marian-godina

Politistul Marian Godina scrie, pe contul sau de Facebook, ca statutul sau nu ii permite sa exprime opinii politice, pentru ca si-ar fi dorit sa scrie „niste cuvinte dupa ce s-a petrecut luni”, limitandu-se la a spune ca ii este sila, relateaza stirileprotv.ro

El nu se refera explicit la decizia Senatului, care a respins solicitarea de avizare a urmaririi penale impotriva lui Gabriel Oprea in cazul mortii politistului Bogdan Gigina, dar lasa sa se inteleaga despre ce este vorba, mentionand acuzatiile impotriva fostului ministru de Interne, respectiv ucidere din culpa si abuz in serviciu, scrie News.ro.

El incepe prin a spune ca isi iubeste meseria de politist si ca ii place mult ceea ce face, pentru ca acesta a fost visul sau pe care si l-a indeplinit destul de greu, „prin munca si fara niciun ajutor” si ca, daca ar fi fost interesat de un salariu mai mare, ar putea pleca oricand din Politie, dar asta ar insemna sa renunte la un vis si sa le faca unora pe plac.

„Sunt momente, totusi, cand imi pare rau ca sunt politist, iar seara asta e unul dintre acele momente. Imi pare rau, pentru ca statutul imi interzice sa imi exprim public opinii politice, pentru ca tare ma mananca sa scriu niste cuvinte dupa ce s-a petrecut azi. Nu am sa o fac pentru ca nu vreau sa incalc vreun regulament, mai ales ca sunt oameni care abia asteapta sa gresesc cu ceva, dar e lesne de inteles ceea ce simt”, scrie Marian Godina, continuand: „Am voie sa spun ce simt? Imi e sila!”.

El precizeaza ca nu este treaba lui sa stabileasca ce infractiuni au fost comise in cazul Gigina, insa cei care ar fi trebuit sa decida nu au fost lasati sa o faca.

„In rest…ucidere din culpa, abuz in serviciu sau alta infractiune? Habar nu am si nici nu e treaba mea sa deslusesc asta, e treaba altora, a unora care, din pacate, nu au fost lasati sa o faca”, scrie politistul Godina.

Senatorii au respins, luni, cererea procurorului general de incuviintare a inceperii urmaririi penale, pentru ucidere din culpa, a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”contra” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” si sase abtineri.

„Vreau doar sa explic foarte simplu si scurt ca in seara tragediei veneam de la o institutie pe linia securitatii nationale, nu veneam de la restaurant. Totul e documentat la secunda. Sunt aici colegi care au fost ministri de Interne. Exista o baza legala din anul 2000. Fiecare ministru de Interne, ministru de stat, vicepremier, exista deci baza legala, pentru un antemergator. In seara aceea, in jur de orele 19.00 aveam antemergatorul in fata, in urma cercetarii viteza masinii de politie era viteza legala. Cea in care ma aflam eu, atentie, pe bancheta din spate, nu o conduceam, aveam viteza legala. Din pacate, s-a intamplat aceasta tragedie. Un tanar politist a cazut intr-una din cele trei gropi din centru Capitalei. O mare tragedie. Sunt reguli foarte clare. Nu ministrul de Interne stabileste traseul, nu da comenzi vis a vis de viteza, nu am dat niciodata, nici nu puteam sa discut cu tanarul coleg de pe motocicleta”, a spus Oprea, in plenul Senatului.