Doar cultura (și spiritualitatea) ne vindecă de vulgaritate. Vârstele Iubirii este o carte plină de insomnii și bucurii, îndelung așteptată de cititorii eseistului Mihail Neamțu (despre care Andrei Pleșu spunea că știe să fie „cu naturalețe, vechi și nou deopotrivă.”
Editura Doxologia vă invită la Târgul Gaudeamus (18.11-20.11.2016) pentru a participa la un atelier inedit intitulat: „Povești de Dragoste. Mihai Neamțu & invitații săi”.
Oameni cu sensibilitate și har vor spune cititorilor povești care inspiră, de la istoria buncii până la cupluri celebre (Don Quijote și Dulcinea del Toboso, Ronald & Nancy Reagan, Constantin & Maria Brâncoveanu, Dinu & Nelli Pilat). Cu această ocazie, autorul va oferi autografe.
Seria dialogurilor pe tema Iubirii începe Vineri 18 nov. ora 17:30 cu Mihail Neamțu și invitații săi sociologul Mirel Bănică, scriitoarea Daniela Şontică și teologul Ionuț Mavrichi.
Sâmbătă între orele 11:00-13.00, cititorii o vor întâlni pe actrița Ioana Picos și teologul Radu Preda iar de la ora 18:30, lansarea de carte va aduce laolaltă mai multe personalități publice: Monica Pillat, Adriana Săftoiu, Stoian Marius și Grigore Cartianu.
Conversațiile se vor încheia Duminică 20 nov. ora 13:00 cu Toader Paleologu, Cristian Pătrășconiu & co.
Autorul va anunța și câteva suprize pe pagina de www.facebook.com/varsteleiubirii
Vă așteptăm cu drag!
Editura Doxologia
0724 550 463
Email: [email protected]
…Un Alioșa Karamazov școlit — mi-am spus, de îndată ce l-am văzut pe Mihai Neamțu…
Andrei PLEȘU, Colegiul Noua Europă
...un eseu însuflețitor atât de binevenit în cuprinsul lumii de azi, „Vârstele iubirii” reașează valorile morale care dau strălucire relațiilor umane. Autorul ne îndeamnă la neuitarea iubirii adevărate.
Monica PILLAT, scriitoare
Trei vârste umane, trei povești de dragoste și un autor capabil să deslușească haloul iubirii sacre în filigranul celei profane. Ficțiunea copilului arhetipal, Mowgli, atins de primul fior al dragostei, se îngână cu abia voalata idilă autobiografică dintre adolescenții Mihnea și Dora, iar amândurora le răspunde, climactic, epistolarul sfâșietor de real al lui Dinu și Nelli Pillat. O carte a întâlnirilor admirabile, de care te poți lesne îndrăgosti.
Adrian PAPAHAGI, Universitatea „Babeș-Bolyai”
Pentru a scrie cu atâta directețe despre iubire într-o epocă a urii instituționalizate, ai nevoie de idealismul nobil al lui Don Quijote.
Convingerea că iubirea există e sminteala sacră a lui Mihai Neamțu.
Și îl face la fel de admirabil ca pe cavalerul lui Cervantes.
Radu VANCU, poet și scriitor
„Când l-am văzut prima oară pe Mihai Neamțu, era un tânăr politican, furios și revoltat, abia intrat în arenă. După ce l-am cunocut mai bine, mi-am dat seama că nu va reuși niciodată să fie un tip dur, oricât ar încerca. Are suflet, și asta e problema lui, chiar dacă nu o recunoaște. Acum s-a demascat: scrie despre chemarea dragostei. «Mowlgi părăsește jungla pentru că aude cântecul de iubire al frumoasei Shanti», ne povestește Mihai. Așa am înțeles de ce a părăsit politica.”
Mircea MARIAN, România liberă
…Prin Vârstele Iubirii, Mihai Neamțu ne aduce aminte, nouă, făpturi stinghere ale erei gigabiților pe secundă, că dragostea nu este o marfă, ci calea prin care suflete nemuritoare întâlnesc Absolutul.
Gabriel PURCĂRUȘ, Pagini Românești, Montreal
…Vârstele Iubirii ne invită la o regândire a vieții oamenilor…
Alex ȘTEFĂNESCU, critic literar
…În tot ceea ce face, Mihai Neamțu pune suflet. Când îl citești, îți recapeți speranța.
George MIOC, antreprenor
…Cartea este o admirabilă apologie a iubirii și a bărbăției. După narațiunile povestite în tihnă, diatriba la adresa marxismului cultural folosește verbul plin de nerv. Eseul e absolut savuros și ne așează în starea de trezvie…
Cătălin JECKEL, Editura Doxologia
Citind Vârstele Iubirii, am revăzut cu plăcere Cartea Junglei, mi-am amintit cum sunau poveștile de dragoste din vremea studenției, am citit secvențe minunate din epistolarul Dinu și Nelly Pillat, redescoperindu-i pe Humphrey Bogart și Ingrid Bergman din Casablanca…
Andrei ROSETTI, pictor
…Titlul acestei cărți mi-a reamintit de Jurnalul fericirii al lui Nicolae Steinhardt. Iar cele două tomuri chiar se întâlnesc pe tărâmul suferinței duse până la martiriu. Într-o societate măcinată de suspiciune și cinism, sunt momente când cuvintele mari își au rostul lor. Retras vremelnic din arena publică, Mihail Neamțu a scris o carte pentru inimă, suflet și minte. Evocarea cuplului amoros Dinu și Nelli Pillat, în mod special, m-a impresionat prin dimensiunea umană și adâncimea filozofică. O bucurie a lecturii.
Grigore CARTIANU, Vocea Diasporei