În rechizitoriul aferent celei mai recente trimiteri în judecată a președintelui suspendat al Consiliului Județean Constanța, procurorii DNA Constanța susțin existența unei palete generoase de infracțiuni comise sub semnăturile lui Nicușor Constantinescu și ale apropiaților acestuia.
Printre altele, dincolo de formulările standard și de invocarea articolelor de lege făcute ferfeniță de mai marii județului, procurorii au conturat imaginea unui veritabil oraș al păcatelor, sinistru și paralizat de interesele unui grup de oameni aflați în funcțiile cheie, toți subordonați unui lider despotic, intrat azi în delir la adresa Direcția Naționale Anticorupție.
Poate pentru că, așa cum se arată în rechizitoriul magistraților, milioane de euro nu pot fi justificate prin documente legal întocmite, cele mai multe dintre plăți sunt efectuate fără a avea la bază contractele necesare conform legii, alte plăți sunt fictive ori decontate de mai multe ori, sume mari de bani sunt direcționate în conturile firmelor de casă, campaniile electorale mascate sunt finanțate din bugetul județului, frustrările și orgoliile personale, dar și răzbunările furibunde iau locul normalității. O normalitate schilodită mai presus de toate de sclavagismul media, greu de închipuit într-o altă țară europeană. Poate doar la vecinii ruși.
În facturile lui Zgabercea: Peste 3000 de copii au vizitat AquaMagic într-o singură zi
Conform procurorilor DNA Constanța, în anul 2012, CJC a plătit în mod nelegal suma de 5.094.836 lei reprezentând finanțări nerambursabile din fonduri publice către asociații și fundații, fără respectarea normelor legale în vigoare, prevăzute de Legea nr. 350/2005, doar în baza unor hotărâri ale CJ.
Astfel, CJC, în calitate de organizator, urma să participe în cadrul programului de evenimente culturale pe anul 2012, cu suma de 3.000.000 lei, reprezentând finanţarea unei părţi a cheltuielilor aferente evenimentelor culturale.
Unul dintre punctele programului ”cultural” finanțat de CJC consta în vizitarea parcului acvatic AquaMagic de către copiii din mediul rural. Nimic de zis până aici (cu singura excepție că nu înțelegem ce activități culturale se pot desfășura într-un parc acvatic, în viziunea președintelui suspendat Constantinescu).
Doar că CJC a plătit inclusiv facturi emise într-o zi în care parcul acvatic era închis, iar în așa-zisele documente întocmite de organizatori figura faptul că cei mici fuseseră la parcul acvatic.
Mai hilar decât atât este episodul de pe 9 iunie 2012, atunci când, conform datelor prezentate în centralizatorul anexat facturii, numai în această zi ar fi fost transportaţi la Aqua Magic, un număr de 3.338 copii, ceea ce ar presupune că pentru efectuarea transportului ar fi fost necesare peste 66 autocare a câte 50 locuri fiecare! Vă imaginați Mamaia, la începutul sezonului estival, blocată de autocarele sosite din toate colțurile județului?
Pe de altă parte, reprezentanții mai multor școli din județ le-au declarat procurorilor DNA că în perioada 1-10 iunie, atunci când Fundația Fantasio decontase cheltuielile aferente a 200 de copii din localitățile respective, elevii nu au vizitat de fapt parcul acvatic.
O altă situație penibilă este aceea în care copiii nu au vizitat parcul acvatic din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Cu toate acestea, evident, factura a fost emisă.
Un alt aspect sesizat de procurori este acela că cei mai mulți dintre copii erau transportați cu microbuzele școlare sau cu autocare închiriate de primăriile respective, deși au fost decontate din bugetul județului sume importante pentru transportul acestora.
Permis de campanie
Una dintre capcanele electorale din 2012, cu impact foarte puternic în mediul rural, a constat în programul prin care tinerii se puteau înscrie la cursurile de legislație rutieră.
Astfel, în majoritatea localităților din mediul rural (cu precădere în cele ale căror primari în funcție erau membri PSD), localnicii erau informați că ”școala de șoferi” este plătită de ”președintele PSD și al CJC, Nicușor Constantinescu”, ori de ”PSD Constanța”.
În schimbul înscrierii și participării gratuite la cursurile de legislație, localnicii trebuiau să lipească afișe, să împartă pliante, ori ”să aibă grijă ce fac în cabina de vot”, evident, la cererea sau îndemnul primarilor.
