Theodor Stolojan a declarat, miercuri pentru Mediafax, ca PDL a primit o lovitura grea la alegerile parlamentare din 9 decembrie si ca revenirea partidului nu se poate produce peste noapte, ci in timp.

„Cei care vorbesc acum sunt in general oameni care au venit de un an, doi in PDL si care acum sustin opinia de a se face Conventie cat mai repede. PDL are un statut care prevede clar ca dupa alegerile parlamentare are loc conventia partidului, unde au loc alegeri pentru conducerea partidului. PDL a luat o lovitura puternica la alegerile parlamentare, PDL a fost facut knockout la alegeri si revenirea dupa o asemenea lovitura nu se face, cum cred unii, peste o noapte, peste o saptamana sau peste o luna. E un proces care va tine o perioada de timp”, a precizat Stolojan.

Europarlamentarul PDL sustine ca alianta fortelor de dreapta trebuie mentinuta, precizand ca Forta Civica, PNTCD si Partidul Noua Republica trebuie sa ramana alaturi de PDL si, impreuna, sa se concentreze pe desemnarea unui candidat pentru alegerile prezidentiale. Stolojan a evitat, insa, sa spuna pe cine ar vedea in postura de candidat al PDL la functia de presedinte al Romaniei.

Dupa esecul din 9 decembrie de la alegerile parlamentare, Consiliul Director al PDL s-a reunit si a stabilit convocarea Consiliului National de Coordonare (CNC) in data de 23 februarie, unde se alege data Conventiei Nationale extraordinare, cel mai probabil in luna mai, in cadrul careia se vor organiza alegeri pentru conducerea partidului.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca la sedinta Consiliului Director s-a decis ca in lunile ianuarie si februarie sa se faca analize in fiecare organizatie judeteana, urmand ca la CNC sa se stabileasca si data Conventiei Nationale extraordinare.

Voci din interiorul PDL, precum Cristian Preda, Sever Voinescu si Theodor Paleologu, au cerut organizarea rapida a unei conventii extraordinare unde sa aiba loc o competitie deschisa si corecta la sefia partidului. De altfel, in sedinta Consiliului Director, Cristian Preda a demisionat din functia de prim-vicepresedinte al PDL, iar Sever Voinescu din cea de vicepresedinte.

Marti, Sever Voinescu a fost acuzat de „tradare” de catre colegul sau de partid, prim-vicepresedintele PDL, Cezar Preda, care a sustinut ca singurul lucru pe care Voinescu poate sa il ceara este sa fie dat afara din partid. Sever Voinescu nu a ramas dator, replicand: „Cine e acest Cezar Preda? Ca sa-l pot baga in seama trebuie intii sa ma asigur ca exista. Exista?”.

Pentru a calma situatia din partid, Emil Boc a facut apel la colegii sai sa se adune, nu sa se excluda, atragand atentia ca dusmanii sunt inafara PDL-ului, nu in interiorul partidului.

2 COMENTARII

  1. O voce care nu se aude, n-ai cum s-o recunosti. Cea mai mare lovitura le-a dat-o faptul ca n-au dovedit ca ei cred in ceea ce fac, lasitatea lor in alegeri i-a facut vinovati de esec. Daca tu nu crezi in tine, cum sa creada cei carora le ceri votul. Nu taierea salariilor, i-a lovit in moalele capului ci faptul ca n-au stiut sa-si sustina ideile. PSD, chiar daca nu face bine ce face, isi sustine ideea cu fermitate, si tine sa te convinga ca e bine asa, au invatat lectia, au inteles mai repede ca PDL, a pierdut nu pentru ce a facut ci ca pentru programul sau nu s-a batut.

  2. nu ca a placut si la multi pdl-isti sa fie facuti ko ?ciudata aceasta batalie!nu ca au fost taiati de la portie pdl-istii batrini.cred ca sinteti ca fratii acolo in politica .va certati la tv asa dragul spectacolului.
    -e nevoie de un partid nou,de personal politic cu adevarat competent si bine intentionat prt acest popor.la ora ctuala sint pe piata ca sa spun asa :psd,pnl ,pdl,p cons,si alte maruntisuri.luam la bani marunti ce e inauntru a si ce vedem acolo:aceleasi fete,mutre ,.moace de23 de ani .intrebare :ce putem schimba in romania cu acesti oameni? cred ca f putin .
    spun f putin ca in pdl sau vazut totusi ceva fete dornice de schimbare.
    problema mare a romaniei ramine ramine ramine incompetenta functionarului public ce intra in contact cu ppopulatia zi de zi .acolo e problema.
    .cei ajunsi acolo sint impinsi de sus(sus inseamna partidul).noi cetatenii de rind pe aia de sus nui putem ajunge ,insa pe aia de linga noi ii putem ajunge sii putem pedepsi(a nu se intelege gresit termenul pedepsi).schimbarea si lupta noastra tre sa plece de jos.si poate asa
    vom schimba ceva.

Comentariile sunt închise.