Consiliul Baroului Bucureşti a amânat pentru data de 31 august dezbaterea cererii privind excluderea din barou a lui Victor Ponta. La acea dată au fost invitați atât fostul premier, cât și cea care a făcut cererea de excludere a sa, Monica Macovei, potrivit stiripesurse.ro
Conform unui document intrat în posesia STIRIPESURSE.RO, Victor Ponta le-a cerut celor din Barou să nu ia în calcul cererea lui Macovei și să o declare inadmisibilă din mai multe motive. Mutarea surpriză a lui Victor Ponta i-ar putea convinge pe cei din Consiliul Baroului să nu-l excludă.
Iată ce scrie, conform surselor din cadrul Baroului, Victor Ponta în cererea sa:
”1. Solicitarea numitei Macovei Monica Luisa este un demers pur politic – din acest motiv a fost facuta in calitate de Parlamentar in Parlamentul European (nu de avocat), fara a indica niciun text legal in sustinerea cererii, publicand in mass media si pe retele sociale demersul sau chiar inainte de a fi inregistrat la Barou si a intra in dezbaterea Consiliului.
Fac precizarea ca nu a fost atasata la respectiva solicitare niciun document oficial (ordin Ministru, hotarare judecatoreasca, etc) care sa vina in sustinerea celor afirmate.
2. Numita Macovei Monica Luisa nu a invocat niciun text legal in solicitare din simplul motiv ca prevederile din Legea 52/1995 sunt foarte clare si nu sprijina in niciun fel demersul sau.
3. In ceea ce priveste admiterea mea in Barou aceasta s-a facut prin Decizia 644/2005 in baza unui text legal (articolul 16 alin. 2 litera a si b din Legea 51/1995) aplicabil la acea data (care permitea Consiliului Baroului sa tina cont de titlul de doctor in drept si vechimea in magistratura) – acea prevedere nu mai este azi in vigoare Decizia a indeplinit toate conditiile legale si nu a fost contestata niciodata.
Mai fac si precizarea ca, in baza prevederilor legale si a principiilor generale de drept, o Decizie administrativa emisa de Ministrul Educatiei in 2016 nu poate in niciun fel sa duca la anularea Deciziei 644/2005 a Baroului Bucuresti.
In plus decizia (pe care o consider nelegala) Ministrului Educatiei se refera la RETRAGEREA titlului de doctor in drept si nu la anularea sa! In baza principiilor de drept doar „anularea” poate produce efecte pentru trecut, in timp ce „retragerea” doar pentru viitor.”, se arată în documentul intrat în posesia redacției STIRIPESURSE.RO.