Proprietarul dronei care  a surprins imaginile accidentului aviatic produs în urmă cu două săptămâni, în urma căruia patru oameni şi-au pierdut viaţa, a pus la dispoziţia opiniei publice un filmuleţ în care se poate vedea cum a avut loc operaţiunea de salvare.

„Claboo Media va prezinta clip 1 + clip 2 , clipuri recuperate de pe cardul dronei pierdute. Le-am pus pe amandoua intr-un sigur clip pentru a va fi mai usor sa urmariti firul actiunii”, scrie proprietarul dronei pe o reţea de socializare.

Vă invităm să urmăriţi imaginile!

Un alt filmuleţ surprins de dronă a fost luat de procurorii de la Parchetul Militar pentru a-l folosi drept porbă la dosar şi pentru a lămuri contextul în care a avut loc accidentul aviatic în urma căruia patru persoane şi-au pierdut viaţa.

Proprietarul dronei spunea ca a vazut scenele inregistrate, pe care l-a descris drept sfasietoare. Coada elicopterului se misca de parca cineva se tinea de ea si se zbatea sa supravietuiasca. Marturiile video sunt acum in posesia procurorilor militari.

Cu lacrimi in ochi, Bogdan Dumitru povesteste ca imaginile inregistrate de de drona pe care a ridicat-o deasupra lacului in care se afla elicopterul sunt greu de urmarit. Il copleseste gandul ca unul din membrii echipajului era inca in viata si putea fi salvat, informează stirileprotvro

Se vede clar cum cineva se zbate. Aia se vede clar. Nu e un val care vine de undeva. Cred ca inca era in viata“, spune Bogdan.

Elicopterul SMURD prabusit in lacul Suitghiol nu a avut probleme tehnice, este concluzia la care au ajuns specialistii de la Airbus Helicopters Germania si Turbomeca Franta, in urma verificarii aeronavelor si a zborurilor tehnice efectuate.

In consecinta, oficialii Ministerului de Interne au decis, duminica, reluarea misiunilor medicale cu elicopetere SMURD in 6 din cele 7 centre echipate astfel din tara, relateaza ziare.com

“Ca urmare a activitatilor de investigatii preliminare ale accidentului aviatic produs in data de 15.12.2014 efectuate de reprezentantii fabricantilor Airbus Helicopters Germania si Turbomeca Franta, a rezultat ca nu exista indicii care sa suspecteze vreo cauza tehnica generatoare sau contributoare la producerea accidentului si din punct de vedere tehnic nu exista motive pentru oprirea elicopterelor EC-135 la sol”, se arata intr-un comunicat al Ministerului de Interne.

Singurul centru in care astfel de misiuni nu vor fi reluate este cel de la Constanta.

“Baza din Constanta urmeaza sa fie reoperationalizata in cursul lunii ianuarie. Trebuie facuta realocare de elicopter, de personal medical, de pilot. Va fi deservita insa de bazele dim Bucuresti si Galati”, a explicat, la B1 TV, secretarul de stat in MAI, Raed Arafat.

Acesta a dezvaluit ca joi dimineata a avut loc deja o operatiune de salvare cu un elicopter SMURD chiar in judetul Constanta, pacientul fiind o fetita de 1 an si 3 luni cu insuficienta renala cronica. Aceasta a fost transportata de urgenta la Spitalul Marie Curie din Capitala cu o aeronava a SMURD Bucuresti.

Ancheta in cazul elicopterului prabusit in lacul Suitghiol pe 15 decembrie continua insa, pentru a se stabili cauzele care au dus la aceasta tragedie.

La bordul elicopterului SMURD prabusit in lacul Siutghiol se aflau medicul Laura Vizireanu, in varsta de 39 de ani, asistenta Gabriela Harton, in varsta de 38 de ani, care era insarcinata, pilotul, comandor Petre Corneliu Catuneanu, de 47 de ani, si copilotul, capitan comandor Ginel Claudiu Cracanel, de 42 de ani.

Toate cele patru persoane si-au pierdut viata in urma prabusirii elicopterului, iar operatiunile de cautare si salvare au durat peste 12 ore.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat ca, daca va fi gasit raspunzator in cazul accidentului de elicopter, va demisiona din functie.

Comentariile sunt închise.