Daca facem un rezumat al cerintelor USL, inclusiv dupa excursia europeana (o mare greseala!), romanii au inteles asa: guvernul rau si incompetent trebuie sa plece si sa lase USL sa faca bine poporului inca din primele secunde ale zilei de miine si ca, in Romania, avem dictatura. In rest, potrivit lui Victor Ponta, totul e bine, sefii de servicii secrete nu vor fi schimbati, institutiile care se bat cu coruptia ramin la locul lor, cota unica nu se modifica iar acordul cu FMI merge inainte.

Mare prostie au facut USLasii ca nu au stat cuminti pe fundul lor pina in toamna cind se terminau mandatele actualei puteri. Fiindca au devenit extrem de vulnerabili! Iata un posibil scenariu.

In citeva zile Emil Boc, in numele Coalitiei, prezinta demisia guvernului si anunta Cotroceniul ca atit PDL cit si UNPR sau UDMR vor sustine USL sa faca un guvern pina la alegerile din noiembrie. In prealabil, PDL s-a asigurat, prin Curtea Constitutionala, ca alegerile generale vor fi sigur in toamna. Ca sa arate romanilor si Europei ca nu avem nicio dictatura, Traian Basescu poate accepta un asemenea compromis, mai ales pentru a detensiona manifestarile strazii de dupa topirea iernii.

USL nu va putea refuza aceasta „super oferta”, pentru ca asta au cerut ca fraierii, „An-ti-ci-pa-te!” Basescu le poate da numai guvernarea fiindca anticipatele au fost interzise de CC! Ce va urma?!

USLasii vor bijbii, in lunile urmatoare, pe culoarele Puterii si se vor certa ca apucatii pe functii si pozitii in direct la televizor. Poporul uslamist va privi trasnit cum minunile promise de ai lor se duc dracului. In acest timp de dezmat stingisto-liberal, cu un Crin lasat fara hau-hau si obiectul muncii, Emil Boc, avind muuuult timp liber, va strabate Ardealul si tara si va recupera electorat, aratind ca a scos tara din recesiune si a lasat-o USLului pe crestere economica si, uite, ce timpenii fac noii veniti si cum se cearta pe ciolan. In vara, acelasi Emil Boc va redeveni primar al Clujului, orasul cu cele mai faine bugete din ultimii ani. Pe viitorul scenariu al regionalizarii, Emil Boc va putea ramine unul dintre cei mai puternici politicieni din tara. Chiar cu sanse la 2014!

Nici din punct de vedere financiar, USL nu o va duce roz, fiindca banuiala mea este ca banii pe 2012 au fost deja impartiti si a mai ramas putin loc de facut lovele electorale. Adica Ponta & Crin nici bani sa cumpere presa nu vor avea, in timp ce actuala putere si viitoare opozitie are si presa si televiziuni. Au fost harnicuti astia mici ai lui Boc! Ha, ha, ha!

Nu stiu ce va fi dar, daca Nenea Traian da guvernarea uslistilor, e de nerefuzat. Altfel, se vor face de rahat maxim in fata propriului electorat si a mitingistilor de 50 sau 100 de lei. Mare eroare au comis cu anticipatele si cu „dictatura”. Culmea, daca vin zilele acestea la guvernare si fac si majoritate in Parlament, nici macar sa-l suspende pe „dictator” nu mai pot! Fiindca Base isi va face campanie de reintoarcere la Cotroceni ori in preajma localelor ori a alegerilor generale, adica va redeveni agentul electoral no.1! Mama mama, ce tara vesela avem!

Sa fiti iubiti!

444 COMENTARII

  1. un pensionar in varsta de 70 de ani,are o singura intrebare pentru dl. bibliotecar:in cartile acelui”domn”adrian nastase scrie cumva dece a „vandut”petrolul romaniei cu 150 de milioane de euro(sau dolari),in loc de 13 miliarde de euro(sau dolari)?va puteti documenta din acte oficiale!

    • @ EMIL BERCEANU

      Stimate domn,
      Nu am să vă mint… nu am studiat acele cărţi în amănunt, doar le-am răsfoit. Problema resurselor naturale am criticat-o şi eu. Am susţinut, întotdeauna, că resursele României, de orice fel, trebuie exploatate de către români şi ar trebui să rămână ale statului, pentru că sunt bunuri ale întregului popor. Părerea mea, nefondată pe nimic palpabil, este că înstrăinarea controlului asupra resurselor naturale este o greşeală de tipul subminare sau trădare (deşi, evident, nu se înscriu în Codul Penal la asemenea capitole).

      Nu ştiu nici cifrele, nu cred că putem vorbi însă despre 150 de milioane de dolari, în loc de 13 miliarde de dolari (petrolul este întotdeauna în dolari), aici intervin şi redevenţele.

      Conform legii, concesiune petrolieră semnifică operaţiunea juridică prin care statul român, reprezentat de autoritatea competentă, în calitate de concedent, transmite, pe o perioadă determinată, unei persoane juridice române sau străine, în calitate de concesionar, dreptul şi obligaţia de a efectua, pe risc şi cheltuială proprii, operaţiuni petroliere ce cad sub incidenţa prezentei legi şi dreptul de a utiliza bunurile aflate în proprietate publică, necesare realizării operaţiunilor petroliere, în schimbul unei redevenţe.

      Ce înseamnă asta? Statul român dă dreptul unei firme să exploateze un zăcământ presupus. E treaba firmei să descopere petrolul, să facă cheltuielile cu forarea, cu captarea şi aşa mai departe. După aceea, statul român primeşte o parte din tot ce se scoate din zăcământ. Redevenţa pe care o primeşte statul începe de pe la 3,5% pentru zăcămintele cu producţie mică şi ajunge la 13% la cele cu producţie mare (bănuiesc că din 2004 s-au mai schimbat)

      Statul mai ia şi o cotă de 5% din valoarea veniturilor brute realizate din operaţiuni
      petroliere de transport şi tranzit al petrolului prin sistemele naţionale de
      transport al petrolului, precum şi din operaţiunile petroliere efectuate prin
      terminalele petroliere.

      Dacă aţi face referire la ceva mai exact… aceste date nu sunt chiar pe toate drumurile astfel încât să le găsesc într-un mod banal.

  2. Într-una din zilele trecute un coleg îmi spunea… Nu are importanţă cine vine la putere doar să plece aştia care au furat de-au rupt. Atunci l-am întrebat simplu: Bun.. dar dacă vine USL, nu are bani, nu se iau nici un fel de măsuri pentru ameliorarea traiului greu al populaţiei, dacă prima dată îşi vor plăti şi ei contributorii din campaniile electorale şi românul va suferi în continuare?
    Am primit un răspuns la obiect, simplu şi haiducesc: Atunci mergem peste ei, le confiscăm averile şi lor şi la copii şi neamurile lor şi ne facem dreptate haiduceşte.
    Sincer ma uns la inimă, pentru că dacă ăştia care pleacă acum au o şansă şi scapă nelinşaţi, cei care vor veni dacă nu vor face nimic, va fi vai de ei şi de mama lor.
    Pe scurt oricine vine la conducere va avea o responsabilitate mult mai mare decât cea a asumării măsurilor de austeritate din partea lui Băse, în 2010 şi va fi tot timpul cu biciul în spate şi cu morcovul în fund.

