Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, in emisiunea „Dupa 20 de ani” difuzata de PRO TV, ca este imoral sa faci, intr-o perioada de criza, un profit urias, asa cum a raportat compania OMV Petrom, pe baza pretului afisat la pompa.

„Am venit cu Loganul. Eu îi pun benzina. Si Loganului si Dusterului eu le pun benzina. Am rupt orice legatura cu Petrom in semn de protest fata de excesul de profit pe care il are. Nu poti sa ceri unei firme să fie 100% morala. Dar nici nu poti sa imi arunci in fata in fiecare zi pretul mondial al barilului, de 126 de dolari, cand tu il extragi cu 16 dolari. Am vorbit cu OMV, inclusiv cu presedintele austriac. Din pacate contractul cu Petrom este scris de asa natura incat nu se poate face nimic”, a spus Presedintele.

[jwplayer config=”630X354 ” mediaid=”6913″]

26 COMENTARII

  1. Aeasta privatizare ar trebui sa-i dea de gandit presedintelui la aurul din apuseni, sa fie vigilent, sa nu cada intr-o groapa din care nu va sti cum sa iasa. Ceea ce nu pot intele,e faptul ca toti stiu ca privatizarea e mai mult un furt, un atentat la siguranta statului si totusi nu se iau masuri. De ce? Justitia ar trebui sa se autosesizeze. Ea e puterea statului, care trebuie sa faca dreptate. Chiar nu se poate face nimic???

  2. FELICITARI DOMNULE PRESEDINTE BASESCU!!!!
    macar sa le-o spuneti de la obraz………. Fiat Nicoleta

  3. PS Cred ca o politie economica antimonopol adica bine calificata in asa ceva, ar zdruncina serios cartelul hotilor din petrol de pe la noi.

  4. Este corect ca profitul a fost prea mare folosind pozitia de monopol de fapt impartirea monopolista9cartelarea) pietii cu ceilalti jucatori dar mai bine asa decat daca ramanea la stat cand desigur ca nici profit nu ar fi fost dar nici preturi joase decat daca erau subventionate adica platite si de cei care nu consuma benzina.
    Deci Petrom sa fie mai atent cu politica de preturi si o sa fie totul ok.

  5. aproape ca ma entuziasmez din nou.le-a cam zi-o si zburatorilor lalelisti,le-o zice acum si celor cu acel mare profit petrolistic,maine poimaine,sper sa le-o zica si leptopistilor bechtelyeni angrenati mai mult in consolidarea drenajelor autostradalistice decat cu inaintarea prin ardeal a drumului.tu,ardeal…

  6. nu mai vorbim de baietii destepti,dotati.cu leptop.la drenaj…ce ziceti,d-na ,andreea i ?

  7. Contractul cu Pertom expira in 2014 si obligatoriu trebuie renegociat! Sa speram ca nu se va mai reinoi cu aceleasi clauze si conditiile sa fie benefice romanilor, nu cum a negociat hiena de Nastase si Tariceanu, doar in beneficiul conturilor personale.

  8. Vad ca unii s-au grabit sa arate cu degetul doar spre cativa dintre cei vinovati. Nimic mai gresit! Probabil au uitat ca privatizarea Petrom a trecut prin Parlamentul Romaniei, cei numiti in comentariile de mai sus fiind doar cativa, importanti in acest demers, dar numai cativa dintre vinovatii de cele ce se intampla astazi cu preturile la carburanti.

    Eu cred ca daca tot ne ard buzunarele acum, si pentru ca tot este an electoral, hai sa nu-i mai votam pe cei care au aprobat atunci privatizarea Petrom. Asta se poate face, fara indoiala e mai simplu decat sa nu incarci de la pompele Petrom, pentru ca alternativa importanta la pret oricum nu exista. Asa vom dovedi ca nu suntem ipocriti, pe de o parte sa strigam „Vai, iar au scumpit benzina, nesimtitii!”,iar, pe cealalta parte, sa stam ca prostii, fara sa sanctionam, macar prin vot, vinovatii de aceasta anomalie.

    Dar ar mai fi, cred, o solutie! S-a tot spus ca prevederile contractului de privatizare sunt confidentiale si, daca am incerca sa rupem unilateral intelegerea, ar trebui sa platim daune catre OMV.
    Bun, eu intreb: cat ne costa, domnule, sa incetam colaborarea cu austrieci? Un miliard? Doua miliarde? De euro, fireste. Da? Adica OMV a cumparat pe mai nimic si reprezentantii statului au acceptat sa plateasca despagubiri atat de mari, in caz de reziliere unilaterala? Ehe, pai aici e taina pentru care toti se vaicaresc fara a intreprinde nimic! Asta e mai mult decat tradare de neam si tara, cum scriau cronicarii odinioara!