Ulterior, martorii le-au povestit procurorilor DNA Constanța cum, după alegerile locale din 2012, ”reprezentanţii şcolii de şoferi i-au comunicat că nu fuseseră viraţi toţi banii de către Consiliul Judeţean, motiv pentru care i-a fost restituit dosarul, fie că trebuie să plătească contravaloarea combustibilului deoarece şcoala nu primise fonduri suficiente de la Consiliul Judeţean”.
Altfel spus, cursurile au început, dar milostivenia candidatului PSD Nicușor Constantinescu a durat până când acesta a fost reales în funcția de președinte al CJC. După data alegerilor, cursurile au fost suspendate fără a mai fi reluate, astfel încât cei mai mulți dintre participanți nu au reușit să promoveze examenul de șoferi.
Regina Cupidon, abonată la banii CJC
Credeați că întruchiparea Antichității organizează voluntar, doar din pasiune și altruism, Festivalul Antic Tomis? Faptul că an de an Corina Martin se dă peste cap de câte ori este nevoie pentru a se transforma în Regina Tomiris nu are neapărat legătură cu așa-zisa dragoste pentru istoria celui mai vechi oraș din România.
Procurorii arată în rechizitoriu cum SC Martin Resorts SRL, administrată de nimeni alta decât celebra doamnă a turismului de pe litoral, a încasat, tot din pasiune evident, 40.000 de lei de la CJC, pentru cazarea și masa participanților, timp de trei zile, la Festivalul Antic Tomis din anul 2012.
Tot SC MARTIN RESORTS SRL a primit de la CJC, în același an 2012, prin Asociația Comunelor din România, filiala Constanța, alți 300.000 de lei pentru cazarea și masa unor persoane în cadrul unui schimb de experiență România-Republica Moldova, la Hotel Cupidon din Eforie. ”Împreună cu aceste înscrisuri nu a fost predat nici un alt document (contract cu turistul, voucher, etc.) care să fi fost eliberat de Hotelul Cupidon din Eforie Nord care să probeze efectuarea în realitate a unor servicii de cazare şi masă care ar fi fost prestate şi recepţionate de cele 348 persoane”, notează procurorii DNA Constanța în rechizitoriu.
Și Asociația Litoral Delta Dunării primea sume de bani imense înregistrate de CJC ca fiind „Alte servicii în domeniul culturii, recreării şi religiei”, fără a se menţiona şi destinaţia sumei solicitate şi fără a se anexa vreun document justificativ.
Festivalul Mamaia – gaura neagră de înghițit bani și firmele fără angajați
Sume imense de bani au fost direcționate de CJC pentru acoperirea cheltuielilor aferente organizării celebrului Festival de Muzică Ușoară Mamaia.
Această gaură neagră de înghițit bani publici, un eveniment de prost gust și fără impact în ultimii ani, a fost doar perdeaua în spatele căreia miliarde de lei au plecat către firme fantomă, fără angajați, fără nici un fel de explicație și, așa cum ne-am obișnuit deja, fără documente justificative.
Argumente sunt ultimele două ediții ale festivalului: în 2011, Fundația Fantasio emite o factură de 500.000 de lei pentru ”prestări servicii Festival Mamaia 2011”, către Asociația Culturală Ștefan Company București, fără a anexa un deviz sau o situație care să arate natura serviciilor prestate de firma care a încasat banii, sau orice alt document care putea proba efectuarea în realitate a serviciilor facturate.
Un exemplu și mai elocvent este cel din 2012, atunci când Fundația Fantasio plătește suma de 700.000 de lei unei firme anonime din orașul Agnita care, conform ITM Sibiu, nu are nici un angajat. Această firmă, în schimbul acestei sume, a organizat Festivalul Mamaia 2012. Mai precis, ultima ediție a festivalului.
Evaziune, tupeu și monopol: Omul cu pamperșii, în toate formulele
Evaziunea fiscală este o altă infracțiune notată de procurorii DNA Constanța în rechizitoriu, de data aceasta în dreptul lui Cristian Zgabercea, mâna dreaptă a președintelui suspendat Nicușor Constantinescu.
