O companie din SUA vrea să readucă la VIAŢĂ 20 de pacienţi. Pe parcursul experimentului, echipa va administra patru tipuri diferite de tratamente.
Chiar dacă nu va da rezultatele scontate, studiul americanilor va putea fi folosit pentru îmbunătăţirea tratamentelor aplicate pacienţilor care suferă de tulburări ale sistemului nervos central, scrie descopera.ro
Unei companii de biotehnologie din SUA i-a fost dată permisiunea de a recruta 20 de pacienţi aflaţi în moarte clinică, pentru a încerca să le aducă sistemul lor nervos central înapoi la viaţă. În cazul în care medicii reuşesc să reanimeze cu succes părţi superioare din măduva spinării, există posibilitatea de a repune în funcţiune funcţii vitale ale corpului, cum ar fi respiraţia sau bătăile inimii.
Echipa Bioquark Inc spune că intenţionează să înceapă să recruteze pacienţi pentru proiectul lor, denumit ,,ReAnima Project”, în cel mai scurt timp posibil. În prima fază a cercetării se va determina dacă va putea fi inversată moartea cerebrală, folosindu-se o combinaţie de tehnici, incluzând administrarea de medicamente, stimularea nervilor şi terapia cu laser .
După ce familiile pacienţilor îşi vor da permisiunea, cercetătorii vor începe să trataze cei 20 de pacienţi aflaţi în moarte clinică, pe parcursul a şase săptămâni, în cadrul Anupam Hospital din Rudrapur, India. După aceasta, bolnavii vor fi monitorizaţi timp de câteva luni pentru a vedea dacă s-au produs modificări în starea lor de sănătate.
Pe parcursul experimentului, echipa va administra patru tipuri diferite de tratamente:
– injectarea de peptide (lanţuri proteice simple) în măduva spinării, în fiecare zi;
– injectarea de celule stem în creier, de două ori pe săptămână;
– aplicarea terapiei transcraniene cu laser: un tratament non-invaziv, care foloseşte lumina pentru a penetra craniul, cu scopul de a activa procesele naturale de recuperare ale organismului;
– stimularea nervoasă: furnizarea de impulsuri electrice la nervul median al membrului superior.
Dacă oamenii de ştiinţă îşi pot da seama cum să repună în funcţiune, măcar parţial, funcţiile vitale ale organismului pacienţilor, există şansa ca aceştia să îşi poată recâştiga o speranţă la viaţă. Deocamdată, cercetătorii studiază această problemă pas cu pas.
,,Prin intermediul proiectului nostru, vom putea obţine noi informaţii referitoare la starea de moarte cerebrală. Astfel, vom putea dezvolta terapii pentru tulburări ale sistemului nervos central, cum ar fi Alzheimer-ul sau Parkinson-ul”, a declarat fondatorul şi preşedintele Bioquark Inc, Serghei Paylian, pentru publicaţia britanică The Telegraph, conform descopera.ro