La capătul primei ședințe a liberalilor din 2015, copreședintele PNL, Alina Gorgiu, a anunțat că Partidul Național Liberal intenționează să depună o moțiune de cenzură împotriva guvernului Ponta IV în primăvară. 

Gorghiu a precizat, într-o conferință de presă comună cu Vasile Blaga, că PNL va supune dezbaterii publice un program de guvernare, iar mai apoi va lansa o moțiune de cenzură.

„Ne dorim un stat care să aibă o guvernare care să pună deasupra interesului individual interesul colectiv și agenda publică să fie cea care dictează proiectele de anvergură ale guvernului PNL. În momentul acesta, ca urmare a dialogului pe care l-am avut și cu premierul desemnat, Cătălin Predoiu, suntem în etapa în care se merge spre finalizarea proiectului de viziune guvernamentală, proiect care are termen pentru a fi depus într-o primă formă 28 februarie anul acesta. În momentul în care vom avea materialul în vom pune atât în dezbaterea internă a partidului, cât și în dezbaterea societății civile”, a declarat Alina Gorghiu.

Cu toate astea, liberalii nu renunță la ideea alegerilor anticipate, deși admit că acest scenariu este improbabil.

„Opinia noastră nu s-a schimbat. Ne dorim, în primul rând, alegeri anticipate. Desigur, știm că este un lucru care se poate îndeplini destul de dificil, asta este Constituția, cu ea defilăm și noi”, a arătat Gorghiu.

„Vreau să vă întăresc un lucru, că în afară de faptul că știm că este dificil să ajungem la o guvernare legitimă prin alegeri anticipate, vom avea în decursul sesiunii parlamentare care începe în mod regulamentar la 1 februarie o moțiune de cenzură pe care o vom stabili ca temă și ca dată în următoarea ședință, imediat după ce programul de guvernare va fi prezentat”, a adăugat copreședintele PNL.

Măsuri pentru finalizarea fuziunii PNL-PDL, anunțate de șefii PNL

• alegerea unor persoane de la baza partidului care să reprezinte PNL la viitoarele alegeri parlamentare și locale;

• alcătuirea a două comisii tehnice: una care va elabora un raport privitor la criteriile de unificare în organizațiile județene (cu termen de prezentare 21 ianuarie); alta cu o componență parlamentară care să rezolve problema unificării grupurilor parlamentare.

sursa dcnews.ro

Comentariile sunt închise.