Printul Paul de Romania a deschis in instanta zeci de procese, prin care vrea sa ii fie recunoscute drepturile de proprietate si sa-i fie retrocedate zeci de case si hectare de teren din averea familiei regale.
Cererile au aparut dupa ce Paul de Romania a castigat in instanta calitatea de succesor al Regelui Carol al II-lea. Reprezentantii Casei Regale nu sunt insa de acord cu aceste pretentii.
Averea Casei Regale a Romaniei cuprinde 16.000 de hectare de terenuri agricole situate langa Bucuresti, pe Valea Prahovei sau in Baragan, dar si aproape 140.000 de hectare de padure pe Valea Prahovei, in Bucovina, Banat si Oltenia.
Pe lista se afla si 12 domenii intre care Castelul Peles, Palatele Cotroceni si Snagov, dar si peste 100 de vile, in orase si sate, doua biserici, 15 cabane si case de vanatoare.
Pana acum statul i-a retrocedat Regelui Mihai Pelesul si domeniul de la Savarsin, plus 17 hectare de padure pe Valea Prahovei iar Printului Paul i-au fost date in calitate de mostenitor al Elenei Lupescu cateva terenuri.
Cel din urma insa pretinde ca lui i-ar reveni mai bine de jumatate din averea casei regale in calitatea sa de urmas al Elenei Lupescu si al printului Carol Mircea Grigore.
Reprezentantii Regelui Mihai ii resping insa cererile. Ei vor ca printul Paul de Romania sa nu confunde mostenirea de la parintii sai biologici cu averea Casei Regale.
Paul de Romania a deschis zeci de procese in instanta, in care a cerut sa ii fie recunoscut dreptul de proprietate asupra unor imobile. Vorbim de o lista lunga de proprietati pe care printul le considera ale lui. In multe dintre ele, Paul de Romania ar fi cedat drepturile litigioase firmei Reciplia, detinuta de Remus Truica.
Vorbim de sute de hectare de teren in Bucuresti (Teren – 8.000 de metri patrati, langa „Mina Minovici”, in Bucuresti; 52 de hectare de teren in Bucuresti, strada Jandarmeriei; Ferma Regala „Baneasa”, plus 28,63 hectare; Statia de monta de la Baneasa, plus 25 de hectare aferente, vecin cu Hipodromul „Baneasa”, dar si terenuri, balti si in Navodari, judetul Constanta, in comuna Manastirea din Calarasi, viile „Cotnari” si Murflatar dar si paduri in Snagov.
Printul si-ar fi vandut drepturile litigioase si in cazul unor proprietati chit ca nu intrase in posesia lor, aceleiasi firme Reciplia. Printre care enumeram imobilul Bibliotecii UniversItare, cladirea in care se afla Ambasada Iranului, sediul Ministerului Afacerilor Externe dar si cel in care functiona PDL, iar lista continua cu proprietati din Blacic, zona ce apartine acum teritorial de Bulgaria.
Una dintre revendicarile facute de Print au ajuns acum un an in atentia DNA Brasov. Este vorba despre 30.000 de hectare de padure in zona orasului Brosteni din judetul Suceava pe care Paul de Romania le-ar fi revendicat fara drept.
sursa: stirileprotv.ro