Nu poate fi liber și independent un jurnalist într-o țară în care nu e liberă și independentă Justița.
Fiindcă, dacă nu e independentă și liberă Justiția nu poate fi independentă și liberă clasa politică.
Iar dacă nu e liberă și independentă clasa politică, nu sunt libere instituțiile fundamentale ale statului – guvernul, parlamentul, președinția.
Iar dacă nu sunt libere guvernul, parlamentul și președinția, nu este liber mediul de afaceri.
Iar dacă nu sunt liberi și independenți oamenii de afaceri, nu este liberă și independentă piața economică.
Iar dacă nu e liberă și independentă piața economică, nu poate fi liberă și independentă presa.
Iar dacă nu e liberă economia țării, nu poate fi liberă piața de publicitate.
Iar dacă nu e liberă și independentă piața de publicitate, cum poate fi liberă și independentă presa?!
Iar dacă nu e liberă și independentă presa, poate fi oare liber și independent jurnalistul care o face?
Iluzia unui jurnalist moldoven din Moldova de azi că este liber e mai periculoasă decât însăși lipsa libertății. Fiindcă, un jurnalist, care realizează că nu e liber, mai este chinuit de dorul libertății, mai încearcă să opună rezistență, mai este un factor care se opune Răului, spre deosebire de jurnalistul care crede că e liber care se transformă într-o legumă.
Într-o legumă de presă din grădina cu zarzavaturi mediatice controlată la sânge de marii zarzavagii ai neamului.
…Vă amintiți de țiganii din povestirea „Vasile Porojan” de V. Alecsandri? După ce au fost eliberați din robie, au venit, plângând, înapoi, rugând să le fie restabilit statutul de robi, fiindcă ei erau convinși că adevărata libertate e numai în robie.
Referitor la sustinerea dlui Presedinte Basescu ptr dl Boc, desigur ca si eu il sustin, eu fiind primul care l-am felicitat in decembrie 2009 pentru nominalizarea pe care am pariat la functia de PM, dar am niste observatii care poate ca pot fi utile dvs dar si dlui Basescu:
PS Revin cu o precizare cred eu necesara:
In Romania intr-un prim plan al candidatiilor la prezidentiale din punct de vedere al comportarii politice dar si din punctul de vedere al modului in care sunt receptionati de electoratul de dreapta sunt Isarescu, Ungureanu, Boc, Predoiu intrucat Blaga nu candideaza iar pe Elena Udrea cat si pe Monica Macovei le vad ca elemente determinante care daca impreuna si subliniez impreuna si cu Blaga si cu liderii celorlalte partide de dreapta, si sunt singurii care ar avea sanse sa intre in turul doi .
Un Cristian Diaconescu din multe puncte de vedere este un candidat eligibil, dar este un social-democrat adevarat(cum nu este PSD care este doar o Cupola a mafiei politice si interlope) si vremea lui va reveni cand in Romania va exista in manifestare si oarecare forta o stanga autentica, democratica adica europeana.
Isarescu iese din analiza deocamdata caci nu mai candideaza, i-a ajuns in 2000 cand PNL si din cauza candidaturii lui Stolo i-a ras orice sansa motiv pentru care si azi este apropiat de PNL (nu stiu de ce Stolo s-a pretat atunci la acest joc? Probabil, circumstanta atenuanta, de teama ca PNL nu va intra altfel in parlament lucru ce s-a intamplat cu PNTCD)
Raman in tablou:
1) Emil Boc(care odata ce este sprijinit de Basescu capata coeficientul sau de popularitate ) si are capacitate de crestere , nu in notorietate ca are destula slava Domnului ci in receptarea din ce in ce a populatiei in fata esecurilor si golaniei USListe care daca rastoarna balanta s-ar putea ca Boc nu numai sa intre in turul doi dar chiar sa aiba un triumf si sa devina Presedinte. Deci cu acesti daca.
2) Mihai Razvan Ungureanu, nu sta cel mai rau in sondaje are ceva notorietate dar nu cred ca are sanse mai mari decat Boc(are uneori reactii copilaroase precum aceea de a se indica singur ca candidatul cel mai potrivit al dreptei) ar putea insa sa fie un secund de forta intr-o campanie caci urmand lui Boc ca PM poate certifica ce a facut bine Boc si guvernele sale de la care el a preluat stafeta
3) Catalin Predoiu este foarte bun, dar nu cred ca i se poate creea o notorietate suficienta, insa in echipa cu Boc unde sa fie indicat ca PM al viitorului guvern de dreapta, cred ca ar mari mult sansele lui Boc , asa cum si Ungureanu ca viitor ministru de externe le-ar mari in acelasi mod.
