Prima dată l-am văzut pe Principele Nicolae, deși Casa Regală nu-i mai recunoaște titlul, în balconul de la Hotelul Continental, când o mare de oameni se întindea pe Calea Victoriei și pe străzile adiacente strigând „Monarhia salvează România”.

Un puști simpatic care a devenit mulți ani mai târziu un Principe simpatic și empatic. Proiecte sociale, popularitate, căldură, asocierea cu oamenii de rând, spre deosebire de Principesa Margareta – Custodele Casei Regale, o figură scorțoasă din cap până-n picioare, fără charisma necesară pentru a impune respectul și iubirea poporului față de moștenitorii Casei Regale.

Regele Mihai și famila regală au fost primiți în România, atunci când Iliescu nu a mai avut ce face, cu speranță. Nu neapărat că monarhia va fi instaurată, erau prea mulți FSN-iști frenetici în acele zile vrăjiți de zâmbetul larg al lui Ion Iliescu, ci că va fi cel puțin un arbitru în democrația care avea să vină.

Arc peste timp, Regele Mihai s-a întors în România împreună cu familia. Casa Regală a negociat cu puterea, PSD la vremea aceea, o serie de retrocedari din averea pierdută. Un compromis care l-a făcut pe Regele Mihai să stea la masă cu Iliescu, Ponta și chiar cu mogulul Voiculescu, preabine cunoscut sub numele Varanul, doi puscariabili în devenire.

Principesa Margareta l-a luat în căsătorie pe Duda, un actor grăbit să devină Principe consort. Au început negocierile pentru tot mai mulți bani și poziții sociale. Duda chiar a candidat, aruncând Casa Regală în derizoriu, la alegerile prezidențiale. Totul s-a schimbat când promisiunea legislativă a recunoașterii Casei Regale ca factor politic în viața publică a fost jucată ca la poker de alianța PSD -ALDE, pe lângă alte beneficii.

Principele Nicolae devenise prea popular, mai iubit decât Principesa Margareta și consortul ei. Regele Mihai, împreună cu Consiliul de Coroană, schimbă linia de succesiune și o numește Principesa Margareta custode al Coroanei și primă moștenitoare. Principele Nicolae era în acel moment al treilea în ordinea de succesiune, pe un val uriaș de simpatie populară.



Brusc, în urmă cu doi ani, Principele Nicolae e dezmoștenit, i se retrag toate titlurile princiare sub pretextul că principiile lui morale nu corespund cu cele pe care le reclamă titlul. Concret o domnișoară din Brașov, astăzi membră a USR, a pretins că după câteva luni de relație, fără niciun fel de angajament cu Nicolae, va face un copil. Nici până astăzi nu există un test ADN care să certifice că fetița, numită Iris Anna, este copilul fostului Principe. Mama copilei a refuzat să facă testul la Institutul Mina Minovici, cea mai prestigioasă instituție din țară în domeniu, solicitând un test la o clinică privată.

Casa Regală este din nou zguduită de moartea Reginei Ana și de vestea că Regele Mihai, aflat în Elveția, are o stare critică de sănătate după mai multe operații pentru un cancer al pielii. Regele Mihai nu participa la funeraliile Reginei lui, iar singurul vădit suferind este Principele Nicolae, la ceremonia din Piața Palatului Regal.

La doi ani de la dezmoștenire, Nicolae își anunță bunicul că se logodește cu o româncă, alta decât presupusa mamă a copilului său, urmând să se căsătorească în 2018. Regele îl felicită pentru decizie, dar conform comunicatului Casei Regale nu va fi repus în drepturi.

La câteva luni distanță, starea Regelui se agravează și Nicolae încearcă să-și vadă bunicul, aflat în stare critică, la reședința din Elveția. Este împiedicat, iar Casa Regală îi face plângere la Poliție. Astăzi, mama lui, Principesa Elena, se dezice de propriul fiu printr-un comunicat de presă, după ce Casa Regală a anunțat care este linia de succesiune după moartea Regelui Mihai.

1. ASR Principesa Moștenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei României;

2. ASR Principesa Elena a României;

3. Elisabeta Karina de Roumanie;

4. ASR Principesa Sofia a României;

5. Elisabeta Maria Biarneix;

6. ASR Principesa Maria a României.

Prin poziția publică pe care a luat-o Principesa Elena își stabilizează poziția a doua din linia succesorală, asigurând poziția a treia pentru fiica ei, sora lui Nicolae. Ca moștenitoare directă după moartea Margaretei, Principesa Elena își poate repune oricând fiul în drepturi, renegat de propria familie, dar nu și de casele regale europene.

Ciudat, însă scandalul copilulului din flori recidivează după ce Nicolae a dorit să-și vadă bunicul înainte de ultimul drum, iar comisarul.ro anunță un troc politic în plin scandal: „Dragnea și Tăriceanu au depus marți un proiect de lege pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale: se recunoaște poziția de Șef al Casei Regale a României, asimilată protocolar cu aceea a unui fost șef de stat!”, totul decis la Voiculescu în ogradă.

La sfârșitul anul 2016, Nicoleta Cîrjan, iubita temporară a Principelui Nicolae, declara într-un interviu acordat pressone.ro: „Dacă voiam să fiu regină, făceam un avort, asta făceam”.

Precizare: Coroana regală a României a fost făurită din oțelul unui tun otoman, capturat în Războiul de Independență, iar blazonul are deviza care a convins ostașii români să-și dea viața pentru țară în două războaie mondiale: „Nihil sine Deo – Nimic fără Dumnezeu”.

Concluzie: Ce spunea Principele Nicolae? „Iubirea și respectul unui popor se câștigă, nu se obțin cu forța”.

E perfect adevărat, dar argintii și trocurile politice nu se obțin în văzul poporului. Acesta doar ia act că s-a întâmplat și-i pune cruce.