Acesta nu s-a făcut remarcat la nivel național când a fost numit director general al TVR, ci în momentul în care primarul Radu Mazăre a povestit jurnaliștilor cum, din postura de șef al televiziunii naționale, Cristian Zgabercea i-a schimbat plosca și pamperșii șefului său Constantinescu, atunci când acesta a fost spitalizat în SUA.
Așadar, relațiile dintre Constantinescu și Zgabercea sunt, evident foarte apropiate pentru că, nu-i așa, nu oricine îl poate îngriji atât de intim pe președintele CJC.
Cu puțin timp înainte să devină ”omul cu pamperșii”, Zgabercea era ”omul cu funcțiile”. Acesta a reușit, în anul 2012, să îndeplinească un număr record de funcții.
Imaginea declinului cultural al Constanței, mâna dreaptă a lui Nicușor Constantinescu a fost în același timp și președintele executiv al Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2012, și consilier al Cabinetului Președintelui CJC (calitate în care a semnat referatele pentru finanţarea şi organizarea festivalului, al cărui președinte executiv era, din fondurile publice), și președinte al Consiliului Director al Fundației Fantasio Constanța (beneficiar al finanţării şi organizatorul evenimentelor culturale, calitate în care a aprobat procedura de achiziţie, declararea ofertei câştigătoare şi atribuirea contractelor de prestări servicii), dar și consilier al Preşedintelui Director General al Televiziunii Române (calitate în care a pus la dispoziţia Fundaţiei Fantasio Constanţa Carul 3 al TVR cu 6 camere şi echipajul de deservire în vederea realizării Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2012).
Altfel spus, Zgabercea finanța, Zgabercea încasa, Zgabercea filma și, eventual, dacă era nevoie, Zgabercea ar fi putut și să urce pe scenă, să cânte și să danseze.
Dar nu asta a fost principala problemă a polivalentului Zgabercea. Procurorii susțin în rechizitoriu că, printre altele, Fundația Fantasio Constanța nu a organizat și nu a condus contabilitatea proprie, nu a evidențiat în totalitate, în acte contabile, ori în alte documente legale, operațiunile comerciale efectuate, nu a calculat și nu a declarat cuantumul obligației fiscale, a înregistrat, atât în contabilitate, cât și în evidența fiscală, operațiuni fictive și cheltuieli nereale.
De ce iubim sportivii? Pentru că se cazează la Flora
Fie că este vorba de handbal, volei, rugby sau, mai nou, fotbal, sportul constănțean a fost mereu asul din mâneca președintelui Consiliului Județean Constanța.
Iubim și investim în sportivii constănțeni, defilăm cu ei ori de câte ori avem ocazia, ne enervăm însă când aceștia protestează pentru că nu și-au primit salariile, dar, în același timp, virăm milioane de lei pentru ca ei să facă performanță.
Spre exemplu, în 2012, plătim chiar și, atenție, 65.957 lei ca primă de joc/zi pentru o voleibalistă belarusă, prin intermediul unei fundații cu sediul social în Complex Flora, și ”fără a justifica participarea în cadrul vreunei competiţii sportive a propriilor sportivi, în condiţiile legii”.
De ce să nu alocăm, nu-i așa, aproximativ 15.000 de euro pentru o primă într-un sport incomparabil mai puțin finanțat decât fotbalul, acolo unde, spre exemplu, în același an, Gigi Becali le-a oferit steliștilor câte 20.000 de euro pentru o suită de reușite semnificative: trei victorii consecutive, atât în Liga 1 (acolo unde Steaua devenise lider), cât şi în Europa League (lider în grupa din care făcea parte). La vremea aceea, ziarele de profil titrau, cu privire la primele de 20.000 de euro: ”Becali a plătit prime uriașe!”. Prin comparație, înseamnă că CJC a plătit prime utopice pentru voleiul feminin constănțean.
Tot prin comparație cu alte prime plătite de CJC identificăm și o discrepanță lipsită de logică și explicație: Așadar, CJC a decontat unui sportiv din echipa de volei feminin o uriașă primă de joc/zi în valoare de 65.957 lei, iar unui sportiv din echipa de volei masculin i-a alocat o primă de joc/zi de 100 de ori mai mică, doar 600 lei.
Procurorii au identificat mai multe nereguli în finanțările care au fost direcționate din bugetul județului în conturile asociațiilor sportive. Astfel, conform informațiilor din rechizitoriu, multe dintre finanțări au fost acordate fără a avea la bază contracte de finanțare nerambursabilă, iar multe dintre plățile efective au fost efectuate fără documente justificative legal întocmite.
