Astăzi, Elena Udrea își cere pentru a patra oară libertatea în fața Înaltei Curți. Declarațiile din ședințele cu ușile închise au fost din ce în ce mai picante. S-a ajuns la atacuri la procurori și la detalii din viața intimă a celor două tabere din dosar
Gala Bute este o fîntînă nesecată de fapte, personaje și uimiri.
Prima oară după arestare, inculpații și avocații s-au înfățișat calmi și cît de cît încrezători în argumente și-n justiție. Apoi, nimic n-a mai semănat.
Ridicîndu-și privirea din costumul elegant, Rudel Obreja i-a înfruntat pe procurori în fața Curții. Și el și Elena Udrea au spus că, de fapt, băieții buni sînt arestați de către cei răi, într-o inversare cinică a actului de justiție.
S-a întîmplat chiar în termenul de dinaintea celui de azi.
Anchetatorii au găsit în documentele trimise de Europlus Computers fotografii modificate în photoshop! Mai simplu. Firma organizatoare a Galei Bute a încasat 3 milioane de lei bani publici pe filiera MDRT – Primăria Lupeni – Termogaz. În fine, nu e neapărat simplu. Dar procurorii susțin că e clar.
Ca să ia banii cu care Termogaz plătea practic în numele cuvîntului dat de Elena Udrea lui Obreja, președintele FR Box și Gărdean au inovat. Ei au născocit un contract de publicitate în decembrie 2011.
Dar nu pentru Gala Bute, că evenimentul se scuturase împreună cu florile din vara aceluiași an, ci pentru altă competiție, care urma în februarie 2012.
8 poze trucate cu panouri montate în photoshop!
Obreja s-a zgîrcit și n-a vrut să plătească taxe pentru acești bani, așa zice DNA. Omul a intrat în combinație cu niște firme fictive, care i-au întors suma.
Cînd inspectorii ANAF au rîcîit ușa, ”au venit mascații la mine acasă”, povestește Obreja, inculpatul cu șarm de actor hollywoodian le-a pus la dispoziție 8 fotografii. În imagini se vedea cum gala din februarie 2012 era promovată pe panouri publicitare prin oraș.
Niște băieți din DNA s-au jucat cu biții pozelor și au făcut ochii mari. Panourile erau reale, dar conținutul fusese montat în photoshop. Au identificat, în oraș, panourile. L-au chemat pe Mihai Anastasiu, administratorul firmei de outdoor de care aparțineau dreptunghiurile umblătoare, cocoțate pe schelele de fier.
”Vehiculele sînt ale mele, dar eu n-am promovat niciodată Eurobox!”, a dat Anastasiu din umeri. Omul văzuse multe la viața lui. I se prezenta un fake, ca în anii ’90. De atunci datează acest obicei, între timp eradicat precum poliomelita, ca firmele de outdoor să ia banii clienților montînd cu mouse-ul pe ecran reclame niciodată apărute pe străzile orașului.
Confruntat cu întîmplarea în fața Curții Supreme, Obreja răsufă adînc, netulburat. Școala vieții. ”Am trimis aceste poze la ANAF, într-adevăr, dar o angajată a firmei mele a făcut asta”, răspunde. Apoi ridică vocea, nervos că e hărțuit cu nimicuri. Pune arătătorul de DNA.
”Bute a luat 1 milion de euro din Gala asta”, apasă el, în fața judecătorului, ca să probeze amploarea evenimentului. ”Iar la Romexpo, care era o căzătură, am băgat 310.000 de euro”, adaugă. ”Am produs cel mai mare eveniment sportiv indoor din istoria României, cu 10.000 de spectatori în tribune”, se mîndrește cu furia omului nedreptățit. E aceeași linie de apărare a lui Obreja din 2011, înregistrarea de la B1Tv e simpatică privită la aproape patru ani după.
Cum procurorul o ține pe a lui și-i cere judecătorului să-l rețină pe inculpat, Obreja izbucnește.”Toți procurorii DNA la un loc nu au făcut ce am făcut eu pentru România!”.
”Judecătorul Dragomir e gelos că Băsescu nu l-a mai susținut”
Iulian Dragomir, judecătorul despre care cei apropiați lui Udrea susțin că e răuvoitor pentru că a cerut și n-a obținut sprijinul lui Traian Băsescu pentru a deveni președintele Înaltei Curți, înlemnește.
Obreja supralicitează. ”Nu numai că n-au făcut ce am făcut eu, dar toți din DNA împreună nu se apropie măcar de ce am realizat eu pentru țara asta”.
Fostul boxer e omul nuanțelor. Nu doar că n-au făcut, nici măcar nu s-au apropiat! Finețea nu l-a ajutat prea mult. Rămîne în arest.
Spectacolul nu se termină aici. Elena Udrea apucă ștafeta lui Obreja. Și ea spune că cei corecți sînt aruncați după gratii chiar de către cei răi. Procurorii DNA fabrică dosare.
”Toate persoanele care s-au luptat pentru a se schimba în bine instituţii publice, pentru a se modifica Codul penal şi de procedură penală sunt arestate la acest moment!”, susține Udrea în fața unei instanțe perplexe. Doamna referă la ea, la Alina Bica, șefa DIICOT, și la Horia Georgescu, liderul ANI.
Acuzată că l-a plătit la negru pe Tudor Breazu, pe care l-a folosit ca paravan ca să ia o parte a mitei și ca să achiziționeaza diverse imobile, fostul ministru se apără tot cu atacuri la DNA, ”care presează martorii doar ca să mă țină pe mine în arest”. Dacă Obreja sau Brezu ar vorbi și ei contra lui Udrea, ar fi liberi.