  3. BOC cel mai bun Prim Ministru de dupa ’89,corect,cinstit,nu corupt,etc..etc..etc…
    Felicitari Dle Emil Boc si multumim pentru lupta( 😉 ca a fost o adevarata lupta,vorbesc f.serios) dusa pentru construirea unei Romanii moderne,cu adevarat occidentala.

  4. Nasule, scenariul tau pare sa prinda contur, nu stiu ce sa zic, din pacate sau din fericire.

    Oricum prin gestul de azi Boc a castigat mult.
    Tot respectul pentru Boc!

  5. Bine ca am scapat de mascariciul BOC POC. Asta e prima batalie castiga de opozitie. Urmatorul pas: alegerile anticipate. Usor usor se face dreptate si o sa scapam de regimul portocaliu care a supt din banii poporului. USL-ul castiga teren si tara o sa prospere mai mult ca niciodata

    • Sa prospere Alex dar sa nu fie prosperitatea din cei 15 ani de dupa ’89 pentru ca de aia ne-am cam saturat.

    • Cum sa prospere tzara Alex?
      Vino cu propuneri concrete.
      Cred ca iti trebuie tie un POC in cap.

  6. ce sa va spun acum am auzit de demisia Guvernului Boc,imi pare rau….or fi mulltzumiti USL-istii??
    Acum vorbeste cel mai incompetent LIBERAL…hi!hi!hi!
    Dle Basescu sa te ajute Dumnezeu si sa fii tare.
    iar ia iesit perlutza cu demisia si a presedintelui acestui incompetent.
    e Pontica la rand,marele revolutzionar 😉
    no comment!

  7. buna dimi dragi FLUTURI,
    iar m-am informat ,multu pt anumite lucruri pe care nu le-am stiut. interesant scenariu RADU, om vedea cum si ce va fi.parca mi-ar face placere sa-i vad pe ei ACUM la guvernare dar ar stagna ROMANIA un timp si asta nu doresc.

  8. scuze…sunt de manual…

    Cine se aseamănă se adună? Ce a ieșit din voința Președintelui? O țară condusă de nulități. Asta e reforma României? Ce mai poate salva țara? Doar o contrareformă cu oameni competenți în funcții de conducere.

    • Nulitati si contrareforma in acelasi text suna a meniu prost asa de dimineata, nu crezi timane?

      • Știu că nu-ți place…dar nu mai merge cu nulități care cică fac reformă. Tu vrei să ajungem toți ca ei? Trebuie oameni competenți la guvernare. Țara e plină de oameni cu idei bune, și tineri și în vârstă și noi suntem conduși de nulitățile pe care le avem în guvern. Inclusiv Pdl are oameni competenți. De ce au fost îndepărtați de la decizie?

        • In sfarsit o asociere pozitiva timan, OAMENI COMPETENTI. Asa mai merge si sa speram ca vor fi cat mai multi prin preajma.

          Oricum eu sunt de parere ca si guvernul demisionar este plin de oameni competenti care merita aplauzele noastre acum.

    • timan, ia uite ce se intampla la Voiculescu – acasa :)))) nu mergi sa faci contra-protest?

      • Lăsați lozincile prostești cu Voiculescu. Nu aici e problema României. Și apoi voi nu vedeți de ce e atacat Voiculescu? Că și-a turnat o verișoară la securitate. Era în structură și după ce cineva din familie a rămas în străinătate trebuia scos automat din sistem. A ales calea de a rămâne dând informații despre ea. E un lucru de condamnat și trebuie să plătească pentru asta, dar asta să fie marea vină a lui față de poporul român? De ce nu aflăm adevăratele grozăvii făcute de el și de cei ca el? Pentru că sistemul s-a protejat ermetic și nu lasă să-i scape decât informații punctuale care nu fac probleme decât acolo unde-i cer interesele. De ce nu sunt dezvăluite în justiție marile fapte de corupție, ci doar mici crâmpeie individuale, care nu devoalează sistemul sifonării banului public prin metode mafiote? Priviți la cazul Năstase? Pentru ce …mărunțișuri e acuzat oficial de instituțiile statului? Costurile anchetelor sunt mai mari decât prejudiciile prezumate.

    • hi!hi!hi!
      Daca in fostul guvern au fost nulitati,
      las’ca vor veni cei cu ‘experenta’politica a la PONTA,ANTONESCU@CO…a la PUTIN ….si vor face din punct de vedere economic numai bine RO..

  9. Îmi păreți…vădit …văduviți și …imperios …impetuoși… fără logică și niciun viitor. O fi de la „minus zero grade”? „Branconieri”…de idei…și pepinieră de „nulități convenabile”…Discursul , tonul și aplombul de chivuță, ale ministresei transporturilor e de manual pentru tot ce înseamnă „nulitate convenabilă”…feminină…Limita viziunii e limita limbajului. Cât limbaj, atâta viziune…Adică …„minus zero”…

  10. A propos de technocrati,

    Technocratii sunt niste baietandri, cand le pozezi o intrebare, la sfarsitul raspunsului ai uitat intrebarea pusa.

    Cam asa doresc unii cu noul guvern.

    • Vorbește … Ștefan, baci elvețian,…fals, că-i radovean, cu minte puțină, în limbă străină. Din alcovul Doamnei, el, când glăsuiește…mulți papuci în Piață, pare că-i urzește…

  11. Interne!
    Night ce faci?
    Vezi ca e unul ionut pe la „exclusiv” cu mesaje rasiste!

  12. gabio_sverige
    Citeşte comentariile mele din urmă şi ai să vezi cât de mare USL-ist sunt.
    Ca să nu te mai chinuieşti îţi scriu pe scurt doar că mi-am scos A3 din grila de programe dar asta nu mă poate determina în schimb să nu fiu realist şi să nu văd ce se întâmplă în jurul meu, să nu văd faptul că întreaga clasă politică e o cârdăşie. Merită cu toţii să fie condamnaţi şi traşi la răspundere indiferent de partid. Aici marele păcat e, că România e o ţară a vuvuzelelor nu numai USL-iste ci şi PDL-iste sau aţi uitat alianţele vechi… Chiar credeaţi că s-au stins? Să vă aduc aminte: PD+PNL(2004-2006), PSD+PNL(tacit)(2007-2009), PDL+PSD(2009), PSD+PNL(2011-oficial).
    Ca să citez un clasic în viaţă(cu ajustările de rigoare): Sunt politicieni deci credeţi că au o problemă să vă mintă?

  13. Bag seama că pricepi cam greu şi trebuie să-ţi desenez.
    Băse & PDL Company trebuiau doar să se încadreze într-o sumă, respectiv o valoare fixă de bani.
    Ex. practic: – dacă aveau 44.000 de lei împărţiţi la 14 angajaţi, respectiv 2 angajaţi cu 6.000 lei, 4 angajaţi cu 4.000 de lei şi 8 angajaţi cu 2000 de lei şi trebuiau să reducă cheltuielile cu salariile la 38.500 de lei(adică 25% pe 6 luni), tăind salariile la toţi angajaţii cu 25% a redus consumul produselor alimetare şi de larg consum pentru că cei care aveau salarii mai mici respectiv 1.500 lei din zona asta au fost nevoiţi să reducă, din alte industrii mai puţin.
    Ceea ce clar duce la o scădere a producţiei şi a venitului din impozite pe acest segment şi totodată o nemulţumire în masă a celor mai mulţi angajaţi iar micii privaţi suferind direct prin scăderea consumului.
    Dacă în schimb ar fi tăiat proporţional, 40% la cei cu 6.000, 30% la cei cu 4.000 şi 5% la cei cu 2.000, salariile s-ar fi echilibrat(exact ca şi în occident pe sectorul de stat) iar consumul nu ar fi scăzut decât în proporţii foarte mici, chiar nesemnificativ.
    Dacă nici după desenul ăsta nu pricepi atunci… NO COMMENT.