    Sau, saaaaau, suma e mai mica, adica am putea sa o suportam, noi, toti romanii, si, luand in calcul numai profitul de anul trecut, e clar ca, rascumparand Petrom, vom face o investitie. Nici asta nu se poate, domnilor „reprezentanti” ai natiei romane?

    Prin urmare, nu cumva n-ar fi chiar atat de scumpa rascumpararea, dar sunt alte motive pentru care nu se doreste o intrare in normal?

    Una dintre conditiile impuse, ca sa intram in UE, a fost, oare, cedarea in acest mod a Petrom? Daca e asa, atunci ramane doar varianta sanctiunii electorale, iar noi sa redescoperim frumusetea mersului pe bicicleta sau pe jos.

    Ar fi si o protectie impotriva atacurilor economice care ne afecteaza inclusiv ritmul cardiac!

    • @Finul, sunt convinsa ca ai dreptate in tot ce ai scris si mai stiu ca sunt MARI INTERESE ca ROMANIA sa fie „jefuita”, uneori pe fata alteori mai subtil, de anumite „puteri” pe care le cam stim!
      De aceea cred eu ca ROMANIA nu va fi lasata sa fie independenta din punct de vedere enrgetic, etc.
      „Sa-i sanctionam la vot” sunt de acord, dar vin si zic, asemeni lui nea Caragiale si a cetateanului turmentat „dar eu cu cine votez?”, pentru ca daca ne uitam cei care au vandut resursele tarii sunt in opozitie, iar cei care consfiintesc vanzare „nu se poate face nimic” sunt la putere!
      E o intrebare retorica, bineinteles!

      • pai explicatia ne-au dat-o cei cativa habauci din piata u si de prin tara.numarati de wwzl,erau putini de tot.deci nereprezentativi.auzi la ei,explicatie:usl+pdl=aceeasi mizerie.niste,d-aia ,cativa,nu majoritatea,nu toti,ba unde mai pui s-a gasit si un tanar ofiter.ma,voi aia putini d-acolo,asezati-va linistiti.unde va treziti?

    • Pentru @I.M. si @ndumiritu:

      Napoleon spunea ca „Cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit”.

      Daca vom merge la vot facand doar un efort fizic, atunci ramanem la variantele cu mersul pe jos si pe bicicleta. Dar daca analizam oferta electorala, atunci s-ar putea sa gasim si solutii, adica alternative la cei care, parlamentari fiind, au votat in 2004 privatizarea Petrom.

      Totul este sa vrem si altceva decat o zmiorcaiala, daca nu, am mai spus: bicicleta si/sau mersul pe jos. Ori pe branci, cum spune ndumiritu(doar ca e mai greu sa pedalezi, ha, ha ,ha!).Asta pana cand nu va privatiza cineva si aerul de la noi…

  9. Inteleg ca se intampla un fenomen unic, la noi in tara se fura LEGAL!! Adica legile, contractele, au fost facute in asa fel incat sa fure in voie si sa nu-i poata intreba cineva de sanatate…

    Cine a semnat acel contract cu Petrom-ul? Mai e in politica in ziua de azi? Ca la puscarie nu poate fi…n-a incalcat nici o lege, cica….

    • De ce nu se fac publice clauzele contractelor de privatizare sa le cunoastem si noi ,cei chemati sa-i votam ilustrii legiuitori?

      • Sunt SECTRETE!!! :))
        Confinedtialitatea, e o clauza in contract.
        Stiu a fost facut pe vremea lui Nastase Adrian.

  10. Corect. Dar eu ce sa inteleg de aici: „Am rupt orice legatura cu Petrom in semn de protest fata de excesul de profit pe care il are”?
    Ca Presedintele avea o legatura cu Petrom-ul?
    Sau ca nu mai alimenteaza de la Petrom? Daca e asa, as fi curioasa sa aflu de unde alimenteaza ca sa-i iau exemplul. Pentru ca, de oriunde ai alimenta, tot aia e. Ce nu se duce in buzunarul petrom-ului se duce in buzunarul rusilor, ungurilor etc, in buzunarul romanesc nu se mai duce nimic, ca nu mai are unde!

  11. pai sa-i multumim lui iliescu lui tariceanu lui nastase si lui vosganian ca ei au fost desteptii tarii ceu din usl ar trebui sa topaie fericiti ca au avut asa ligioane in frunte si macar de-ar fi fost sata singurul rau

    • Felicitari Dle Presedinte si JUSTITZIA sa isi faca treaba,de ce sa sufere o tzara intreaga de pe urma la excroci si excrocherii?!

Comentariile sunt închise.