Etichetă: Ştiinţă-Sănătate

Hepatita E la donatorii de sânge: apel pentru instaurarea unui sistem...

0
Aproximativ 79 de donatori de sânge din 225.000 sunt purtători ai unei versiuni a virusului hepatitei E - genotipul 3 -, mai ales în ţările dezvoltate, potrivit unui studiu publicat în revista The Lancet, care subliniază importanţa instaurării în Europa a unei depistări sistematice a purtătorilor.

Pericolele din mâncarea de tip junk-food: Acest aliment distruge simţul olfactiv

0
Alimentele de tip junk-food, bogate în grăsimi şi carbohidraţi, dar cu valoare nutrititivă redusă, au fost asociate în primul rând cu obezitatea, însă ar putea distruge şi simţul mirosului, au descoperit cercetătorii americani.

STUDIU: Legumele şi fructele, ineficiente în curele de slăbire

0
Consumul de legume şi fructe, deşi prezintă numeroase beneficii pentru sănătate, s-a dovedit ineficient în curele de slăbire, în cazul în care persoanele care doreau să piardă kilogramele în plus nu renunţau şi la alimentele bogate în calorii.

STUDIU: Riscul de deces este mai mare în cazul bebeluşilor care...

0
Riscul de deces este mai mare în cazul bebeluşilor care împart spaţiul de dormit cu părinţii sau cu alte persoane, precum şi în cazul celor care au diverse obiecte în pătuţ, cum ar fi perne sau pături, se arată într-un studiu recent.

Sonda europeană Rosetta are programată o întâlnire spaţială cu „răţuşca cea...

0
Cometa 67P/ Ciuriumov-Gherasimenko, cu care sonda spaţială europeană Rosetta are programată o "întâlnire" pe 6 august, ascunde o dublă personalitate: potrivit celor mai recente imagini transmise de Agenţia Spaţială Europeană (ESA), cometa pare să fie alcătuită din două fragmente.

STUDIU: Persoanele cinice prezintă un risc sporit de a suferi accidente...

0
Persoanele cinice şi agresive faţă de oamenii din jur prezintă un risc de două ori mai mare de a suferi accidente vasculare cerebrale (AVC) la o vârstă mijlocie sau la vârsta a treia, potrivit unui studiu publicat joi în revista Stroke, editată de American Heart Association.

Recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru homosexuali

0
Numărul infecţiilor cu HIV, virusul care cauzează SIDA, a crescut în rândul homosexualilor, a subliniat vineri un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care, pentru prima dată, a cerut bărbaţilor care întreţin raporturi sexuale între ei să ia antiretrovirale cu titlu preventiv.

Dieta cu fructe şi legume, barieră naturală împotriva razelor ultraviolete pe...

0
Consumul anumitor fructe şi legume bogate în pigmenţi, precum afinele şi dovleacul, contribuie la formarea unei bariere naturale, care protejează pielea de efectul nociv al razelor ultraviolete, au descoperit dermatologii din Marea Britanie.

Nouă descoperire despre cea mai mare pasăre marină din istorie –...

0
Oasele fosilizate din aripa unei păsări cu o anvergură de peste 6,4 metri, descoperite în statul american Carolina de Sud, aparţin celei mai mari păsări marine din istoria Terrei, potrivit unui studiu care a fost publicat luni.

Ce îşi amintesc oamenii după trezirea din COMĂ: Misterul „amintirii” a...

0
Oamenii descriu adeseori amintiri, vise şi chiar viziuni bizare din perioada petrecută în stare de comă. Dar cât de mult se ştie, de fapt, despre ceea ce experimentează pacienţii şi despre cât de conştienţi sunt în acest timp?

STUDIU: Cercetătorii au descoperit în premieră modul în care ciupercile magice...

0
Substanţele psihedelice din ciupercile magice produc o activitate cerebrală asemănătoare cu aceea din timpul viselor, au descoperit oamenii de ştiinţă, care au studiat creierul uman în timpul "călătoriilor" mentale induse de acestea.

Trucuri pentru sănătatea dinţilor. Ce alimente sunt benefice în îngrijirea cavităţii...

0
Mestecatul mărului îndepărtează mecanic resturile alimentare de pe placa bacteriană şi dintre dinţi, stimulând totodată secreţia de salivă şi contribuind astfel la menţinerea unui PH salivar neutru, iar, mulţumită acidului malic din conţinutul căpşunilor, smalţul poate fi albit într-un mod natural.

STUDIU: Vaccinurile administrate în mod curent copiilor sunt sigure

0
Vaccinurile administrate în mod curent copiilor, în SUA, pentru prevenirea unor boli diverse sunt sigure, nu sunt asociate cu dezvoltarea unor maladii grave, precum autismul şi leucemia, şi provoacă foarte rar reacţii grave ale organismului, potrivit unui studiu făcut public marţi.

STUDIU: Stimularea ovariană, folosită în tratarea infertilităţii, nu creşte riscul de...

0
Stimularea ovariană, folosită în tratamentele împotriva infertilităţii, nu creşte semnificativ riscul de cancer, potrivit unui studiu prezentat, luni, la o conferinţă care are loc la München, Germania.

Ne puteți găsi și pe:

118,331FaniÎmi place
3,743AbonațiAbonați-vă

Ultimele ştiri