    • 25 e tot 25 din 4400 , la privat cei cu salarii mai mari sunt cu un motiv nu stiu cum e la stat dar diferentierea este cu motiv

    • dar cu discriminare cum ramane? varianta ta ar fi pierdut in instanta!!!!!!

  14. Sa mor de ras oameni buni(nu ca nu m-as distra copios,pe seama vuvuzelelor)! :))))))))))
    Mai devreme a anuntat Radu Banciu pe B1,ca in fata Antenei 1,a fost si s-ar putea sa fie si acum,un protest spontan…cica manifestantii scandeaza ca vor capul lui Felix :))))))))))))
    Nu ai cum sa nu razi,ma scuzati :))))))))))

  15. @deniscasian,
    remarc o usoara compasiune pentru tine si tind sa cred ca poti fi reabilitat.Evita…tata..realitatile si antenele voiculesciene…si sigurvai sa intelegi realitatea acestei tari!incearca sa faci acest exercitiu..si ai sa intelegi cum stau lucrurile in aceasta tara.

  16. „România nu are nevoie de o politică anume, de dreapta sau de stânga, are nevoie de decizii corecte în folosul cetăţeanului şi nu în folosul celor bogaţi sau a clicii de partid.”clasa politica si acolitii acesteia ?

    da din care categorie face parte domnia voastra

  17. @deniscasian,
    usl-ul tau,nu are in prezent o platforma program de redresare a romanieiei!!!!te poti face util pe acest blog sugerandule o platforma…acestora.

  18. @deniscasian,
    tu sigur esti bugetar?!trebuie sa intelegi ca cei care vor veni..(daca te gandesti la usl,gresesti!)…cu alte cuvinte …stabilitatea economica ti-o asigura doar firmele mici si mijlocii…nu usl-ul!!!trezeste-te!!!

  19. Spre curiozitatea ta îţi scriu că sunt unul dintre cei care au trăit foarte prost pe vremea lui Năstase(atunci eram sărăcuţ), dar am dus-o bine şi încă o duc bine pe vremea lui Băse, iar peste 2 – 3 luni dacă nu pică Băse, Boc şi Leul o s-o duc mai bine ca niciodată.
    Aşa că nu-ţi face griji de „sărăcia” mea ci mai bine te uiţi în propria ogradă.

    • nu trebuie sa te superi am uitat sa pun ghilimelele , dar se pare ca rahatul de … ti a adus bunastare ,eu m as abtine in viitor de la astfel de etichetari nu cumva sa ti vina ca -ca inapoi .

    • Pai atunci chiar nu te mai inteleg deniscasian, tu ar trebui sa fii cel mai mare sustinator al guvernului Boc.

  20. Cum era de aşteptat, ironia atât de mult întâlnită în acoliţii PDL-işti nu putea să lipsească de pe blog.
    Asta a fost şi marea greşeală a lui Băse & PDL Company… în loc de soluţii şi solidaritate, au sfidat şi au scuipat cetăţeanul în faţă.
    Românul are răbdare iar la alegeri, indiferent că vor fi anticipate sau la termen, le va da exact ce au semănat: Au semănat vânt vor culege futună pentru PDl-işti.
    Cei care vor veni nu vor trebui să promită nimic, doar vor trebui să asigure stabilitate pe timpul crizei economice, lucru pe care-l vor putea face prin reglementarea corectă a legii salarizării şi a legii fiscale, iar restul va veni de la sine.
    Ce e cert… dacă Băse & PDL vor sfida cetăţeanul simplu în continuare în câţiva ani ajung PNŢCD-ul din urmă, iar dacă nu vin cu soluţii mediatice măcar de moment îi pasc clar anticipatele.

    • deci cu alte cuvinte ,cei din privat sa munceasca pina le sar capacele sa plateasca taxe cat mai mari ca acei romani care sunt saraci (oare de ce?)sa aiba salarii sa si cumpere cat ami multe toale, pastilute si tembelizoare asta da stabilitate pe timp de criza !!!,

  21. ei lasa ca le va da saracilor DDD bani 20000 euro sa si faca firme si vor avea salarii cat doreste sufletelul lor

    • poate o sa vina vremea cand voi vrea sa o vad si pe asta … desi nu cred, sunt prea vizibil ca nu sunt ca ei – ma iau minerii din prima de pe strada … cum s-a mai si intamplat de vreo doua ori 🙂

      pot cameleoniza in orice MAI PUTIN PROST ha ha ha ha

  22. Nu “rahatul” marca Base-Boc este apreciat de catre FMI si BM ci rezultatul pe scurtă durată din punct de vedere pur financiar. Lor le e indiferent dacă 10% sau 90% din români o duc bine. Pentru ei contează doar garanţia pe timp scurt. Habar nu au ei cu ce se confruntă cetăţeanul român sau şi dacă au habar în mare, sunt capitalişti, deci nu au un interes în favoarea poporului român ci doar pentru ei şi atât. Nu-i interesează mijloacele ci doar rezultatul, iar certitudinea din păcate e doar una : Românii au sărăcit, speranţa de mai bine nu există, legile nu reglează sistemul ci îl dereglează şi mai mult şi mă refer în special la legea salarizării iar justiţia rămâne în continuare piatra de pe mormântul României.

  23. Pentru a fi în temă cu articolul sunt convins că Băse nu va face nimic spectaculos.
    1. Demisia lui Boc nu este o soluţie decât parţială şi-i poate mulţumi doar pe USL-işti, neîncrederea populaţiei în clasa politică va predomina oricum iar aici câştigă DDD.
    2. Dacă nu-l pune să-şi dea demisia rămâne la fel de urât de marea masă a populaţiei iar protestele cât de curând vor reveni în stradă şi cu certitudine mult mai ample. Aici câştigă atât DDD cât şi USL.
    3. Explicaţiile cu atât de păcătoasa criză şi măsurile corecte de austeritate sunt târzii. În afară de măsuri de austeritate pentru cei săraci nu s-a mai făcut mai nimic. Clasa politică şi acoliţii acesteia nu au tras greul crizei lucru pe care cetăţeanul simplu îl vede şi-l condamnă.
    Pe scurt, orice face acum din punct de vedere politic E TARDIV.
    A avut momentul său de glorie şi nu i-a respectat tocmai pe cei care l-au ales.. românii mulţi şi necăjiţi.
    Prostiile cu ideologia de dreapta sunt fâsuri electorale pentru adormit copii.
    România nu are nevoie de o politică anume, de dreapta sau de stânga, are nevoie de decizii corecte în folosul cetăţeanului şi nu în folosul celor bogaţi sau a clicii de partid.
    Legea salarizării cu diferenţe de 1 / 15, într-un stat cu pantalonii rupţi în fund a dereglat tot consumul alimentar şi industria de larg consum.
    Alimente, haine, papuci, electrocasnice(ieftine), medicamente, îşi cumpără toată lumea, deci atunci când s-a luat decizia austerităţii pentru toată lumea la fel au atacat exact această zonă, statul român fiind direct perdant, în principal în zona privată, mulţi din privaţii de cartier, care aduceau impozite la stat dispărând definitiv şi odată cu ei şi banii aduşi de aceştia atât prin impozite cât şi prin locurile de muncă.
    Cei care aveau salarii de peste 50 de milioane nu au resimţit criza. Una e să tai la un milion de români din 1000 de lei 30% cu TVA şi alta e să tai la câteva mii din 50 – 100 de milioane 30%.
    Politica de austeritate a lui Băse împreună cu Boc a fost prost concepută.
    Legea salarizării e probabil cea mai proastă din Europa şi din lume. Un medic cu ani buni de facultate şi după ani buni de rezidenţiat e plătit sub orice critică pe când un procuror cu 1 an de vechime ia de 3 – 4 ori mai mult. medicul e sunat şi de multe ori vine la serviciu în toiul nopţii când alţii dorm pe când procurorul nici măcar cele 8 ore de program nu le stă la serviciu. De ce şefii acelor jandarmi care stăteau bine mersi la căldurică iau peste 60 de milioane de lei salarii iar amărâţii ăia care şi-au luat bolovani în cap merg acasă cu 1800-2000 de lei. Şi exemple ca acestea se găsesc sute în legea asta de rahat marca Băse-Boc.