Udrea a vîndut mașina că-i consuma 40 de litri pe 100 de kilometri
Cînd vine vorba despre mașina Porsche Cayenne pe care Udrea i-a vîndut-o lui Breazu la preț de Logan, 5.000 de euro, fostul ministru spune că ”i-am dat-o lui că oricum lucra pentru mine și pentru că n-am găsit posibilitatea s-o vînd pe piață”.
În apărarea lui Udrea sare și Tudor Breazu, care explică judecătorului cum stă treaba cu mașinile puternice, exclusiviste și greu de întreținut. ”Porche Cayenne e o mașină care se vinde greu, pentru că ea consumă 40 de litri la suta de kilometri și are un impozit de 2.000 de lei pe an”, zice el, potrivit afirmațiile reținute în motivarea instanței. Nu orșicine iși permite un Cayenne.
Fără simțul umorului, DNA contrează că, potrivit veniturilor declarate, zero barat, Breazu nu-și putea permite nimic. Nici un Cayenne, nici o trotinetă.
Conform procurorilor, Breazu nu e decît o invenție a Elenei Udrea, dependent 100% de ea și gata să declare orice ca s-o apere. Judecătorul îl încadrează pe Breazu la mărturii evident nesincere, ca pe toți cei loiali lui Udrea. Și consemnează că Breazu s-a comportat ca ”un dispecer al mitei”.
Gala Bute, faza pe cearceafuri
Avocații și procurorii susțin că cele mai urîte procese sînt cele de divorț. Ele scot la iveală rufele murdare. Oamenii suferă și nu mai au limite în a-și expune durerile, rănile sufletești și cheful de răzbunare îndelung reprimată în numele unui romantism irosit în timp.
Dacă e așa, Gala Bute a început ca un proces cu miză sportivă, s-a developat ca o afacere economică pe bani europeni și se derulează ca un proces de divorț.
La primul termen, aproape nimic nu era personal. La cel de-al doilea, au început să zică de rude și amiciții. La al treilea, au apărut trimiteri de budoar. Nu doar rufele, ci și acarienii din plapumă ies la iveală. La a patra înfățișare, cea de azi, ce va fi?!
Tudor Breazu a șoptit în curte că Ana Maria Topoliceanu are un motiv sentimental pentru a-l înfunda. ”Mă urăște!”, mărturisește el în fața Curții. Lasă de înțeles că el a părăsit-o pe Topoliceanu, ”după o relație vechi și profundă, pe care am avut-o amîndoi”. Cu cît mai veche relația, cu atît mai adînci rănile.
Breazu declară sub jurămînt că, acum, Topoliceanu s-a refugiat în brațele lui Radu Munteanu, fostul său asistent, ”cu care are o relație intimă”. Prietenii lui Udrea spun că Munteanu are vreo 15 ani mai puțin ca Topoliceanu și că fosta șefă a CNI îl întreține.
Asta cu vîrsta nu o spune Breazu în tribunal, dar el nu ratează să amintească în fața înaltului magistrat că ”numitul Munteanu este la studii în Marea Britanie pe banii Mariei Topoliceanu”.
Fiecare folosește ultimul cuvînt ca s-o mai tragă o dată taberei opuse. E un concurs de rupt foile din ”oracole”, caietele cu amintiri trădate de timpul în care am ajuns mari.
Udrea și Cocoș, în dormitoare separate
Dacă e pe din astea, șuieră Denunțătorii către Loialiști, stați că avem și noi muniție de Acces Direct, Măruță și gen.
Ana Maria Topliceanu pretinde că ”am plătit suma de 8.407 euro pentru vila Danai din Halkidiki Grecia unde Udrea Elena a fost în vacanță în septembrie 2011. În vilă au stat Udrea Elena şi Cocoş Dorin. Am identificat un mesaj e-mail din acea perioadă, pe care îl depun la dosar, din cuprinsul căruia rezultă că factura a fost emisă pe numele lui Breazu Tudor”.
Udrea și Cocoș ar fi fost împreună pe plaja Mării Egee. Dar un împreună limitat, țin Denunțătorii să mustăcească. În dormitoare separate.
Ei nu o rostogolesc ca pe o bîrfă, ci direct în fața anchetatorilor și a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Sîntem la faza pe cearceaf, consemnată în actele oficiale ale unui proces de mare corupție.
Munteanu oferă și numele agenției de turism Prompt Service, căreia i s-ar fi plătit vacanța maritimă în cash, ”cu fonduri provenite de la Breazu”. Munteanu merge mai departe. Au fost închiriate, de fapt, două vile, una mare și una mică. ”Ştiu de la Breazu Tudor Liberiu că vila mare era pentru doamna Udrea Elena şi acesta mi-a specificat clar să fie cu două dormitoare”, spune Munteanu procurorilor, plătind Loialiștilor cu aceeași metodă: deslușelile intime. Un dormitor pentru Udrea, unul pentru Cocoș.
Uluit și el, că nu știa să fi fost mutat la scandaluri conjugale, judecătorul Dragomir conchide că inculpații care o acoperă pe Udrea mint de rup.
Și că ea însăși, în calitate de ministru și șef PD-L care a avut puterea asupra operațiunilor, nu realizează nici acum ”activitatea ilicită generată”. Omul din centrul mesei decide ca Elena Udrea să mai stea încă 30 de zile în arest.
Contestația se judecă azi.
Cum Oprah e ocupată, vor veni doi judecători.
sursa: tolo.ro
Comentariile sunt închise.