Volei: milioane de lei pentru ”promovare”, prime de 15.000 euro și decontări duble
Pe de altă parte, sume importante de bani au ajuns direct sau indirect la firmele prin care trioul de la malul mării sau apropiați ai acestora derulează afaceri importante, SC Xenoti SRL și SC Atmosphere Wellness SRL, implicit Hotel Flora, respectiv Complexul Lake View (SC Atmosphere Wellness SRL este admininstrată de Strutinsky Nicoleta, soţia nepotului de frate al lui Sorin Strutinsky, iar părţile sale sociale sunt deţinute de către SC KLD Services SRL, al cărui asociat cu 99% din părţile sociale este omul de afaceri aflat în arest preventiv).
Spre exemplu, în perioada 2013-2015, SC Atmosphere Wellness SRL a emis facturi în valoare de 1.604.670 lei către Clubul Sportiv Volei Municipal Tomis Constanţa.
Un exemplu este alocarea a 100.000 de lei pentru Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța în vederea susținerii competițiilor de ciclism – dintre care 50.000 de lei au reprezentat cheltuieli de cazare și masă asigurate de Hotel Flora, prin SC XENOTI SRL,”fără a fi anexat şi ordinul de plată (ca în cazurile precedente) şi mai ales fără a se menţiona în favoarea căror persoane sau participanţi la vreun proiect/competiţie sportivă, ar fost prestate aceste servicii turistice în luna februarie 2012, în condiţiile în care competiţiile sportive pentru care au fost solicitate şi alocate fondurile prin H.C.J. Constanţa nr. 28/06.02.2012, au fost organizate în luna mai 2012, respectiv iunie 2012, fapt confirmat nu doar de programul județean, ci şi de factura de servicii medicale acordate ciclistului bulgar”, notează procurorii DNA Constanța în rechizitoriu.
Un alt exemplu este alocarea a 3 milioane de lei, în februarie 2012, pentru Fundația pentru Promovarea Sportului Constănțean, cu sediul, unde altundeva decât în cadrul Complexului Flora, acest nucleu incontestabil al sportului constănțean.
Alte 4 milioane de lei fuseseră direcționate către aceeași fundație, în ianuarie 2011. Ambele sume uriașe au fost plătite pentru ”promovarea și sprijinirea sportului de performanță și a celui de masă practicat în municipiul și județul Constanța”.
Procurorii arată însă în rechizitoriu că sumele de bani primite de fundație pentru finanțarea unor activități sportive au fost folosite, de fapt, pentru plata unor debite restante la bugetul statului, încălcându-se astfel Legea 350/2005, atât de detestată de președinții consiliilor județene din România.
O altă neregulă constatată de procurorii DNA Constanța este legată de finanțarea Clubului Sportiv Volei 2004. Conform magistraților, CJC a plătit de două ori aceeași sumă în valoare de 39.570 lei, pe baza acelorași documente care au fost prezentate instituției direct și indirect (prin intermediul Fundației pentru Promovarea Sportului Constănțean).
Clubul Sportiv Volei 2004 Constanţa a justificat sumele încasate pe baza aceloraşi documente care au fost prezentate atât Fundaţiei Pentru Promovarea Sportului Constănţean, cât şi Consiliului Judeţean Constanţa.
Și cazul nu este singular! În anumite situații, pentru aceeaşi persoană, în aceeaşi lună, au fost decontate şi plătite din fonduri bugetare prime pe baza a două sau mai multe state de plată primă, unele întocmite sub antetul Fundaţiei Pentru Promovarea Sportului Constănţean, iar altele sub antetul Clubului Sportiv Volei 2004 Constanţa.
Handbal: Președintele CJC convoca ședințe și decidea prelungirea contractelor
În februarie 2012, CJC alocă 4 milioane de lei pentru Handbal Club Municipal Constanţa. Și în acest caz, conform procurorilor DNA Constanța, finanţarea acţiunilor sportive a fost realizată fără respectarea normelor legale în vigoare, între CS HCM Constanța și Consiliul Județean Constanța nefiind încheiat niciun contract de finanțare nerambursabilă.
Pe de altă parte, așa cum rezultă din interceptările procurorilor, Nicușor Constantinescu se purta ca un adevărat șef al HCM Constanța.
