Mai mulţi români din Londra, care lucrează în domenii precum cinematografie, media şi comunicare, strâng fonduri pentru un documentar intitulat „13 Shades of Romanians”, al cărui scop este acela de a prezenta, prin intermediul unui jurnalist englez, poveştile a 13 români stabiliţi în Marea Britanie.

„13 Shades of Romanians” va fi un documentar de 45 de minute, care îşi propune să prezinte într-o manieră obiectivă şi cinematografică poveştile a 13 români din Marea Britanie. Firul narativ, construit prin ochii unui jurnalist britanic specializat în turism, Richard Green, va dezvălui pe larg felul în care românii trăiesc, muncesc şi se integrează în societatea şi cultura britanică, se arată pe site-ul www.indiegogo.com, o platformă care permite realizarea unor campanii de strângere de fonduri pentru diferite proiecte.

Echipa filmului este formată, printre alţii, din Dragoş Teglas (regizorul şi editorul documentarului), Anda Teglas (producătoare şi regizor), Ana Ţurcanu (story editor) şi Cristian Spiridon (line producer).

Campania de strângere de fonduri a început pe 1 martie şi se va încheia pe 11 aprilie, iar până în momentul transmiterii acestei ştiri suma adunată este de aproape 8.000 de lire sterline (circa 11.000 de euro).

„13 Shades of Romanians” îşi propune să arate o imagine de ansamblu, obiectivă şi completă a comunităţii româneşti din Marea Britanie, fără a pune accent pe cazuri izolate şi stereotipuri, aşa cum a ales să o prezinte, de cele mai multe ori, presa britanică în ultimii ani.

Filmul va avea o structură simplă, care va purta audienţa dintr-o poveste în alta prin intermediul naratorului. Acesta va lua parte la multe dintre poveştile prezentate. Fiecare personaj va fi prezentat în aproximativ 3 minute, în mediul în care trăieşte. Scopul principal al documentarului este de a promova o imagine de ansamblu a românilor din Marea Britanie, într-o manieră artistică şi cinematografică.

Titlul documentarului – „13 Shades of Romanians” – este o trimitere la filmul de succes „50 de umbre ale lui Grey/ 50 Shades of Grey”. Totodată, 13 este un exemplu clasic de superstiţie, iar imaginea românilor din Marea Britanie a fost bazată de cele mai multe ori în ultimii ani pe cazuri izolate şi generalizări nefondate, potrivit prezentării documentarului de pe site-ul www.indiegogo.com.

Echipa filmului, care este formată din zece specialişti în film, media şi comunicare, va lucra, timp de două luni, la producţia şi postproducţia documentarului.

Suma de 12.000 de lire sterline, pe care echipa documentarului şi-a propus să o strângă prin intermediul Indiegogo, va acoperi necesităţile imediate de producţie (14 zile de filmare, lumini, locaţii, director de imagine şi transport). Echipa filmului mai are nevoie de o sumă de 9.478 de lire sterline, care urmează să fie strânsă din investiţii private, parteneriate şi colaborări independente.

 

sursa: mediafax.ro

Comentariile sunt închise.