti grupaţi în jurul lui Tăriceanu ar urma să primească unul, maximum două posturi de ministru în viitorul Executiv şi mai multe funcţii de secretar de stat, înlocuind practic UDMR, relatează gandul.info
Discuţia lui Victor Ponta cu Călin Popescu Tăriceanu este una mai mult formală, având în vedere promisiunea făcută de PSD încă din timpul campaniei electorale că gruparea din jurul fostului PNL-ist va fi oficial cooptată la guvernare după alegerile prezidenţiale. În plus, membri ai grupului de susţinere a lui Tăriceanu se află deja în posturi guvernamentale din eşalonul al doilea de mai multe luni. Un exemplu este cel al Andreei Lambru, fost secretar general al Guvernului, actual secretar de stat la SGG. În aceeaşi situaţie se află şi mai mulţi membri PP-DD (între care Simona Man şi Liviu Robert Neagu), cu toate că partidul lui Dan Diaconescu nu este oficial parte a coaliţiei de la Palatul Victoria.
Tot astăzi, Ponta şi-a programat, în cursul după-amiezii, întâlniri cu grupurile parlamentare pe a căror susţinere se bazează pentru trecerea prin Lesislativ a bugetului şi a noului Guvern: grupul minorităţilor, grupurile PSD şi grupul liberal-conservator (format din PC şi PLR).
În întâlnirile prelininare, lui Tăriceanu i s-a propus, potrivit unor surse politice, să intre în Guvern cu unul, maximum două posturi ministeriale şi mai multe funcţii de secretar de stat. În jurul său se află acum foşti liberali precum Radu Stroe, Daniel Chiţoiu, Daniel Barbu, Andrei Gerea, Ovidiu Silaghi, Radu Boroianu, Cristian David, Partidul Liberal Reformator nefiind însă acceptat de Tribunalul Bucureşti cu această titulatură.
Rebranduirea noii majorităţi parlamentare, deja fucţionale de câteva luni chiar şi fără UDMR, ca şi restructurarea guvernamentală vor avea însă loc abia după adoptarea în Parlament a a bugetului pentru 2015.