ovidiu tenderOmul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat, luni, la 12 ani si sapte luni de inchisoare in dosarul Rafo-Carom. Totodata Marian Iancu a primit 14 ani de detentie. Decizia este definitiva.

Totodata, potrivit deciziei judecatorilor, cei doi, alaturi de ceilalti inculpati, trebuie sa achite prejudiciul de aproape 44 de milioane de euro produs la inceputul anilor 2000 companiei Rafo-Carom.

Pedepsele decise luni de instanta sunt mai mari decat cele decise initial: 11 ani si patru luni de inchisoare pentru Ovidiu Tender, respectiv 13 ani pentru Marian Iancu.

De altfel, joia trecuta, la ultimul termen al procesului, procurorul de sedinta a cerut aplicarea unei pedepse mai mari pentru Ovidiu Tender si impunerea unei masuri speciale de confiscare a averii acestuia pentru recuperarea prejudiciului din dosar.
In schimb, avocatii au cerut achitarea inculpatilor sau trimiterea dosarului spre rejudecare.

Acestia au precizat ca faptele pentru infractiunea de inselaciune s-au prescris pe 20 mai, iar daca Ovidiu Tender va fi condamnat, pedeapsa lui ar trebui injumatatita, pentru ca a facut un denunt la DNA impotriva fostei sefe a DIICOT Alina Bica.

Totodata, avocatii sai au facut noi cereri de recuzare a completului format din judecatorii Mihai Mihalcea si Georgiana Tudor, pentru a incerca sa amane dezbaterile in acest dosar, in conditiile in care pe 9 iunie se prescriu faptele pentru infractiunea de inselaciune retinute in seama inculpatilor, potrivit Agerpres.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat, in decembrie 2014, de catre Tribunalul Bucuresti, la 11 ani si patru luni de inchisoare in dosarul Rafo-Carom. De asemenea, Marian Iancu a primit 13 ani si opt luni de detentie.

Decizia nu a fost definitiva, astfel ca a fost atacata cu apel.

Ovidiu Tender a fost trimis in judecata in acest dosar pentru inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei, in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de crima organizata, spalare de bani si spalare de bani in forma continuata.

Marian Iancu este acuzat de complicitate la inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata si spalare de bani in forma continuata.

Procurorii sustin ca acestia au constituit un grup de criminalitate organizata in vederea obtinerii de fonduri financiare frauduloase, a caror sursa urma a fi disimulata prin incheierea unor contracte comerciale nelegale.

Dosarul Rafo-Carom este unul dintre cele mai lungi procese din istoria justitiei din Romania, fiind trimis la instanta in august 2006.

sursa: ziare.com

2 COMENTARII

  1. ….daca fugea in jidania lui era un om liber; israel NU extradeaza niciun infractor international!

  2. Mai fac si apel escrocii!!!!Dar politicieniilor ,care le asigura spatele , cand le vine randul?

Comentariile sunt închise.