Adrian-SarbuUPDATE: PRO TV SA nu e vizată de investigaţia Parchetului, iar la sediul său din bulevardul Pache Protopopescu nu a avut şi nu are loc nicio percheziţie, se arată într-un comunicat al companiei, care precizează ca va „acţiona în consecinţă”, dacă numele sau activitatea îi vor fi asociate cu această anchetă.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat în această dimineaţă că efectuează cercetări într-un dosar ce vizează activitatea a 28 de societăţi comerciale şi persoane fizice care au legătură cu industria media şi cinematografia. Cauza are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 5,4 milioane de lei şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 23 de milioane de lei. Menţionăm că PRO TV SA nu este cercetată în această investigaţie a parchetului bucureştean şi că la sediul său din bulevardul Pache Protopopescu nu a avut şi nu are loc nicio percheziţie”, menţionează comunicatul.

„Urmare a informaţiilor apărute în mass-media şi în vederea unei corecte informări, facem precizarea că percheziţiile efectuate în data de 01.04.2014 nu vizează locuinţa numitului Sârbu Adrian şi nici sediul Pro TV din Bucureşti, b-dul Pache Protopoescu, nr. 109, sectorul 2”, arată Parchetul Tribunalului Bucureşti, în comunicatul de presă.

UPDATE: Adrian Sârbu declară că „nu sunt reale” informaţiile privind investigarea sa pentru evaziune fiscală şi derularea unor percheziţii la locuinţa sa difuzate de RTV, B1 şi alte televiziuni de ştiri, despre care spune că “îşi doresc faima Radio Erevan”

„RTV, B1 şi alte televiziuni de ştiri au informat opinia publică marţi că aş fi investigat pentru evaziune fiscală de 20 de milioane de euro şi că la locuinţa mea se fac percheziţii”, a declarat Adrian Sârbu, care a calificat drept „nereale” aceste informaţii.

„Fiind acasă la ora difuzării informaţilor, m-am pregătit cu emoţie, cafele, fructe şi lichioruri să-i întâlnesc pe cei anunţaţi la televiziunile de ştiri. Căutându-i în toată casa şi negăsindu-i, a trebuit să accept că suntem în 1 aprilie şi că RTV, B1 şi alţii îşi doresc faima pe care şi-a dobândit-o în anii comunismului fictivul Radio Erevan”, a mai spus Adrian Sârbu.

Mai multe echipaje de Poliţie au ajuns la studiorile MEDIAPRO pentru a ridica o mulţime de documente. Fiecare maşină care intră este controlată de oamenii legii.

UPDATE:Surse judiciare susțin că un număr de 8 firme au datorii totale de 20 de milioane de euro către stat. Conform surselor citate, firmele vizate sunt Aleria Management (4,8 milioane RON), Apropo Media (2,6 milioane RON), Mediafax S.A.(49,9 milioane RON), Mediafax Group (5,1 milioane RON), Compania de Productie și Entertainment (6,4 milioane RON) și Publimedia Internațional (20,5 milioane RON).

UPDATE:Surse judiciare susțin că au loc percheziții și la locuința lui Adrian Sârbu, fostul președinte al Central European Media Enterprises (CME), compania care deține Pro TV. Aceleași surse indică faptul că sunt vizate firmele controlate de Adrian Sârbu, printre care și cele din Mediafax Group.

Potrivit primelor informaţii, televiziunea PRO TV ar fi înfiinţat unele societăţi fantomă şi ar fi prejudicat statul, prin neplata impozitelor. La sediul televiziunii sunt poliţişti de la secţia Economic, care caută acte contabile.

Conform reprezentantilor Politiei Romane, peste 100 de politisti efectueaza 28 de perchezitii domicilare si perchezitii la diverse societati comerciale in acest dosar. Perchezitiile au loc in Bucuresti si in Ilfov. Printre firmele vizate de descinderi se numără și unele care fac parte din grupul Mediapro. Din primele informatii, sefii de la PRO TV sunt acuzati ca au ascuns mai multe surse impozabile si au creat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro.

De asemenea, au loc perchezitii si la domiciliile mai multor sefi din PRO TV, exitand suspiciunea comiterii unor infractiuni precum evaziune fiscala si spalare de bani.

În cadrul acțiunii sunt angrenați peste 100 de polițiști, iar anchetatorii sunt sprijiniţi de Serviciul Român de Informaţii.