Criza politică din România nu constituie o problemă pentru Rusia, iar Moscova este gata să lucreze cu orice forță politică din această țară, a declarat politologul rus Aleksei Martînov, directorul Institutului Internațional pentru Statele Noi de la Moscova, pentru publicația rusă Vzgliad, conform Agerpres.
”Criza politică din România nu dă bătăi de cap Rusiei. Procesele din România preocupă (Rusia) din punctul de vedere al faptului că această țară este riverană Mării Negre, are o anumită influență asupra Republicii Moldova și este parte neoficială a conflictului transnistrean. Relațiile cu România se vor menține, cel mai probabil, pe bază de egalitate”, a afirmat Aleksei Martînov, considerat un expert pe problemele din spațiul post-sovietic.
În același timp, politologul rus a subliniat că, menținând contacte bune cu Bucureștiul, Moscova ține cont de faptul că România este membră a NATO și că ea ”intră în sfera intereselor Germaniei”.
”România este parte a NATO, acolo se află infrastructură și baze militare ale Alianței. Bucureștiul, din punct de vedere politic, intră în sfera intereselor Berlinului. În mod tradițional, România s-a aflat sub tutela Germaniei, și politic, și economic. Dar, menținând contacte pe bază de egalitate cu Bucureștiul, Moscova înțelege și ține seama de faptul că, în spatele acestei țări, stă Berlinul”, a afirmat Martînov.
Ca o concluzie a analizei sale pe subiectul situației politice de la București, după demisia premierului Victor Ponta, politologul de la Moscova încadrează evoluțiile din România ca fiind parte a unor procese politice ce au loc în întreaga regiune a Europei de Est.
sursa: flux24.ro
Nemții sunt oameni pragmatici. Ei planifică și măsoară de 7 ori pînă a face un pas. Unele semnale le-a dat Frau Merkel în timpul vizitei a Chișinău dar au fost spulperate și trecute la tăcere de diversiunile mediatice și politice ce au urmat mai apoi pe malul Bîcului. Se știe de mai mult timp că spațiul dintre Nistru și Prut se află în vizorul atent al Berlinului. De fiecare dată nemții dau de înțeles basarabenilor că încurcă ițele. Foștii coloniști nemți, urmații lor, regretă MULT faptul că nu au putut ajuta confrații care i-au adăpostit în anii 1814-1940 în Basarabia, că iasă cu demnitate din sărăcia în care i-au adus unii agenți de influență de la Răsărit de Nistru
Bine ca nu mai sta Moscova in spate!
Interesant!
curat interesant ! ce le’or fi dat nemtii la schimb ?!
daca ne unim cu chisinaul, cum vor privi rusii….egalitatea ?!
dar nemtii ?!
Putin si cu Frau Merkel se cunosc de mult timp. De pe vremea lui nea STASI . Nu ar fi o mare surpriza daca Merkel va intoarce spatele americanilor . O europa unita avand si Rusia ca membru , ar fi trasnet . Cred ca o sa avem o alta mondializare .
….cam pe aici sunt si eu….
Comentariile sunt închise.