14-15-colectiv-rzv-8001-465x390La ora 22.47, la 15 minute după ce izbucnise incendiul din 30 octombrie, de pe o cartelă aparținând firmei Colectiv a sunat un bărbat care a spus: „O salvare și poliție… ăăăăăăă….NU POLIȚIE, pompieri, pe strada Tăbăcarilor, numărul 7!”. La 6 minute după ce clubul a luat foc s-a sunat și de pe telefonul unuia dintre patroni, Paul Gancea. Nu a avut curajul să vorbească el, la aparat era o femeie

Ce au făcut cei de la conducerea clubului Colectiv imediat după ce s-a anunțat declanșarea catastrofei? Despre ei știam doar că tocmai plecaseră de la local sau că nici măcar nu fuseseră pe acolo în fatidica seară de 30 octombrie. Acum aflăm amănunte senzaționale. Unul dintre ei a vrut să știe dacă e adevărat că e clubul mistuit de flăcări. Nu a verificat singur, a pus o femeie să o facă de pe telefonul său.

Recapitulăm indiciile orare ale nopții de 30 octombrie 2015. La ora 22.32.16 stâlpul învelit în burete antifonic ia foc. În cele 44 de secunde rămase din minutul inițierii ororii, se înregistrează deja primele apeluri la 112. Am descris în numerele anterioare câteva din clipele acelea de groază. La 22.38, cu 6 minute înainte de a ajunge acolo primele mașini ale pompierilor, la 112 se înregistrează un apel ciudat.

Ciudat, acum, când știm ceva din povestea acelor minute. Localul unde aveau săși găsească moartea 64 de persoane era deținut de firma Colectiv Club SRL, patronată de Alin Anastasecu, Costin Mincu și Paul Gancea…

Pentru a înțelege următoarele două „Stenograme ale morții de la Colectiv” ne sunt de ajuns aceste date.

„Este un incendiu la clubul Colectiv?”

La ora 22.38, se sună la 112 de pe un număr de telefon înregistrat pe numele de Gancea Paul. Poate credeți că a avut curajul să sune chiar el. Nu. Să-și asume răspunderea? Nu. La telefon este o femeie. Îi răspunde operatoarea de la 112.

Citiți articolul integral pe evz.ro