Roxana Aldulescu, o tânără masterandă la „Managementul afacerilor internaţionale“, pune în practică tot ce a învăţat la şcoală. Şi-a deschis acasă o afacere inedită: cultivă castravete amar.
Roxana Aldulescu (23 de ani) a început în 2015 să cultive în gospodăria familiei din Făcăieni, judeţul Ialomiţa, o legumă din care nu se poate mânca, fiind utilizată doar în industria farmaceutică: castravetele amar „Toţi anii de studiu mi-au fost utili. Ce am învăţat la şcoală pun acum în practică. Cursurile de la facultate mi-au dezvoltat cunoştinţele, mi-au dat încredere în mine şi curaj de a sta pe propriile picioare. Mi-am zis: de ce să nu încerc?“, povesteşte Roxana Aldulescu. În 2012 a ales Facultatea de Relaţii Ecomonice Internaţionale cu gândul de a deveni propriul manager, de a munci pentru familie, de a-şi croi un rost în viaţă.
În 2015 s-a înscris la master, la „Managementul afacerilor internaţionale, pentru a-şi desăvârşi studiile. Nici nu m-am gândit cât de mult mă va ajuta acest lucru. Toată teoria de la cursuri o pun acum în practică. Mă ajută foarte mult. Am învăţat tot ce ţine de marketing, negociere şi contabilitate. Partea de educaţie a fost utilă în afacerea inedită pe care am dezvoltat-o. Vreau să muncesc pentru mine, să creez locuri de muncă şi să mă dezvolt în acest business“, spune Roxana Aldulescu.
Văzuţi ca o ciudăţenie de localnicii din inima Bărăganului care cultivă doar legume autohtone, membrii familiei Aldulescu nu s-au lăsat descurajaţi. Chiar dacă este foarte puţin cunoscut, castravetele amar e o mină de aur, cred ei.
„Mereu am vrut să ne diferenţiem prin ceva de restul lumii şi cred că am reuşit. Este al doilea an în care cultivăm castravete amar, o legumă originară din Nepal şi sper să avem succes. Am ales castravetele amar datorită numeroaselor sale proprietăţi curative. Am fost intrigată la început de reticenţa oamenilor care nu manifestau interes pentru această plantă, ci doar pentru tinctură, extract. Am considerat un plus faptul că este foarte puţin cunoscut pe piaţă şi faptul că există foarte puţini producători în România“, povesteşte Roxana Aldulescu.
Citiți articolul integral pe adevarul.ro