Pe 14 februarie a.c., președintele CJC convoacă o ședință cu membrii echipei de handbal, fixează data, ora și locul întâlnirii și îi solicită interlocutorului să se asigure că vor participa toți sportivii și antrenorii. Scopul și locul ședinței? Asemenea unui veritabil șef, Nicușor voia să îi informeze pe sportivi că ”le-a aprobat banii”, pe propria moșie, la Hotel Flora.
De-abia ulterior acestei conversații, Constantinescu se sinchisește să îl anunțe și pe directorul executiv al HCM Constanța că sportivii și staff-ul se vor întâlni la ședință. În cadrul aceleiași discuții, directorul executiv al HCM îi spune președintelui CJC că a aflat ”de la Marius” că Nicușor Constantinescu a hotărât să continuie colaborarea cu handbalistul sârb Dalibor Ciutura și să îi prelungească acestuia contractul.
Rugby: ”Revoltații” care protestau cerând alocațiile de hrană primeau ”dezlegare” și erau ”liberi să plece”: ”Să plece acum dacă vin să facă discuții!”
CJC a alocat sume importante de bani și pentru Clubul Sportiv Rugby Club Judeţean Farul Constanța: 1,2 milioane de lei în 2011 și 2 milioane de lei în 2012.
În anul 2012, din cele 12 deconturi de cheltuieli în sumă totală de 1.287.349,98 lei, 59.000 lei au ajuns la Hotel Flora, sub forma cheltuielilor ”cu servicii masă și cazare”, facturile aferente fiind emise de SC Xenoti SRL.
Interceptările procurorilor arată cum, dincolo de imaginea susținătorului devotat al sportului și marelui iubitor de sportivi, cenzura era un instrument esențial și în desfășurarea relațiilor dintre instituția finanțatoare și sportivi.
Procurorii DNA susțin faptul că, din convorbirile telefonice purtate de Constantinescu, rezultă că acesta din urmă a fost profund nemulţumit de atitudinea jucătorilor echipei care au îndrăznit să protesteze în faţa CJC cerând alocațiile de hrană și strigând ”mi-e foame” și că i-a reproșat interlocutorului său lipsa de fermitate şi bărbăţie a jucătorilor Rugby Club Judeţean Farul Constanţa.
Într-o altă conversație telefonică dintre Nicușor Constantinescu și Gabriel Diceanu, purtător de cuvânt al CJC, șeful instituției județene îi dă dispoziție lacheului său ca acei sportivi care au protestat să părăsească clubul, idee reluată şi întărită de mai multe ori de către interlocutorul său. Acesta din urmă îi dă ulterior raportul președintelui de la județ despre cum a manageriat situația:
Diceanu Gabriel Constantin: ”Păi șefu, revoltații ăștia, eu am vorbit și cu antrenorii, am vorbit și cu conducătorii echipei, cu managerul general și cu tot. Ei erau la antrenament și ăștia s-au apucat că, de fapt sunt 10 dintre ei care ar vrea să plece, să le dea drumul. Și am zis ”Dați-le mă drumul, DRAGOȘ!” managerul de-acolo ”dați-le drumul dacă nu vor să mai stea!”. ”Nu, că ei de la 1 martie vor să plece!” ”Să plece acum dacă vin să facă discuții! Cum au așteptat toate cluburile trebuie să aștepte și ei! Mai mult decât atâta, fostul vostru președinte sau cine vă păstorea a vrut pe 350, a tras toate astea, că dacă mergeam pe altă lege aveați banii în cont! Dacă mergem pe 350 să aștepte să facem procedurile!”
Constantinescu Nicuşor Daniel: Da.”
Ulterior, Diceanu îl anunță pe Constantinescu, printr-un SMS, că un oficial al Federației Române de Rugby vrea să îl întâlnească: ,,M-a sunat si pe mine!! Eu am confirmat ca ma vad cu el fara a preciza nimic de programul d-voastra!! Am vb la telefon despre nevoia de initiativa din partea federatiilor in ceea ce priveste legislatia finantarii sportului!! Asta e tot!! Daca decideti sa il primiti sa nu e decizia d-voastra!! In ceea ce priveste Rcj Farul eu am comunicat ceea ce am stabilit aseara cu d-voastra!! Cine nu are rabdare primeste dezlegare si este liber sa plece!!”