    • Ce sa-i faci deniscasian viata e nedreapta!
      Si cu toate astea „rahatul” marca Base-Boc este apreciat de catre FMI si BM.

  24. sondaj pe pagina la pnl ,asa vad ei problema solutionata Cum credeti ca poate iesi Romania din criza?
    mai multi bani pentru stat din impozite mai mari , mai putini bani pentru stat si mai multi bani pentru IMM-uri

    • Se distreaza si PNL-ul cum stie mai bine. Oare nu au ei specialistii lor de intreaba fanii sau vor doar circulatie pe pagina lor?

  25. Mi-am spus parerea la intrebarea Nasului, dar mai am de spus ceva.
    Uselistii spun in ultimul timp, mai precis ataca Pdeleul cu ideia ca nu sunt ascultati, nu este o discutie intre ei si putere, nu li sa acceptat amendamentele la legile votate.
    Exista o intrebare foarte serioasa. Au votat oare opozitia vre-o lege propusa de putere, oare toate nu au fost bune? Sau au blocat cum au putut. Tot timpul auzeam ca nu e treaba lor sa promoveze legile propuse de guvernanti. Si invers, e obligatia celor de la guvernare, care sunt de dreapta, sa accepte ideile de stanga a opozitiei? Cu asa ceva sau plans la Brusel. Daca vin la putere opozitia zice ca vor schimba toate legile. Oare cu acceptul opozitiei? Eu cred ca e vina tarilor din usl, care nu vroiau sa voteze legile puterii, care puteau fi de folos tarii in timp de criza. Poate din cauza aceacta unii au plecat din psd si pnl, parlamentarii adevarati, care pun interesul tarii inaintea interesului de partid.

    • Sau se gandesc la interesul propriu si se duc in PDL sperand sa mai prinda si ei ceva din ciolan.

      Oricum e bine sa fim optimisti Dima si sa mizam pe buna credinta a politicienilor poate asa ii sugestionam sa devina corecti.

  26. Biblio, pentru ca nu intri pe forum, iti postez aici 2 comentarii si dupa aceea un clip si astept parerile tale, mai ales referitor la tara arde …

    „In timp ce noi, romanii, ne preocupam de crize politice fara cap si fara coada si urmarim demonstrantul filmat de zece televiziuni … lumea sta sa se scufunde.

    In mod evident economiile Europei nu mai au unde sa se indrepte. Pietele de pe care extrageau profitul superioritatii tehnologice vanduta la un pret de monopol – au disparut sau vor dispare in curand. China a venit sa ocupe aceste piete, cu un nivel tehnologic in continua crestere. Mai mult, China si India vin si ataca chiar acasa la tehnologizati.

    La pretul muncii din China, India dar si tarile din fostul bloc comunist – e o aritmetica simpla caderea acestor economii. O perioada vor mai lua din avutia altora, in special petrol si in general rezerve, etc – dupa aceea ce mai au de facut?

    Statele unite au reusit sa mai „combine” pe chinezi de vreo 2.000 de miliarde , vanzandu-le o moneda in scadere cu 400% fata de aur in 6 ani, sub Ben Bernanke.

    Rad si acum cand ma gandesc ca puteau fi chinezii mai bogati cu cel putin triplul rezervei actuale daca trezorizau in aur. Si , apropo de asta, in trimestrul ultim din 2011 s-a inregistrat prima descrestere a rezervei valutare a Chinei dupa 12 ani de crestere.

    Rusii – rusii au rezerve si rusii au pamant. Rusii sunt vecini cu China. O colaborare intre cei doi – unul cu resursele altul cu munca – foarte posibila in viitor.

    Americanii si europenii trebuie sa mute. Unde mai pot muta? Unde sunt rezerve. Cat timp mai pot muta – maxim 5 poate 10 ani. Ce vor face dupa aceea?
    Nu stiu – nu mai exista alternative, altele decat o descoperire miraculoasa care sa scada foarte mult pretul energiei.

    Deci – fara probleme: Rusia, poate China dar numai cu ajutorul Rusiei, poate India, poate Canada dar sunt cam aproape de americani.

    Dintre tarile mici vad scapate pe cele cu pretul muncii mic – cum sunt in Europa Turcia, tarile din est. Printre care si Romania.

    Sansa Romaniei este sa isi pastreze drumul reformei si sa spere ca nu pica la mijloc intre viitoare posibile tabere beligerante.”

    • Cand Ben Bernanke a venit, pe la inceputul lui 2006 , aurul se vindea cu preturi intre 250 si 400usd/uncie (capatul de crestere exponentiala in perioada de „colectare” ha ha ha a fost 1.900). Mirajul cumpararii aurului pentru trezorizare inseamna si decizia de a nu lua teapa de la americani. Planul lui Bernanke a fost simplu – o crestere continua si INCREDIBILA a aurului care sa faca mereu pe trezorier sa continue sa cumpere dolari.

      Curba de crestere a aurului a fost in forma exponentiala sustinuta, singura fara eroare grafica(fara variatii), argintul, altele, nu au fost atat de atent urmarite – tocmai pentru a opri acest indemn de a trezoriza in aur. Cand altii detin controlul diamantelor – iti mai ramane doar dolarul.

      In acest fel au reusit americanii sa colecteze fara nici un efort, mai mult de 7.000 de miliarde usd vechi(2005) in mod real, PLUS scaderea datoriei externe proprii (alt castig, doar aici estimat vreo 5.000 miliarde de dolari „vechi”, de dinainte de Ben, adica mult mai mult din cei de 1/4-5 raportati la aur). In acest fel, stratagema lui Ben a oferit americii aproape un PIB anual gratuit – bani din care au trait si inca mai traiesc bine mersi.

      Ce au oferit ? HA HA HA nici macar nu au tiparit ceva moneda, au facut totul cu un simplu ON – de la calculatoril Trezoreriei. Dimineata devreme musiu Ben facea on , se uita de jur imprejur – crea un cont si scria 10-11 zerouri plus o cifra HA HA HA HA HA (dupa cum „mergea”) – si ceilalti mai muscau odata, si alta data, si tot asa.

