GULF OF MEXICO - AUGUST 03: (EDITORS NOTE: Distortion caused by heat.) Ships work near the site of the BP Deepwater Horizon oil spill on August 3, 2010 in the Gulf of Mexico off the coast of Louisiana. BP is to begin plugging the damaged oil well today with a "static kill", by pumping mud into it. A new estimate puts the total amount of oil leaked into the Gulf at 205.8 million gallons. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

Salariile personalului unei autorități de supraveghere din România vor putea ajunge și la 10.000 de euro pe lună în urma reorganizării acestei autorități, potrivit unui proiect de act normativ, scrie digi24.ro

Salariaţii Autorităţii Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, instituţia nou-creată pentru a supraveghea platformele marine, vor avea printre cele mai mari salarii din România, potrivit unui proiect de act normativ lansat recent în dezbatere publică, informează Economica.net.

Legea nr. 165/2016 privind siguranţa operaţiunilor petroliere offshore va fi modificată printr-o ordonanţă care aduce câteva modificări la statutul Autorităţii Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră. Printre ele, şi cea referitoare la salarizarea personalului instituţiei.

„Salarizarea personalului Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră se face la nivelul de salarizare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei”, scrie în proiectul de act normativ.

Instituţia a fost creată în anul 2015, România având această obligaţie, în urma cerinţelor Comisiei Europene. Potrivit legii de înfiinţare, finanţarea sa se asigură atât de la bugetul de stat, cât şi din taxe care pot fi impuse companiilor care explorează/exploatează zăcămintele din Marea Neagră.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), este instituţia unde se plătesc printre cele mai mari salarii din România. Spre exemplu, preşedintele instituţiei încasează aproape 10.000 de euro pe lună. Instituţia nu primeşte bani de la bugetul de stat, finanţându-se din taxele pe care le impune companiilora din sectorul energetic a căror activitate o reglementează.