Sclavagism media și propagandă împotriva procurorilor DNA: ”Această jigodie împuțită de Andrei”
Și pentru ca tabloul sud-american să fie complet, din rechizitoriu nu puteau să lipsească informații despre trustul de presă fondat de cei trei prieteni în urmă cu două decenii. Chiar dacă nu se mai află la conducerea trustului media, interceptările telefonice demonstrează influența covârșitoare pe care Nicușor Constantinescu o exercită asupra cotidianului Telegraf și asupra televiziunii TV Neptun. Altfel, un lucru știut de toată lumea, dar care nu a fost niciodată demonstrat oficial, până la întocmirea rechizitoriului.
Implicarea în politica editorială a trustului ar fi rămas doar imorală dacă în intervalul 2010-2015, CJC nu ar fi achitat către SC Soti Cable Neptun SRL suma de 10.459.905 lei, iar către SC Conpress Holding SRL suma de 2.842.218 lei.
În acest context, în perioada în care se afla în arest la domiciliu, președintele suspendat al CJC a luat legătura cu reprezentanţii celor două canale media cărora le-a trasat politica editorială, comandând ample campanii de presă îndreptate în sprijinul poziţiei sale procesuale şi împotriva procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie: ”Această jigodie împuțită de Andrei”, este una dintre expresiile cu care Nicușor Constantinescu îl ”alinta” pe Andrei Bodean, procurorul care îl anchetează, din cadrul DNA Constanța.
Autoritatea fostului patron de presă asupra jurnaliștilor din trustul Telegraf-TV Neptun nu poate fi contestată și dovadă pentru acest lucru stă modul în care acesta își permite să li se adreseze jurnaliștilor și directorului ziarului, apelând la injurii, amenințări, ori permițându-și să dicteze publicarea anumitor subiecte, frecvența acestora, sau chiar să trimită materiale spre publicare și să le reproșeze acestora atitudinea de pasivitate pe care, în opinia sa, o manifestaseră faţă de situaţia sa, după ce instanţa luase faţă de el măsura arestului la domiciliu.
”Scriu doar ăștia care mănâncă căcat de mine și de Sorin și de Mazăre!”
Un exemplu este episodul de pe 12 martie a.c., atunci când președintele suspendat al CJC o sună pe Monalisa Popa, directorul ziarului Telegraf, căreia îi reproșează lipsa de susţinere şi implicare a cotidianului în sprijinirea poziţiei sale:
„CND: Băi Mona ce se întâmplă la voi acolo, mă ? Eu… M-ați dat luni un material, 2 pagini mari cu ce mi s-a întâmplat mie și mai departe nu mai scrie nimeni nimica, mă, mânca-ți-aș, zici că… totul e ok! Scriu doar ăștia care mănâncă căcat de mine și de Sorin și de Mazăre! Nu se poate! Chiar așa, trebuie să vă spun, eu nu pot să fac conferință de presă, dar când l-a reținut pe Strutinsky și l-a arestat, am făcut o conferință de presă publică!
PM: Da, da, da…
CND: Care ar trebui reluată în permanență ca și temă, da?! Pe urmă ați fost controlați voi, Telegraf Advertising, toate firmele astea, de către DNA ! Pe urmă a apărut în dosarul meu acest lucru da? Și la TV Neptun, Soti, și la Telegraf, că eu aș fi făcut! Voi nu scrieți nimic din chestiile astea?
PM: Am înțeles…
CND: Nu-i normal să puneți aceste probleme?!!! Trebuie să vă sun eu, ca să vi le spun? (…)
PM: Am înțeles, am înțeles.
”Vă luați salariul bine mersi, înțelegi? Și vă doare în cur de tot ce se întâmplă! Până în ziua în care o să vă ia și pe voi să vă aresteze, să vedeți cum este, înțelegi?”
CND: Mă, ți-am mai spus de câteva ori și nici nu mai te sun, mă, și nici nu mai dau nicio relație! Eu nu vă spun vouă ce aveți de spus, dar dacă eu sunt acuzat, că pe bază de licitație publică v-am plătit bani vouă, la TV Neptun și la alte… și voi nu scrieți nimica, înseamnă că ne merităm soarta, mă ! Toți!!!