      China poate interveni pe piata – spui? Cu ce? Cu moneda SUA – cu arma altora? Ha ha ha. Sa faca ce? LA ORA ASTA DOAR CHINA MAI DORESTE un dolar puternic. Ei au excedent (si nu stiu ce sa faca cu el, vad ca au inceput sa il scada ha ha ha). Toti ceilalti, cei cu datorii mai ales, in frunte cu americanii, abia asteapta China sa „se aventureze” la lupta cu prastia made in america.

      Culmea este ca, post factum, tot americanii ii controleaza pe chinezi, tocmai prin aceasta maricica rezerva de hartie a altora.

      • Odata cu inchiderea robinetului cumpararii de dolari de catre China, pe americani socoteala „de acasa” ii va strange intr-un cleste financiar care se va manifesta acut in 2013.

        In 2012 vor face orice eforturi datorita alegerilor dar aceste probleme se vor strange si marea lovitura in finantele lumii va fi problema SUA din 2013.

        Stiu ce li se intampla si nu mai au ce face. De urmarit acest filmulet:

        THE VOTE PUMP

        http://youtu.be/u24nH03NccI

    • Obama si Putin sunt la clarvazatoare.

      Intrebarea ce-i macina e cum va arata tara fiecaruia peste 20 de ani.

      Pe Casa Alba vad arborat un drapel de culoare rosie, zice femeia.

      Bucuros Putin asteapta si el raspunsul. Si pe la voi vad un steag rosu in varful Kremlinului.

      Si mai vezi ceva, intreaba rusul fericit.

      Mai vad un afis sub steag dar nu inteleg ce scrie, e in chineza. 🙂 🙂 🙂

      • era un banc pe vremuri – cu Bush si informatorul:
        – Sefu’, rusii au inceput sa vopseasca Luna in rosu.
        – ok
        -Sefu, e aproape jumate
        – ok
        – sefu, ce naiba facem , spuneti mereu ok si astia mai au putin si termina de vopsit toata luna in rosu
        – ok baieti, cand termina trimiteti si voi o naveta, trageti o dunga alba si scrieti Coca-Cola

        Ce vremuri de glorie Dora, acum bancul tau e mult mai de actualitate …

        • Am revenit si eu. Da Cristian, bancul tau ma face sa zambesc ori de cate ori il aud. Poate ca prezenta de spirit a americanilor va triumfa si de acum incolo. Dar harnicia si perseverenta chinezilor dau roade.

          • Sper sa ai dreptate Cristian in legatura cu dorinta de colaborare a chinezilor sau poate ca peste cativa ani chiar si presedintele SUA va fi chinez. Nu sunt rasista, am facut doar o constatare.

          • E o reala problema Dora deoarece China a renuntat la atitudini imperialiste directe dar in schimb au ales sa inlocuiasca, in fiecare tara unde au interes – motoare economice.

            De ce e o problema ? Deoarece este civilizat si moral. Moralitate de care cei care sunt agresivi militar … nu dau exemplu.

            Inca nu se vede dar … se va vedea. Aceasta atitudine nonbeligeranta va veni si va aseza o oglinda in fata unui chip foarte urat al unora dintre civilizatiile occidentale.

            Americanii deja a fost numiti politisti – daca vor mai fi numiti si ocupanti pentru resurse … hm , nu suna bine deloc.

    • @ Cristian 777,05/02/2012 19:36

      Se capitalizează (privatizează) câte o feliuţă din Hidroelectrica şi Nuclearelectrica. Sunt două societăţi pentru care românii au făcut foamete cu salam cu soia şi tacâmuri de pui înainte de 1989. Ele se privatizează, precum televiziunea Naşului, prin emisiune de acţiuni.

      Ce ne spune politica? Staţi liniştiţi că România va rămâne cu un pachet de acţiuni care va controla aceste societăţi. Ei bine eu nu mai sunt tânăr, dar sunt neliniştit.

      De ce emite statul român acţiuni pentru gâsca cu ouă de aur? Ce anume nu merge bine la Hidroelectrica încât e nevoie să dăm o felie din ea? Nu ar fi fost profitabil să investească chiar Guvernul cele 200 de milioane, doar aduc profit imediat… România are prin Hidroelectrica energie ieftină şi profitabilă. Cea mai ieftină şi cea mai profitabilă. De ce îi înstrăinează statul român capitalul. De ce este nevoie de Deloitte sau HydroChinaZhongNan? De câte ori se fac astfel de privatizări simt cum statul îmi smulge din carne pentru a face unor profitori o friptură bună. Există un motiv plauzibil pentru ca eu, şi celelalte milioane de români, să-şi doneze un pic din carnea suveranităţii în schimbul unor bani care vor fi practic tot ai străinilor?

      Investiţiile urgente ale Hidroelectrica sunt legate de parcul eolian ce se dezvoltă lângă Fântânele şi Cogealag şi, se poate, şi prin alte locuri din Dobrogea. Când eolienele vor atinge o capacitate instalată de 500 de MW va apărea problema înmagazinării energiei electrice atunci când este în surplus, pentru că nu mai este ca la hidrocentrală sau termocentrale, unde opreşti apa sau păcura, sau gazul, sau cărbunele… Eoliana trebuie să meargă cât bate vântul, altfel energia se pierde. Soluţia (una din soluţii) este o centrală hidroelectrică care are un sistem de pompare în aval, transformând energia electrică în energie potenţială de poziţie (pompa urcă apa la deal). Un astfel de sistem se face, de exemplu, la Tarniţa – Lăpuşteşti prin transformarea hidrocentralei de acolo într-o Hidrocentrală cu Acumulare prin Pompaj (CHEAP) adăugând 4 grupuri reversibile turbina-pompa cu puteri unitare de 250 MW ce trebuie să pompeze o acumularea superioara de tip polder de 10 milioane metri cubi. Investiţia este cam 1,028 miliarde Euro. Nu ştiu exact dacă deja s-a făcut licitaţia… calendarul pe care îl ştiam eu spunea că luna viitoare actele să fie OK.

      Nuclear electrica are un capital, din câte ştiu eu, de 4,449 miliarde de lei, cam cât investiţia ce este necesară. O acţiune are valoarea nominală de 10 lei şi cotarea la bursă porneşte de la 3,95 €

      Domnule, eu nu aş vinde nici mort acţiuni la ceva atât de profitabil precum Hidroelectrica şi Nuclearelectrica. O astfel de investiţie aduce de mii de ori mai mult profit la fiecare euro investit decât orice autostradă, patinoar, stadion, bazin de înot, sală de sport, panseluţe… ori ştiu şi eu ce se mai investeşte în această ţară… Este găina cu ouă de aur. Nu pot să înţeleg de ce să dăm la nişte străini (măcar de ar fi investitori români, dar este evident că nu) o pulpă din găina cu ouă de aur?

      Domnule Cristian 777,
      De ce credeţi că cei ce se plictisesc prin Guvernul României nu au făcut măcar gestul de a apărea la TV, de a face un pic de reclamă la aceste acţiuni şi de a sugera celor mai bogaţi un milion de români să investească o mie sau două de euro cumpărând aceste acţiuni? După mersul lucrurilor aceste acţiuni par deja destinate „cu adresă” spre nişte străini care şi-au exprimat deja intenţia să cumpere, cât să cumpere, cu ce preţ să cumpere.