Dl Blaga ar trebui sa sprijine aceasta campanie de pe pozitia unui ministru de interne si/sau al armatei.
Evident ca dna Udrea ar fi in echipa, pe un minister al dezvoltarii, investitiilor si turismului, alaturi de dna Boagiu la infrastructur iar dna Macovei pentru justitie.
Deci ideea este sa se aleaga de intreaga drepata un candidat comun care sa fie in echipa cu un intreg guvern din umbra(forma din toate fortele de dreapta dar cu omul potrivit la locul potrivit, ministrul corespunzator din guvernul actual al PDL acceptand sa treaca ca adjunct la respectivul minister, ptr a dovedi ca un guvern al dreptei va fi unit eficient si ca deci asa cum Presedintele trebuie sa se aleaga cu peste jumate din voturi la fe si viitorul parlament trebuie sa fie la fel pentru a se putea forma un guvern de dreapta pur sange.
Asa ceva ar aduna intregul electorat de dreapta si s-ar obtine maximul posibil iar in rest mai exista si ajutorul lui Dumnezeu pentru acest neam.
Referitor la alegerile ptr parlamentul european este evident ca daca ar fi siguranta ca toate partidele depasesc pragul electoral atunci ar trebui facut cum spune dl Blaga si probabil ca s-ar evalua mai bine si forta reala a unei drepte care ulterior unite cum spun eu ar aduce la vot cel putin pe cei pe care i-au adus toate partidele la europene.
Dar exista si un dar: daca partidele mai mici nu iau 5% iar DA nu ia 8%(fiind alianta de doua partide) risca sa nu aiba nici-un parlamentar si asta este un semnal demobilizator
Asa ca dle Blaga daca exista siguranta ca toti acestia intra in parlament, atunci sa candideze separat, dar daca nu sa ii luati cu dvs, dar fara ipocrizii cu unitate care face putere, ca acum eu cred ca, ca numar de voturi uniti poate aveti mai putine decat acea suma teoretica obtinuta la separare, suma care chiar daca este mai mare decat ce s-ar obtine pe lista comuna, in fapt reduce numarul total, caci doar PDL va avea parlamentari europeni si este pacat.
Cred deci ca daca sunt indoieli cu privire la sansela ca o lista sa fie peste 5% sau 8%(dupa caz) PDL sa ia pe lista sa printr-o alianta(ca doar va avea cel putin 8%) pe aceia care nu prea ar avea sanse, reducand astfel si o competitie care oricat s-ar incerca sa fie amicala, tot va avea elemente de frictiune mai mare sau mai mica ceea ce pentru campania prezidentiala care urmeaza este foarte rau.
PS Daca dreapta nu are un candidat unic, PDL singur nu poate intra in turul doi caci asta ar insemna sa distruga toate celelalte formatiuni si ar fi cea mai egoista dar si idioata solutie
A bon entendeur salut! 🙂
erata:corect „ulterior”, pentru ca initial a aparut Ipoteza si apoi Teoria…
Respectând sintaxa corectă a frazei din limba română, daca spuneti ALĂTURI DE … atunci e de ajuns să spuneti doar „IPOTEZA ȘI TEORIA” (fără nici un anterior sau ulterior) …
Dacă țineți neapărat să precizați și ordinea cronologică (ULTERIOR/ANTERIOR), puteți începe o a doua propoziție separată, care să se refere numai la cea de a doua lucrare, a lui Popescu …
Oricum ne-ați băgat puțin „în ceață”, făcând referire la niște lucrări de filozofie si/sau cibernetică, atunci când vreți de fapt să dați exemple de lucrări de logică …
Cu stimă și considerație … SĂ FIȚI IUBIT!
erata:corect „anterior”, pentru ca initial a aparut Ipoteza si apoi Teoria…
erata:”ulterior” a se citi „anterior”
Stimate domn „raducalin”…logica este deja o stiinta!…Psihologia Consonantista a lui Odobleja,a constituit baza logica si stiintifica a premiselor aparitiei CIBERNETICII, alaturi de Ipoteza si ulterior a Teoria Ciclului Vicios ale lui Popescu!
…orice afirmatie trebuie sustinuta cu alte afirmatii(reale) pentru a fi demanstrata!…chiar si Euclid,in Geometria sa a folosit DEFINITII,care nu trebuiau demonstrate,dar si TEOREME care necesitau demonstratii!…
Domnul Constantin Tanase nu face altceva decat sa sustina prin „explicatii(demonstratii)” o teorema,care odata demonstrata,devine LEGE!…
Cu stima si respect, Tudor Gh.
Cam multe explicatii pentru o sutuatie care poate fi simplu expediata.
Acolo unde nu este libertate de constiinta…nu exista nici o alta libertate.
Comentariile sunt închise.