PM: Am înțeles, o să dăm…
CND: Astăzi sunt… Astăzi, astăzi, când vorbim, este joi, da ? 12 martie, sunt din 19 februarie arestat !!! Trebuia scris în fiecare zi, a 11-a zi, a 15-a zi, ce se întâmplă cu proiectul ăla, ce se întâmplă cu minciunile alea?(…)
CND: E vreun secret??? Da …? Nu scrie pe magistrați.ro cine sunt judecătorii, ce studii au absolvit ??? Este vreun serviciu paralel, cum spune DNA și această jigodie împuțită de Andrei, de aici??? Da’ voi… nu vă interesează și voi nu luptați pentru noi mă, stați liniștiți, vă luați salariul bine mersi, înțelegi ? Și vă doare în cur de tot ce se întâmplă! Înțelegi ??? Până în ziua în care o să vă ia și pe voi să vă aresteze, să vedeți cum este, înțelegi ?
PM: Știi că nu e așa…
CND: Cum să nu știu, deci nu există nicio strategie, nimic, da ??? Eu sunt acasă sunt arestat, nu mi-e interzis să vină presa la mine, dar nu ești în stare, nici tu nici nimeni dincolo la televiziune, nimeni, dați … așa, știri care vin, cum vrea unul sau altul!
PM: Am înțeles, o să…
CND: Ai înțeles pe dracu’, nu ai înțeles nimic, mă!!!
Ulterior discuției, ziarul Telegraf a publicat zilnic câte un articol în sprijinul nevinovăției șefului informal al publicației.
”Băi, Gabi, hai, mă! (Înjurătură obscenă) Facem mişto unul de altul sau ce facem? Ai văzut o p###!”
A doua zi, pe 13 martie a.c., Nicușor Constantinescu discută cu Gabriel Diceanu, purtătorul de cuvânt al CJC, căruia îi reproșează insuficienta expunere mediatică a apărării sale:
CND – Da? Nici… nimeni de la presă… nimeni nu face o… prezentare a apărării mele, da? Graduală ! Pe problema aia, pe problema… nimeni, nu zice nimic ! Absolut nimic! Şi eu ce să fac, că te-ai îmbolnăvit tu? Fac şi pe… n-am voie să fac anumite chestii, după cum ştii!
DGC – Eu am văzut… ştiu, păi da ? Păi i-am spus lui Victor, da eu am văzut astea date-n presă, cel puţin în presa locală!
CND – Băi, Gabi, hai, mă ! (Înjurătură obscenă) Facem mişto unul de altul sau ce facem?
DGC – Nu…
CND – N-ai văzut nimica, mă!!! Au scris unii în ziar, o pagină jumate şi atât!!! Ai văzut o… (cuvânt obscen). Şi-ai mai văzut o emisiune de un sfert de oră în care a vorbit Victor Radu, de 2 lei ! Aia ai văzut tu !
DGC – Şi ştiri…
CND – Ce-am văzut şi eu! Da? Atât!!! Nu-i normal să fie o campanie zilnică, mă, băiatule??? Ţi-am explicat româneşte!
G – Da, dom’le, am înţeles, o să se facă! (…)
CND – Şi… vis-a-vis de… de minciunile astea cu încălcarea controlului judiciar, de care ţi-am spus, şi vis-a-vis de toate hotărârile de consiliu, inclusiv punctul de vedere al prefectului, care ne-a scris şi ai copie după asta, că sunt legale hotărârile şi dispoziţia nr. 7, pentru care sunt acuzat că… cutare ! Daţi-le, că presa nu are, mă, băiatule, mă!!! Nu are ce spun eu! Am vorbit cu Ciutacu, mi-a zis „domn’ Constantinescu, eu nu ştiu ce să… eu ce văd, ce văd scrie-n presă, dacă mie nu-mi dă nimeni, eu ce să fac ? Nu trebuie să mă conving şi eu de o realitate, acuzaţiile care se fac, apărarea dumneavoastră, ce-aţi depus la dosar, ce-a spus prefectul, sunt valabile, nu-s valabile…” Şi normal! (…)
G – Am înţeles.
CND – Da…
G – Bine, bine.
CND – Şi să coordonezi zilnic treaba asta, da?”
Citiți articolul integral pe info-sud-est.ro
cam cata viata i-ar trebui umflatului ca sa faca ani grei de puscarie pt. toate hotiile lui?cat si pt. cei ce fac parte din camarila lui., dar constat ca sunt si prosti rau de tot!!!,toti astia sau jucat cu libertatea.
Comentariile sunt închise.