      Capitalizarea prin emisiune de acţiuni este doar o cale de capitalizare, nu singura. Sunt multe alte moduri de a realiza un aport de capital. Una din aceste căi care încearcă să obţină un capital necesar investiţiei este parteneriatul public-privat. În acest mod apare un capital străin pe un obiectiv nou (care altfel nu s-ar face, deci nu se cedează nimic din ceva existent) şi nu pe firma respectivă. Emisiunea de ac­ţiuni nu este o soluţie la o problemă de asigura­re de fonduri, ci una de solvenţă de ca­pitalizare.

      La grupul 3 şi 4 la fel, ar trebui făcute în parteneriat. Emisiunea de acţiuni permite acelui cumpărător să aibă nu numai o parte din cele două grupuri, dar şi o parte din grupurile 1 şi 2. Dacă parteneriatul dintre Nuclearelectrica se face pe două reactoare care astăzi nu există, este absolut OK, Nuclearelectrica va avea o parte din ceva nou construit care altfel nu s-ar face.

      Iată, firma lui Radu Moraru care vrea să facă o televiziune îşi creşte capitalul prin emisiune de acţiuni. Aici este OK pentru că numai firma dumnealui nu poate să-şi facă o televiziune, nici nu are altă activitate în care cineva să se amestece, deci fără un aport de capital firma nu poate funcţiona, nu face nimic.

      Nu ştiu dacă m-am putut face înţeles. Nu aduci capital prin emisiune de acţiuni când ce ai funcţionează foarte bine, pentru că cedezi absolut gratuit o parte din afacerea bună pe care te-ai chinuit să o faci. Tot poporul a investit în Hidroelectrica şi Nuclearelectrica ca să aibă energie ieftină şi acum cineva profită 10 la sută din acest efort.

      Şi mai este o chestiune, energia hidro este aproape epuizată pe teritoriul Românie, energia nucleară poate fi încă dezvoltată şi cu alte centrale nucleare (cel puţin un deceniu de acum încolo).

      China face exact jocul pe care SUA l-a făcut până acum, ba chiar la un nivel superior. De fapt cumpără cu bani de hârtie, care „până mai ieri” foloseau SUA în actul de fraierire a celorlalte ţări (dolarul fiind prima valută forte a lumii), precum şi România, asta pentru că „până mai ieri” nu conta câţi bani are SUA datorie, şi cu banii aceştia de hârtie, China cumpără economie de orice fel, de oriunde în occident, câştigând suveranitate şi putere în occident, exact aşa cum a făcut şi SUA de a ajuns o superputere mondială.

      Da, preţul aurului a crescut de câteva ori în ultimii ani, dar a crescut cam la fel relativ la toate valutele.

      Vă puteţi juca aici cu evoluţia aurului:

      http://goldprice.org/gold-price-history.html

      Aurul are un necaz. Tezaurizarea funcţionează în momentul în care toată lumea îl foloseşte ca tezaurizare. Dacă cineva ia tot aurul din lume… preţul va urca foarte mult la achiziţie după care va cădea brusc pentru că la un moment dat aurul trebuie vândut. Preţul aurului creşte tocmai pentru că este folosit în acest moment la tezaurizare. În momentul când criza va trece şi statele şi cetăţenii vor dori să-l vând pentru a obţine cash, mult prea scumpul cumpărat aur va avea o cădere bruscă. Deci bogăţia este aparentă. Aurul tezaurizat întăreşte moneda, o apreciază, dar nu reprezintă o valoarea ce va creşte la infinit (aţi văzut ce s-a întâmplat şi cu Francul Elveţian).

      Americanii şi europenii trebuie să-şi reducă nivelul de trai la 10%. Credeţi că se va întâmpla? Ei bine nu, mai bine să amâne momentul cu 5 ani de zile şi să atace în schimb Iranul şi Siria. Ce contează două ţări când un preşedinte va fi liniştit un mandat întreg?

      România ar trebui să facă eforturi să-şi recupereze capitalul. Până acum spuneam singur asta, astăzi a spus-o la Antena 3 şi domnul Dăianu, suntem deci cel puţin doi. Românii trebuie să scoată banii de la ciorap şi din bănci şi să-i investească în capitaluri sigure, cum este Hidroelectrica.

      Din păcate politicienii de pe la Guvern nu spun asta, nu promovează concentrarea capitalurilor naţionale, e mai simplu să le strecoare pe la alţii străini (gurile rele spun că ar primi şi nişte comisioane… dar nu-i nimic sigur).

      • O sa spun CATEVA LUCRURI FOARTE GRAVE dar adevarate … pe care m-as mira sa nu le stii.

        1. Investitii in orice afacere condusa de romani necunoscuti, de cele mai multe ori pusi acolo politic – pentru multi dintre cei 1 milion de romani mentionati de tine aceste investitii au insemnat pagube.

        Chit ca le-au avut de pe bursa, chit ca le-au avut direct. Rezultatul este unul si acelasi – cat timp un roman , de cele mai multe ori pus sau sustinut acolo politic – conduce o afacere, prefer sa investesc unde cunosc proprietarul/managerul decat sa mai dau banii pe mana unor necunoscuti.

        PUNCT. De aia doresc management strain, de ai a e buna aragerea de straini ca investitori.

        Mizeria comportamenului hotesc, jefuitoresc si , in ultima instanta, subuman – NU E VINA MEA. Eu la mine acasa m-am priceput sa sfintesc locul.

        NU E VINA MEA CA O AFACERE CONDUSA DE UN ROMAN , din nerentabila si de vandut pe nimic – A DEVENIT BRUSC RENTABILA si de vandut cu 3 miliarde.

        De asta NU MAI AM INCREDERE IN PRINCIPII SI IN TEORII – ci doar in oameni, VERIFICATI OM CU OM.

        De aia am incredere acum in Traian Basescu.

        Cand o lua-o razna – nu o sa mai am nici in el.

        Cum suna de la un intelectual – NU MAI MA INTERESEAZA TEORIA, PRINCIPIUL ? Cand imi vei mai vorbi de democratie vino cu exemple clare altcumva ma pierzi de conlocutor.

        Nu este adevarat in privinta aurului si o stii foarte bine. Ca uneori se exagereaza pentru a mai lua niste bani de la incepatori – se revine la o valoare unic posibila cu o crestere unic posibila.

        Incearca si diamantele sa faca ceva dar … nu este acelasi lucru – doar aurul va ramane.

        Despre romanii si banii lor de la ciorap – mai sus am spus destul. Daianu e bun … ca o mare majoritate a analistilor politici – in vremuri bune.

        • Stimate domn,
          Nu vorbim despre investiţi în afacerea cuiva, vorbim despre investiţia într-o firmă de stat care este „condamnată” să aibă profit. Atât centralele nuclear electrice cât şi hidrocentralele reprezintă investiţii iniţiale foarte mari după care urmează un profit imens de lungă durată. Investiţia uriaşă a fost deja plătită de români timp de câteva decenii, acum este preponderentă perioada câştigurilor uriaşe. Faptul că se privatizează 10% din aceşti coloşi energetice nu înseamnă management străin. Dar chiar dacă ar însemna management străin asta nu înseamnă succes, toţi coloşii daţi pe mâna străinilor au fost devalizaţi, utilajele au fost strămutate în străinătate, cele vechi au fost vândute la fier vechi, spaţiile largi au fost folosite pentru terenul de sub uzină sau fabrică… Sunt soluţii clasice de falimentări pentru că vinderea activelor este mult mai bănoasă decât afacerea. Guvernele le-au vândut gândindu-se la locurile de muncă, la faptul că sunt „găuri negre”, le-au şters şi datoriile… doar doar vor produce ceva. Câte soluţii de succes benefice pentru români ştiţi după privatizare spre interese străine? Privatul care îngraşă vita s-a dovedit mai mult un slogan, mai repede s-ar putea spune „privatul care mănâncă vita ca să se vândă vitele lui venite din altă ţară”.

