Premierul Ungureanu a solicitat, vineri, Ministerului Sanatatii, ca noua forma a proiectului legii sanatatii sa fie lansata in dezbatere publica la sfarsitul lunii aprilie, astfel incat sa fie transmisa Parlamentului in actuala sesiune.
La intalnirea dintre MRU si ministrul sanatatii, Ladislau Ritli, s-a stabilit ca ministerul sa-si dezvolte divizia de control, in ceea ce priveste auditul si verificarea modului in care sunt aplicate politicile de sanatate publica. Cadrul de desfasurare a controlului va fi extins, pentru a preintampina utilizarea ineficienta a fondurilor de sanatate si utilizarea corespunzatoare a banilor publici.
Autoritatile romane vor elabora proiectul legii privind reforma in sanatate pana la sfarsitul lunii iunie, a spus Reprezentantul Fondului Monetar International in Romania si Bulgaria, Tonny Lybek.
Presedintele Romaniei a declarat, in urma cu doua saptamani, ca, odata adoptate de Parlament, atat Legea sanatatii, cat si Legea de reorganizare administrativ-teritoriala vor intregi reforma statului.
La inceputul anului, liderii UDMR au fost impotriva aplicarii legii sanatatii in 2012, an electoral, motivand ca schimbarile majore generate de noul sistem ar putea fi intepretate gresit.Din aceasta cauza, legea sanatatii a fost retrasa din dezbatere publica.
Taman de votarea acestei legi trebuiau sa se ocupe alesii nostri, si apoi de bata liile pt. ciolan.
MRU propune dar parlamentul dispune, pana la urma , deci nu avem garantii ca se va vota legea.
mosule!ca in afara de gubernizarea tarii te pricepi si la sanatate.pe cand vei sustine si o lege privind asistenta medicala a romanilor?altfel se vede ca la asigurarea platilor insisti tare.adica gaschaftul sa fie asigurat,dar de bolnavi cine urmeaza sa se ocupe?
100’000 de noi locuri de munca (nu functionari) va aduce noua lege a sanatati.
Re organizarea spitalelor universitare in système GUVERNANTA trebuie sa se realizeze inaintea treceri legii prin parlament.
Odata cu aceasta trebuie avut in vedere introducerea sistemului de tarifare si facturare prestatiei medicale incepand cu medicul de familie si terminand cu ultimul prestator de servicii medicale.
Medicii si ceilanti prestatori de servicii medicale vor fi retribuiti in functie de prestatiile decontate si nu in vrac de casele de asigurari.(in prezent la nr de cetateni inscrisi in circa sau nr de paturi)
Noua lege va aduce recunosterea asigurarii de sanatate din ROMANIA in clinicile si spitalele din UE si ELVETIA in functie de prima de asigurare incheiata.
OUE de BONHEUR pentru NAtiunea ROMANA.
Angajatorul / Angajatul raman responsabili pentru asigurarea de accident urmata de cea de invalididate si pierderea de salariu
Cu aceasta lege, UMILINTA actuala la care NATIUNEA este supusa va fi inlocuita cu DEMNITATEA !!!
Platind prima de asigurare medicii nu vor mai putea pratica SPAGA, pacientul va primi factura si va fi decontata de casa de asigurare.
Comentariile sunt închise.