KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Executivul trebuie sa se astepte la proteste de amploare, daca nu va face efortul de a gasi, in cel mai scurt timp, o solutie de majorare suplimentara a salariilor din Educatie, sustine Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), intr-un comunicat remis miercuri.

„Dupa majorarile substantiale acordate inaltilor demnitari si cele anuntate pentru Sanatate, se impune ca reprezentantii Guvernului sa regandeasca, impreuna cu sindicatele, calendarul cresterilor salariale stabilit prin Acordul semnat anul trecut, conform caruia salariile ar urma sa creasca cu 34% pana la finalul anului 2017.

Acest procent de 34%, fata de cel de 100% promis a se acorda salariatilor din Sanatate tot pana la finalul anului 2017, ar crea o nedreptate inacceptabila si un dezechilibru major intre cele doua domenii strategice”, se arata in comunicatul citat.

Potrivit FSLI, salariul net al unui invatator debutant este, dupa majorarea din luna martie a acestui an, de 780 de lei, al unui profesor debutant de 830 de lei, al unui profesor cu definitivatul de 836 de lei, iar al unui profesor la final de cariera de 1.825 de lei.

„Daca Guvernul nu va face efortul de a gasi o solutie de majorare suplimentara si pentru salariatii din Invatamant, cu siguranta ca numeroasele mesaje de revolta pe care le-am primit se vor transforma in fapte, ceea ce inseamna ca Executivul trebuie sa se astepte la proteste de amploare. Ne-am dori ca, pe 14 septembrie, anul scolar sa inceapa in cele mai bune conditii pentru elevi si dascali”, sustine Simion Hancescu, presedintele FSLI.

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, la Palatul Victoria, ca salariile personalului sanitar vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie.

„Putem de la 1 octombrie anul acesta (…) sa aplicam o crestere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul sanitar”, a precizat premierul, care a adaugat ca impactul bugetar anual este in jur de 1,7 miliarde de lei.

sursa: ziare.com

1 COMENTARIU

  1. Salarile medicilor din spitale trebuiau probabil majorate cu cel puțin 50%, dar din motive populiste s-au majorat salarile întregului personal din sănătate . În rest ar trebui elaborată o lege a salarizări bugetarilor clară (ar trebui copiată cea din Germania). Astfel orice șofer din orice instituție a statului ar trebui să aibă același salariu (și dacă este șoferul ministrului și dacă transportă varză și cartofi pentru un cămin de bătrâni), la fel și femeia de serviciu din școală care face curat după 300 de elevi și similara ei care șterge praful de pe biroul unui ilustru parlamentar (eventual dacă șterge praful prin vreun reactor nuclear îi dăm un spor) și exemplele pot continua.

Comentariile sunt închise.