          Cristian 777, faptul că dumneavoastră nu aţi investi în Hidroelectrica este o opinie personală, sunt convins că nu toţi cei care îşi permit să rişte 2000 de euro la bursă gândesc aşa. De exemplu, am convingerea că dacă Dinu Patriciu nu şi-ar fi băgat banii în eoliene nu ar fi ezitat.

          Dumneavoastră doriţi un management străin. Dar de ce nu angajaţi un manager străin care să vă cheltuiască banii familiei? Dumneavoastră staţi liniştit şi managerul vă dă banii de mâncare, de întreţinere, să vă luaţi o pereche de ciorapi… de ce nu faceţi asta ca să aveţi nişte finanţe bine organizate în folosul familiei dumneavoastră? Este acelaşi lucru… Puteţi să oferiţi un răspuns de ce nu vă angajaţi un străin care să vă spună cât anume şi pe ce anume să vă cheltuiţi banii?

          În rest, tot mai mulţi specialiştii ajung la părerile mele de prin 2007, 2008, 2009… şi asta nu poate decât să mă bucure. E târziu, foarte târziu… dar tot e bine că lumea se mai luminează.

          • Stii la fel de bine ca si mine ca orice „condamnare” poate fi schimbata. Un ministru, 3 contracte tintite si orice afacere devine falimentara.

            Un manager strain care va primi un coeficient din profit te apara de ministrul BUN DE TRIMIS PE VIATA IN PUSCARIE – by the way.

            Nu-mi vorbi de afaceristul Patriciu ca ma faci sa rad. Nici in clin nici in maneca cu afacerile.

            Cu sau fara manager strain – eu oricum nu mai voi investi vreodata in ceva unde nu cunosc proprietarul/managerul (adica proprietarul daca e in privat sau managerul daca e la stat).

            Here we are. Nu e vina mea ca ei sunt asa. Dinspre EI mi-am intors fata in 1990. Toamna.

          • Vedeţi, stimate domn, filosofia domniei voastre are două unităţi de măsură. Cât timp nu sunt exact banii dumneavoastră, faceţi experimente. Eu de ce să am încredere în străini mai mult decât într-unul de al meu…

            Ca să nu spuneţi că inventez cele ce le-am spus mai sus, am căutat pe youtube şi net ceva ce ar putea ilustra ceea ce spun şi am realizat o postare… Veţi vede acolo exact ce se întâmplă în România, de ce face preşedintele reclamă mereu ba unei baze americane, ba Roşia Montana, ba scutului antirachetă, ba deficitului structural de 0,5, ba că e bine cu FMI şi Banca Mondială, ba circulă ca soluţie de premier domnii Tănăsescu şi Isărescu, cei doi membrii ai Comisie Trilaterale din România (sigur, „întâmplător” se joacă şi de-a băncile).

            http://bibliotecarul.blogspot.com/2012/02/prieteni-la-catarama-cat-timp-catarama.html

            Vizionare plăcută.

          • Inainte sa vizionez, iti raspund cu o povestire apropo de dubla masura.

            Am doi prieteni, concurenti in aceeasi afacere. Unul plecat de jos, de la iarba. Altul privatizand prin mebo o afacere de succes comunista.

            Primul platind la stat fara o zi intarziere toate taxele. A primit candva pentru un an o reducere de 5%. Si atat.

            Al doilea nu a platit la stat taxele 2-3 ani . Cu sprijin politic a primit dreptul sa plateasca doar principalul, cu mai mult sprijin sa dea produse proprii, pe care le-a supraestimat si a obtinut un profit mai mare decat avea din activitate in aceeasi perioada.

            Primul si-a vandut dupa 20 de ani afacerea cu un extraordinar profit, obtinut prin munca cinstita si fara nici un ajutor de la stat, nici macar o mica statueta undeva 🙂

            Al doilea a „reusit” sa falimenteze afacerea si a vandut-o pe nimic DESI AVEA TOT ACEL SPRIJIN DE LA STAT.

            Asta este DUBLA MASURA REALA. OMUL GOSPODAR VERSUS OMUL DE FORMATIE COMUNISTA.

            Eu nu ma intind mai mult decat mi-e plapuma, in a vedea mai departe de banii mei de la mine din buzunar si banii platiti de mine la stat (rezultatele lor inapoi catre mine) – de aceea votez Traian Basescu deoarece macar nu incurajeaza comunistul spagar si lenes.

            Eu fac ce pot in jurul meu, astept si altul sa faca la fel, astept si Traian Basescu sa faca la fel si , cine stie, intr-un mai bun viitor, POATE VOI INTELEGE CA IN TRANSELECTRICA SUNT SI BANII MEI (din munca mea sau mostenire de la parintii mei).

            Dar pana acolo mai e si eu aleg intotdeauna varianta cu drumul cel mai aproape de acel viitor. Pana una alta nu vad altul. Cand altul va veni – pe acela il voi vota.

            DAR TOT ASA – masurand de 3 ori si taind odata.

          • Am vizualizat …. prietene, prietene, hai sa fim seriosi, e ceva nou sub soare de la Faraon incoace?

            Pai cine ii pune pe oamenii care se plang de banci sa mearga acolo? Imi vei spune – programarea. Pai tu, eu, altii ca noi, cum de nu suntem acolo?

            NU NU SI IAR NU – fiecare individ, mascul, femela, bisexual, asexuat, mai stiu eu, transsexual – orice individ al rasei noastre ARE 100% POSIBILITATEA DE A FI LIBER – DE A FI UN EXEMPLAR FIRESC AL RASEI NOASTRE.

            Fiecare are si posibilitatea sa distruga ce a primit initial. Libertatea lui este de a alege.

            Ce ne plangem – acceptam o programare veche de 3.000 de ani , o droaie dintre noi semicastram sau pasivizam de jur imprejur , ne trezim tratati ca „sclavi” si ne suparam ?

            HA HA HA HA HA HA – EU CUM M-AM ELIBERAT?

            Este firesc ca puternicii lumii sa incerce DIVIDE ET IMPERA in tot ce ni se spune.

            Vinovati nu sunt ei ca o fac – ci cei care ii cred.

            Aia e !

          • @ Cristian 777,06/02/2012 01:09

            Libertatea este o iluzie. Ne naştem cetăţeni şi deci îndatoririle către stat sunt înnăscute.

            Acum câţiva ani un politician ministru a fost chemat să dea nişte explicaţii în faţa unei comisii parlamentare, conform Constituţiei. Domnia sa a spus că nu există o lege penală care obligă, sub sancţiune penală, un ministru să respecte Constituţia. Avea într-un fel dreptate, în codul penal nu există nici un articol de lege care să te oblige să respecţi constituţia… Şi atunci, pe mine ca cetăţean, ce mă obligă să respect constituţia? Şi, dacă nu respect constituţia, de ce respect toate celelalte legi care derivă cumva din constituţie?

