Ministerul Culturii din China spune ca va lucra indeaproape cu politia pentru a elimina obiceiul angajarii prostituatelor la inmormantari, care au ca scop atragerea mai multor bocitori, potrivit unui comunicat emis de institutie, citat de The Wall Street Journal.
Imaginile de la o inmoramantare din orasul Handan din China arata o dansatoare care isi da jos sutienul in timp ce parintii si copiii prezenti priveau „spectacolul”. Fotografiile s-au raspandit in mediul online, atragand numeroase critici.
In comunicatul Ministerului se mentioneaza spectacolele „obscene” din provinicia Jiangsu, institutia promitand ca va desfiinta astfel de ritualuri lascive.
In cadrul incidentului din Handan de la inceputul acestui an, sase persoane au oferit celor prezenti la inmormantare un dans erotic. Anchetatorii au stabilit ca spectacolul a incalcat regulamentul de securitate publica, iar persoana responsabila de „echipa de dansatori” a fost retinuta 15 zile si amendata cu 70.000 de yuani (aproximativ 11.300 de dolari).
Guvernul a condamnat astfel de spectacole pentru „coruperea atmosferei sociale”.
Guvernul a incercat, timp de mai multi ani, sa lupte cu fenomenul striptease de la inmormantari. In 2006, televiziunea de stat China Central Television a difuzat un reportaj despre practica femeilor sumar imbracate care apar la parastasele din Donghai, estul Chinei.
Prezenta stripteuzelor, uneori cu serpi la gat, in cadrul inmormantarilor avea ca scop atragerea unei multimi mari, care era vazut ca un semn al norocului pentru viata de apoi.
„Este pentru a le oferi o fata. Astfel, nimeni nu ar veni”, a precizat un satean.
CCTV a facut o investigatie si a descoperit numeroase trupe de spectacole funerare care ofereau astfel de servicii in fiecare sat din judet. In general, o astfel de trupa avea mai mult de 20 de spectacole pe luna si cerea pentru fiecare in parte aproximativ 2000 de yuani (322 de dolari).
„Acest lucru a poluat in mod grav viata culturala locala”, spune prezentatorul CCTV, uimit de o femeie care se dezbraca la inmormantare.
„Acestor trupe le pasa doar de bani. Iar la legalitatea sau decenta sau efectul pe care il au asupra obiceiurilor locale, nu se gandesc deloc”, arata reportajul.
China nu este singurul loc in care astfel de practici sunt comune. Spectacole similare sunt organizate si in Taiwan.
sursa: hotnews.ro
Comentariile sunt închise.