Mihnea Costoiu, cunoscut ca protejat al senatorului PSD Ecaterina Andronescu la Universitatea Politehnica Bucuresti, a preluat, saptamana trecuta, functia de rector al Universitatii. Alegerile UPB au fost puse sub semnul intrebarii dupa ce contracandidatul lui Costoiu, profesorul Ion Ciuca a spus ca acesta si-a castigat mandatul cu votul studentilor care “sunt de fapt ca o organizatie PSD. Sunt cei care au mers in coloana spre protestele recente impotriva lui Traian Basescu”.
Potrivit unei anchete publicate, luni, in Curentul sub semnatura Iuliei Nueleanu, noul rector al Politehicii Bucuresti, Mihnea Costoiu, a semnat inca de la 16 ani un Angajament cu Securitatea.
“In 1988, cand avea 16 ani si era elev la liceul ‘Tudor Vladimirescu’, tovarasul utecist Mihnea Costoiu a semnat cu mana sa un Angajament la Securitate, avand numele conspirativ ‘Iulian’. Potrivit Adeverinței 2437 din 04.05.2010, emise de CNSAS ‘domnul Costoiu Mihnea Cosmin este titular al dosarului fond rețea nr.R 251012. Domnia sa a fost recrutat la data de 06.07.1988, pentru supravegherea informativa din cadrul Liceului ‘Tudor Vladimirescu’ din Tg Jiu. (…) Potrivit CNSAS, nu intra in nobila categorie a turnatorilor, intrucat nu au fost gasite documente care sa contina informatiile livrate de acesta ofiterilor de Securitate”, titreaza Curentul.
Potrivit cotidianului, in acelasi an in care a semnat Angajamentul cu Securitatea, Mihnea Costoiu a ajuns olimpic national la fizica, talent pe care nu si-l descoperise pana la acel moment, an in care obtine si locul al II-lea la Olimpiada. Conform cutumelor din epoca, toti olimpicii din loturile nationale puteau intra, fara examen, la orice facultate ar fi dorit.
Dupa 1990, Mihnea Costoiu a fost sprijinit de Ion Pargaru, fost deputat PSD de Gorj, care l-a ajutat sa intre in partid si sa ajunga, in scurt timp, protejatul Ecaterinei Andronescu. Aceasta nu numai ca l-a sprijinit profesional, dar chiar a incercat sa planuiasca o relatie de lunga durata intre nepoata ei si protejatul de la Politehnica.
“Potrivit CV-ului, in perioada 2001-2004 a fost secretar general in cadrul Ministerului Educatiei, minister condus in perioada 2001-2003 chiar de catre Ecaterina Andronescu. Odata cu pierderea alegerilor de catre PSD, în 2004, Mihnea Costoiu a fost luat sub aripa protectoare a doamnei Andronescu, la Universitatea Politehnica Bucuresti, institutie unde a fost numit direct in functia de director general administrativ al universitatii. In 2009, in timpul mariajului politic dintre PSD si PDL care a propulsat-o din nou pe doamna Andronescu la Ministerul Educatiei, Mihnea Costoiu a urcat si el treptele carierei politice si profesionale , fiind numit chiar secretar de stat in acest minister. Ulterior, in 2010, Costoiu a revenit la Politehnica preluand din nou functia de director general administrativ al institutiei, pozitie din care a și candidat în cursa pentru sefia UPB”, precizeaza Curentul .
Mihnea Costoiu nu este singurul protejat al Ecaterinei Andronescu. Daniela Cristina Ghitulica, fiica fostului prim-secretar al judetului Vrancea, Maria Ghitulica, se numara si ea printre preferatii senatoarei PSD. Daniela Cristina Ghitulica a fost sefa de cabinet a Ecaterinei Andronescu in 2009. In 2010, aceasta locuia in aceiasi casa cu Mihnea Costoiu, in care rectorul a achizitionat parterul imobilului contra sumei de 210.000 de euro, fara sa se imprumute de la prieteni sau sa faca credit la banca si fara ca salariul sa-i permita sa faca o astfel de achizitie.
Potrivit presei locale, nici trecutul de afacerist nu-l recomanda pe Mihnea Costoiu in vreo functie publica. El a fost cercetat penal pentru prejudicierea societatii TAMSA, pe care o achizitionase de la FPS, dar spre deosebire de patronul societatii, care a fost trimis in judecata, Costoiu a scapat basma curata.
Cititi aici ancheta integrala din Curentul
ma bucur ca a fost citit ce am scris pe forum, imi pare rau ca alegerile au avut totusi loc. A fost un singur candidat chiar daca pe liste a mai aparut cineva. S-a votat cu camere de luat vederi in cabina de vot si li s-a spus discret oamenilor din UPB sa voteze cu cine trebuie daca vor sa nu aiba probleme
Si in replica :
Un articol care mi-a placut si din care extrag introducerea:
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-11843672-despre-axiofobia-comunista-manipulare-falsificare-pervertire.htm
Prin axiofobie inteleg ostilitatea in raport cu valorile. O ostilitate metodica, viscerala si programatica. Imi scrie un cititor despre valorile din timpul dictaturii pe care unii le regreta. Care vor fi fiind acelea? Regimul a fost in prima faza, cum nota Virgil Nemoianu, eliticid. In a doua, a ramas axiofob, ostil valorilor reale. Care sa fi fost „valorile”sale? Adrian Paunescu, Eugen Barbu, Ion Lancranjan, Mihai Ungheanu, Dinu Sararu, Paul Everac, Aurel Baranga, “Cantarea Romaniei”, “Cenaclul Flacara al tineretului revolutionar”, “Contemporanul” intrat la apa, programele de televiziune reduse la doua ore pe seara cu emisiuni de proslavire nerusinata a cuplului Ceausescu? Daca au existat valori, si neindoios au existat, ele s-au manifestat, implicit ori explicit, impotriva dictaturii, nu in favoarea ei. S-au nascut, s-au transmis si au dainuit nu datorita regimului, ci in pofida sa.
Deci babushca Catrinel a pus ochii pe tinerel! 🙂 🙂 🙂
Pai cum sa-l lase ea sa se dedea ispitelor de pe strada,cand tanarul avea toate calitatile pentru a fi imbracat din cap pana in picioare in rosu ca sa-l scape de deochi,manca-l-ar Abramburica de meritos ce e el?!
astia sint o mare parte a intelectualitatii romanesti actuale.cu asa oameni e greu ptr romania .mai e si andronescu aia ce toata ziua era cu palavrageala la tv de credea omul ca e angajata acolo.
Saracul Brucan. Cat de naiv a fost.
O vulnerabilitate importanta in cooperarea Politehnicii cu Massachusetts Institute of Technology.
…DECI LIMBIST DE LA 16 ANI, AZI RECTOR! FRUMOOOOOOOS!
DEC
Comentariile sunt închise.