gadea-miting-badea-600x300Jurnalistii Dan Tapalaga si Malin Bot nu au discriminat prin comentariile referitoare la mitingul organizat de Antena 3, asa cum a sustinut televiziunea, dupa cum a decis miercuri Consiliul pentru Combaterea Discriminarii, cu unanimitate de voturi. Pe de alta parte, CNCD a dat avertisment cotidianului Kamikaze, pentru doua articole considerate discriminatorii, informeaza hotnews.ro.

Cu privire la plangerea inaintata S.C. Antena 3 S.A. impotriva articolului scris de jurnalistul Dan Tapalaga, intitulatMultumim, Antena 3!‘, publicat pe pagina de internet a publicatiei online HotNews, s-a constatat ca opiniile exprimate nu constituie fapta de discriminare, nu incalca dreptul la demnitate al persoanelor in cauza si se incadreaza in limitele libertatii de exprimare„, a anuntat astazi, 2 martie 2016, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).

CNCD a precizat in comunicatul remis HotNews.ro ca votul a fost luat „in unanimitate a celor prezenti (8 voturi)”.

O alta plangere depusa de Antena 3 la CNCD a vizat articolele publicate pe pagina de internet a cotidianului Kamikaze, intitulate „Cei 1000 de psihopati care au fost la protestul Antenei 3 nu reprezinta batranii din Romania!” si „Live de la basina Antenei 3: 10 lucruri de la cel mai penibil protest din istoria Romaniei”, informeaza institutia.

In acest caz, CNCD a „constatat ca opiniile exprimate constituie discriminare si incalca dreptul la demnitate al persoanelor varstnice si al celor cu afectiuni psihice conform prevederilor art.2 alin.1 si art.15 din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si s-a aplicat sanctiunea de avertisment, formulandu-se totodata o recomandare privind evitarea folosirii unui astfel de limbaj pe viitor”. Si in aceasta speta, decizia a fost luata in unanimitatea celor prezenti.

Antena 3 a sesizat CNCD si cu privire la un articol scris de jurnalistul Malin Bot, „intitulat ‘Mineriada lui Voiculescu a esuat in fata valului urias de dezaprobare care l-a lovit pe Klaus Iohannis’, publicat pe pagina de internet a cotidianului Evenimentul Zilei”. In acest caz, Consiliul a „constatat ca opiniile exprimate nu constituie fapta de discriminare, nu incalca dreptul la demnitate al persoanelor in cauza si se incadreaza in limitele libertatii de exprimare„. Si aici, votul a fost luat in unanimitatea celor prezenti (8 voturi).