_1(UPDATE- 13.30)- Aproximativ 200 de persoane participa la slujba de comemorare a eroilor Rascoalei de la 1907. Comemorarea eroilor are loc pe izlazul comunal, dar  conform legislatilor in vigoare actiunea este perfect legala.

„Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale ori care se desfăşoară în incinta sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat, decât în cazul în care organizatorii unor astfel de adunări publice deţin indicii sau date că desfăşurarea lor s-ar putea solda cu acte de dezordine ori ar putea să ducă la manifestări violente, aceştia având atunci obligaţia de a solicita, din timp, primăriilor şi organelor locale ale poliţiei şi jandarmilor, sprijin de specialitate.” se anunta in legea 60/1991 republicata.

Dupa slujba de comemorare, protestatarii se vor retrage pe un domeniu privat inchiriat special pentru aceste evenimente, ne anunta Marius Ignat, unul dintre cei mai vechi protestatari ai „Miscarii de Rezistenta de la Pungesti”.

(UPDATE- 12.00)- Peste 250 de jandarmi au fost mobilizati pentru actiunea satenilor si activistilor veniti din vecinatate.

Aproximativ 200 de razesi vor protesta astazi impotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist prin metoda  fracturarii hidraulice.

Protestatarii se vor aduna in noua „Tabara de Rezistenta”, de data aceasta amplasata in curtea unuia dintre localnici, pentru a evita amenzile si discutile interminabile cu fortele de ordine prezente in zona.

Localnicii au anuntat ca in cadrul acestui protest se vor comemora si eroii Rascolei de la 1907.

In cursul zilei de joi, 13 razesi au renuntat la greva foamei fiind nevoiti, sub presiunea autoritatilor, sa paraseasca pentru a doua oara „Tabara de Rezistenta”.

 

2 COMENTARII

  1. Ce pot face romanii in fata unei puteri discretionare si intr-un sistem electoral undevotul negativ nu are semnificatie?
    Evident doar greva fiscala si in acest sens voi scrie cateva consideratii:

    Greva fiscala este o manifestare de protest impotriva statului a carui disolutie se afirma astfel.
    Dar atentie, fiind intr-un sistem democratic la acest tip de greva trebuie sa adere majoritatea platitorilor de taxe si impozite astfel incat statul sa fie paralizat.
    Greva fiscala este votul negativ , cartonasul rosu fara echivoc acordat de cetateni tuturor institutiilor statului care exista in baza fondurilor creeate de sistemul de taxe si impozite si a legilor statuate in respectivul stat
    Daca sistemele electorale “democratice” nu ar avea din start eliminat votul negativ din formele lor de existenta legala , prin care cetateanul sa respinga un sistem de putere in care statul a ajuns la disolutie si nu doar ca pana azi, doar posibilitatea investirii cu sperante. in care de multe ori nici alegatorii nu mai cred a diverselor gasti politice cu accesul la puterea politica si legislativa, greva fiscala nu ar fi un mijloc care uneori poate fi necesar pentru a se evita rascoala violenta cu riscul razboiului civil.

    Greva fiscala este o forma usoara de protest categoric, si masiv, caci implica a nu face in timp ce toate celelalte forme de protest implica a face si o organizare in acest sens.
    Singura organizare necesara grevei fiscale inafara uneia ad hoc prin reteaua de socalizare si telefonul popular fara fir , ar fi ca o forta politica sa-si asume raspunderea organizarii acestui tip de protest care daca va fi urmat de o majoritate, se va fi dovedit necesar si eficient si va aduce probabil acea forta politica la conducerea unui nou stat ce se va forma (cam cum era cu republica francezea numerotata cu numere 1, 2, 3 etc) dupa prabusirea celui existent.

    Dar cum ar arata noul stat, presupune un noian de intrebari si de speculatii pentru care nu este acum momentul.

Comentariile sunt închise.