Colecţia de tablouri a lui Darius Vâlcov este în continuă creştere. Fostul ministru a decis să predea procurorilor alte 47 de tablouri, susţin surse apropiate anchetei. Vâlcov a încercat să se înţeleagă cu anchetatorii şi să încheie un acord de recunoştere a vinovăţiei, dar a fost refuzat. 

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, le-a cerut procurorilor anticorupţie încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției, însă aceştia nu au fost de acord.

Vâlcov ar fi decis să predea alte tablouri, 47 la număr, în speranţa că acest lucru îl va ajuta.

Numărul tablourilor lui Vâlcov a ajuns la peste 150, după declanşarea anchetei. Dacă la început, anchetatorii au descoperit trei, la percheziţii au mai fost găsite 101, iar acum Vâlcov a ,ai predat alte 47.

Conform sursei citate, şi aceste 47 tablouri vor fi expertizate. Tablourile au fost aduse de Vâlcov, inventariate și ridicate de reprezentanții unui muzeu.

Fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov s-a prezentat marți la Direcția Națională Anticorupție, unde le-a cerut procurorilor anticorupţie încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției, însă a fost refuzat.

Darius Vâlcov a cerut aplicarea articolului 478 din Codul de Procedură Penală, potrivit căruia în cursul urmăririi penale, după începerea acţiunii penale, inculpatul şi procurorul pot încheia un acord, ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei de către inculpat.

„Acordul de recunoaştere a vinovăţiei poate fi iniţiat atât de către procuror, cât şi de către inculpat”, conform actului normativ.

De asemenea, legea prevede că acordul de recunoaştere a vinovăţiei are ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi priveşte modul şi cuantumul pedepsei, precum şi forma de executare a acesteia.

„Acordul de recunoaştere a vinovăţiei se poate încheia numai cu privire la infracţiunile pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau a închisorii de cel mult şapte ani”, potrivit articolului 480 din Codul de Procedură Penală.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA).

În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atât direct, cât și prin intermediari.
sursa: romaniatv.net

Comentariile sunt închise.