catalin-radulescu

Jurnalistul de investigaţii Vlad Stoicescu dezvăluie, într-o postare pe Facebook, că deputatul „mitralieră” Cătălin Rădulescu a fost inclus la loc de cinste în Enciclopedia Argeşului şi Muscelului alături de cele mai importante personalităţi pe care această regiune le-a dat ţării de-a lungul anilor. Autorii enciclopediei nu s-au mulţumit doar să îl includă în lucrare ci i-au dedicat un spaţiu amplu. În schimb, luptătoarea anticomunistă Elisabeta Rizea, sufletul rezistenţei din munţi, a primit, prin comparaţie, un sfert din rândurile atribuite deputatului PSD.

Citiţi mai jos comentariul lui Vlad Stoicescu:

„Uber-cetățeanul Cătălin Rădulescu – îl știți, deputatul nostru cu mitralieră, vast trecut revoluționar și dor de tunuri cu apă prin Piața Victoriei – e atât de important între oamenii de stat pe care i-a dat Argeșul țării încât stă la loc de cinste în Enciclopedia Argeșului și Muscelului.

Nu-i o glumă, această amplă lucrare în patru volume există, fiind realizată în ultimul deceniu sub egida Consiliului Județean Argeș, a Primăriei Pitești, a Universității din Pitești și a celor mai mari biblioteci și muzee din județ. Iar în această complexă lucrare, în volumul III, la litera R, i se rezervă un pasaj consistent lui Cătălin Rădulescu, „medic, militant politic, parlamentar, om de afaceri”.

Enciclopedia, asumată ca un efort de păstrare a celor mai importante și valoroase personalități, repere și realități argeșene (istorice, politice, geografice etc.), ni-l prezintă pe Rădulescu între Radu cel Mare, Elisabeta Rizea, Liviu Rebreanu, Alexandru Racoviță sau Constantin Rosenthal.

Figură de seamă a Argeșului, Cătălin Rădulescu este eternizat enciclopedic pentru merite deosebite în constituirea noilor structuri ale puterii de stat din județ, după Revoluție.

I se atribuie și calitatea de făcător de gazete, ca inițiator al publicațiilor locale ‘Opinii’ și ‘Acțiunea’, dar și importante realizări în comerț, construcții, transport și turism, împlinite din postura de om de afaceri. Remarcă autorii Enciclopediei, în acest sens, „parteneriate cu mai multe companii continentale”.

Elisabetei Rizea, de pildă, i se dedică în Enciclopedia Argeșului și Muscelului mai puține rânduri decât lui Cătălin Rădulescu. Cu un sfert mai puține. Pe ambii îi unește totuși istoria prin calitatea emblematică de „militant politic”.

Cum ar veni, între anticomunismul sfârșit în temniță al Elisabetei Rizea și revoluționarismul sfârșit în parlament (și Range Rover) al lui Cătălin Rădulescu diferența e doar așa, de final la fotografie, cât să departajeze între doi campioni ai drepturilor și libertăților.

Așa e, pe alocuri, țara în care trăim. Ca în paginile Enciclopediei Argeșului. O frecție”.