Rusia spera ca SUA vor renunta la planurile de amplasare a scutului antiracheta in Europa de Est, inclusiv in Romania, de vreme ce puterile lumii au ajuns la un acord cu Iranul pe marginea programului sau nuclear.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, marti, ca SUA au promis sa nu dezvolte scutul dupa ce se ajunge la un acord cu Iranul, scrie Russia Today.
„Cu totii ne amintim ca in aprilie 2009 la Praga presedintele Barack Obama a afirmat ca daca se rezolva problema programului nuclear iranian, atunci sarcina crearii segmentului european al sistemului de aparare antiracheta va disparea”, a declarat Lavrov.
Inca de la anuntarea initiativei de amplasare a elementelor scutului antiracheta in estul Europei, SUA au sustinut ca acesta are scopul de a feri membrii NATO de un atac venind dinspre Iran. Rusia a solicitat in permanenta garantii ca scutul nu este indreptat impotriva sa si a aratat ca acesta constituie o amenintare la adresa securitatii sale, asa ca lanseaza periodic atacuri la adresa sistemului antiracheta.
SUA au amplasat in Romania o parte a sistemului. La Deveselu, in judetul Olt, vor fi amplasate un radar fix de ultima generatie si un sistem de lansare a rachetelor, ce au rolul de a intercepta si distruge alte rachete lansate de inamic. O alta baza americana cu elemente ale scutului se afla in Polonia.
Teheranul si cele sase puteri mondiale au ajuns marti la un acord privind programul nuclear iranian.
Sase puteri internationale negociaza de luni bune cu Iranul un acord de limitare a programului sau nuclear.
Si Reuters are confirmarea, de la doi diplomati iranieni, ca s-a ajuns la un acord. „Toata munca noastra a dat rezultate si am incheiat acordul. Allah sa ne binecuvanteze poporul”, ar fi spus unul dintre acestia.
Acordul trebuia sa fie finalizat pana la 1 iulie, pe baza prevederilor negociate inca din 2013 de Iran si SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franta si Germania, insa termenul-limita a tot fost devansat.
Occidentul si Israelul acuza Iranul ca incearca sa fabrice armament nuclear sub paravanul unui program atomic civil si ar dori o limitare a capacitatii de producere a armelor nucleare. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzatiile si sustine ca programul nuclear are doar scopuri civile.
sursa: ziare.com
Hotii , striga hotii!!!!!
Rusia nu a fost atacata militar din ’44 incoace de niciun stat in niciun fel.De ce se teme ?
In schimb, Rusia n-a respectat niciodata tratatele internationale semnate.
Rusia este dupa umila mea parere, cea mai parsiva tara de pe glob.Aici s-a nascut bolsevismul.Fortq si șinciunq///
Sa se retraga si Rusia din Crimea si estul Ucrainei si apoi mai vedem. 😉
Sa se retraga si Ukraina de pe teritoriile romanesti ocupate abuziv… Pana atunci, statul artificial Ukraina ne este adversar si nu trebuie sa-i luam apararea!
De acord insa sa nu uitam ca Uniunea Sovietica (condusa de rusnaci) a ocupat teritoriile romanesti care apoi le-a transferat Ucrainei! Nu e vorba de luat apararea Ucrainei ci regulilor internationale stabilite dupa al 2-lea razboi mondial! Una dintre ele era ca nu se invadeaza si ocupa alte state!
Poate că s-a apropiat timpul când acele tratate internaționale ar trebui rediscutate având în vedere că avem teritorii românești „dispersate” pe la „toți vecinii”. Dacă teritorii românești nu mai aparțin României, ci altor țări, care este definiția „invaziei”. Sau există invazie aprobată și invazie neaprobată ? Ruperea unor părți din țara mamă cum se numește? Ne sunt prieteni sau nu cei ce au semnat asemenea tratate? Un prieten adevărat este un al doilea eu(așa se spune în lucrarea „Criticonul”). Concluzie :Nu putem să ne furăm căciula singuri !
Problema e ca asa cum spunem noi ca avem teritorii de recuperat, asa spun si altii. Chiar daca personal mi-as dori recuperarea acelor teritorii, „rediscutarea” tratatelor e echivalentul deschiderii Cutiei Pandorei. In momentul in care e posibil orice, state foarte puternice precum Rusia vor lua tot ce vor dori! Cine-i va opri? Romania? Polonia? Moldova? Tarile baltice? Ucraina?
Cum Ukraina deține teritorii românești, primite de la ”mama Rusia”, dovedind că face astfel o nedreptate României, așa primește acum reversul medaliei de la aceeași „mama Rusia” care o „vizitează” tot printr-o nedreptate. Cândva tot ce a fost „palmă de pământ românesc” se va întoarce acasă. Atunci când la conducerea Rusiei va fi un creștin adevărat, acela nu va putea să continue nedreptățile făcute de predecesorii săi. Deocamdată nu a venit acel țar. Dar Rusia are și partea sa bună, aceea că nu acceptă homosexualitatea și toate cele în legătură cu această „ciumă sodomică”. Astfel se echilibrează balanța. Tezaurul nostru este „în siguranță” la ruși. Îl țin bine ca să poată, atunci când va veni timpul, să ni-l restituie. Nu putem fi „frați” cu cei care ne-au luat tezaurul pentru a-l proteja de hoți iar acum s-au făcut stăpâni pe ceea ce nu este al lor. Frățietatea înseamnă respect reciproc, iar pentru ruși acest termen nu există deocamdată. Vine însă timpul când vor învăța să-i respecte pe cei din jurul lor. De aceea suntem aliați cu alte state, pentru că am fost furați de „mama Rusia”, ne-am pierdut încrederea în „ajutorul lor”. Iar în ce privește apărarea, ne pregătim și noi atât cât de bine putem și ne permitem. Nu degeaba a fost alcătuită zicala românească cu „buturuga mică”. Toate acestea spuse se bazează pe Cel ce se află la butoanele acestei tot mai bulversate lumi. Nimic fără Dumnezeu. Închei reamintind existența a două lozinci foarte dragi nouă : 1) Cei din urmă vor fi cei dintâi ; 2) Piatra pe care n-au băgat-o în seamă constructorii, a ajuns să fie în capul unghiului. Cine se va împiedica de aceasta, se va sfărâma, iar peste cine va cădea aceasta, îl va spulbera. Cam atât.
E frumos ceea ce spui dar sincer ma indoiesc foarte tare ca rusnacii se pot schimba. E in ADN-ul lor sa cucereasca, sa domine, sa-si faca supusi. Singurii pe care-i considera egali sunt americanii si partial nemtii.
Comentariile sunt închise.