Intr-un editorial postat pe site-ul Contributors.ro, Presedintele partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, face o paralela intre ideologia Uniunii Social Liberale si cea a partidului lui Dan Diaconescu, creionand o serie de asemanari in initiative si declaratii.
Mihail Neamtu sustine ca personaje precum Liviu Voinea sau Mircea Geaona, cu un discurs mai curat si aranajat, au, in fond, acelasi mesaj populist care sta si la baza discursului mimat al „liderului poporului” Dan Diaconescu.
„Între propunerile de supra-taxare făcute de un om inteligent, spălat și articulat (dl Liviu Voinea, secretar de stat în Guvernul Ponta) și discursul mimat împotriva ciocoimii susținut de un personaj exotic și inclasabil (dl Dan Diaconescu) diferențele țin numai de ambalaj. Doctrina e, pe fond, aceeași. (…) Populismul politic are acum un naș cu televiziune. Între promisiunea lui Mircea Geoană din campania prezidențială (când oferea 20,000 euro tinerilor repatriați) și făgăduințele lui Dan Diaconescu din campania pentru parlamentare (care promite băștinașilor 20,000 euro), diferența e de ordin estetic. Fondul imposturii politice și al ipocriziei morale este același. Dintr-un Ferrari condus la Monte Carlo sau dintr-un Rolls-Royce condus prin Ferentari, plânsul și sughițul prezidențiabil pe umerii săracilor exprimă aceeași autenticitate”, scrie Mihail Neamtu.
Concluzia pe care liderul Noua Republica a formuleaza arata ca succesul populismului politic pleaca de la naivitate, lipsa de experienta, saracie si dezinformare.
„Cum să combați pesta acestui populism ieftin? Prin recurs la adevărul faptelor și al principiilor economiei de piață? Cum să potolești setea de autism și etatism, spunîndu-le unor cetățeni trădați de partide și sindicate că Statul există doar pentru a administra, în limite precise, binele comun? Cum să le vorbești despre speranță și optimism milioanelor de români dezgustați, dezamăgiți și adânciți în disperare și neputință? Cum să trezești reacția milioanelor de oameni cinstiți în fața oceanului de ipocrizie și minciună? (…) Toate pleacă de la credulitate, sărăcie, dezinformare și lipsă de experiență. Credința e o virtute. Credulitatea e un păcat”, precizeaza Mihail Neamtu.
Articolul complet scris de Mihail Neamtu il puteti citi aici.
din pacate cei care traiesc la un nivel de vibratie foarte joasa la ora actuala sint in majoritate.Cine este de vina pentru asta pai sa zicem; 1-politicieni,2-ziaristi.3-liderii de sindicat,4-lipsa unei atitudini sociale iar in cea mai mare masura este justitia cu toate subansblurile ce deriva
nu de promisiuni are nevoie poporul
si nici lui pingelica nu-iduce dorul
o lege dreapta sa faca, legiutorul
pe care sa orespecte tot poporul
popor din care ,sa faca parte si legiuitorul
Are dreptate Mihail Neamtu, insa pt o categorie de oameni care se limiteaza in a deschide doua trei posturi TV, fara sa cunoasca mai mult decat i-se ofera cad in capcana .
Cred in aparitia cat mai des a opozitiei in a le face adevarul cunoscut oamenilor.
Intr-adevar se iese greu din mintea de lemn formata in anii socialismului victorios ce mergea spre comunism ca magarul lui Nastratin Hogea dupa scaiete.Iar mintea de lemn e radacina limbii de lemn.O zi buna !
Comentariile sunt închise.