            Când ne naştem, pe orice colţ al planetei, ni se spune că suntem sclavii unui sistem pe care nu-l putem părăsi în nici un fel… şi suntem răspunzători în faţa legii. De ce? Pentru că mii de ani acceptăm că societatea este legată de lege. Înainte vreme legile aveau o natură religioasă. Cum să nu respecţi legile dacă au fost date chiar de divinitate? Astăzi politicienii se joacă de-a divinitatea în trena unui fapt istoric petrecut acum mulţi ani.

            Ei bine, oligarhia mondială, noua ordine mondială, organizaţii de tipul Comisia Trilaterală şi Grupul Bilderberg şi multe alte organizaţii oculte, sau mai puţin oculte, se folosesc de această slăbiciune a cetăţeanului, adânc înrădăcinată, că legea este un dat inevitabil. Din păcate, deşi democraţia înseamnă că mulţimea face legea, în realitate mulţimea nu este deloc întrebată relativ la lege.

            Cel care încalcă legea se situează în afara ei, dar, când este condamnat, se supune rigorii legii. Nimeni nu poate fi în afara legii. Există oameni şi instituţii care pot fi însă deasupra legii. Organizaţiile oculte care încearcă să supună întregul mapamondul… chiar asta şi fac, captează ceea ce este deasupra legii şi supun, într-un fel sau altul legea cu ajutorul lor.

            Bănuiesc că v-am făcut până acum o trimitere spre acele posturi cu fluxuri financiare, sectorul public şi aşa mai departe, aşa că am să vă fac o trimitere direct spre un post anume.

            bibliotecarul.blogspot.com/2011/08/sinteza-practica-pentru-uzul_19.html

            Între Firme şi Gospodării există deci două tipuri de fluxuri, unul de tip serviciu/contraserviciu, adică dai ceva şi primeşti altceva în schimb (eventual bani), şi alt tip de fluxuri intermediate de sectorul public controlat de stat.

            Cei doi prieteni despre care vorbiţi au existat preponderent diferit. Primul a avut o bază a primului flux, cel de tipul „ia ceva, dă-mi ceva”, cel de al doilea, beneficiind de subvenţii, a existat pe seama celui de al doilea tip de flux.

            http://i.picasion.com/pic43/8bb4130a1fc4207656bb5a3ef79d12f0.gif

            Cel care primea subvenţii nu era de formaţie comunistă, asta cu comunismul este o poveste menită să înfierbânte omul împotriva omului. Dacă vreţi, cel care dă subvenţii poate fi comunist, nu cel care primeşte.

            Subvenţia nu este un instrument prin care eu, aflat la guvernare, strateg al politicilor economice, dau lui cutare o gură de aer pentru că e „simpatic”. Subvenţia are un sens foarte bine stabilit, acela de a induce politicile fiscale ale statului.

            sustainabletable.org/features/articles/kingcorn/

            De exemplu, SUA subvenţionează producţia de porumb, oricine face acest porumb, în orice cantităţi.

            De ce? Pentru că un porumb ieftin face mai ieftin orice se face din porumb. Nu vă gândiţi numai la floricele şi mălai… gândiţi-vă la carne, sirop, alcool, etanol… Un pic de porumb ieftin intră în componenţa oricărui produs de pe piaţă.

            Subvenţia are menirea recuperării ei. Subvenţionând motorina în agricultură, îngrăşămintele, pesticidele, apa pentru irigaţi… se vede ca efect imediat în creşterea economică şi se reîntoarce la buget prin încasarea mai multor taxe şi impozite.

            Subvenţia gigacaloriei ar trebui să conducă la o producţiei a energiei termice înfloritoare… şi totuşi nu pentru asta se acordă, ci pentru că este evident că gigacaloria în sistemul centralizat are nişte preţuri cu mult peste încălzirea clasică, pe lemne. Avem mai mult de un secol jumătate de la momentul depăşirii stadiului de sobă cu lemne în casă şi… ne-am reîntors economic de unde am plecat? Aici se subvenţionează menţinerea unor coloşi în detrimentul subvenţionării unor soluţii alternative. De ce subvenţionează primăriile pierderile de căldură pe ţevi în loc să subvenţioneze, de exemplu, centralele termice de bloc, unde pierderile de căldură pe traseu dispar cu totul? De ce se subvenţionează „anveloparea termică a locuinţelor” când amortizarea unei astfel de lucrări se face în timp mai lung decât lucrarea este garantată? Vedeţi, aici se poate pune problema „conceptului comunist”.

            Avem prostul obicei al peticirii, al reparaţiilor făcute cu sârmă. Un manager român are aceleaşi tentaţii ca şi un manager străin. Nu este nevoie deci de un management străin pentru ca lucrurile să meargă bine, ci de un manager. Managementul străin pare superior pentru că „ai lor” chiar sunt manageri. Cât timp se vor face jocuri politicianiste şi nu numiri funcţie de profesionalism… lucrurile merg prost. ASE-ul produce mii de economişti şi manageri în fiecare an. Aceştia ajung să fie comis voiajori, şoferi sau mai ştiu şi eu ce. Nu ar fi o idee ca aceşti absolvenţi să fie puşi să conducă ceva? Orice absolvent de ASE cu o notă de la 7 în sus ştie mai multă economie decât dl. Emil Boc. De ce este domnia sa premier? Este simplu, pentru că este preşedintele PDL. Orice absolvent de Ştiinţe Politice cu o notă mai mare de 7 ştie mai multă politică decât domnul Emil Boc. De ce este domnia sa şeful PDL? Este simplu, pentru că are o legătură specială cu domnul preşedinte Traian Băsescu. Înţelegeţi de ce merg lucrurile prost? Nu din cauza lui Traian Băsescu, nu din cauza lui Emil Boc, nu din cauza miilor de directori de firme („de stat” şi particulare) care nu au nici o idee de economie mai departe de ceea ce au prins după ureche în „exerciţiul funcţiunii”… ci pentru că România nu permite competenţei să ocupe locurile care necesită competenţă.

            Problema este chiar foarte simplă, atât de simplă şi evidentă încât nimeni nu vede nimic.

          • Iti dau dreptate si ma bucur ca incepem sa ne cunoastem.

            E bine ca ai rabdare in amanunt. Te rog sa intelegi ca
            ” Libertatea este o iluzie. Ne naştem cetăţeni şi deci îndatoririle către stat sunt înnăscute.”

            nu mi se aplica. De ce? Deoarece respect TOATE PREVEDERILE LEGALE PENALE din aceasta societate … si atat.

            Odata facand asta – poti fi liber.

            In rest, hai sa ne pastram la fel – tu ai rabdare si spirit de luptator in amanunt si eu respect asta. Eu nu am rabdare si nici nevoia de a schimba din inauntru inafara…dar imi plac cei care o fac.

            Nice talking with you.

  27. O MARE NEDREPTATE; CU DNA: CULCER
    MAI FOST SI FÄCUTÄ

    „PENSIONARÄ NESIMTZITÄ ”

    si acesti mitocani, din haita rosie
    vor sä conducä romania ? NU,……….

    • ROMANIA ????

      theo-nona poate unul sa conduca CARTUL , pe pista de la gradinita ,iar celalalt PATUL ,prin diferite colturi ale odaii de dormit …

  28. @Domnule Radoveanu, degeaba strigam noi VREM altii in locul lui Ponta si Antonescu, daca la ei functioneaza zicala: „Daca voi nu ma vreti eu va vreu”. Po(a)nta cea mai comica le-au facut-o europarlamentarii care au fost 15-16 persoane cand s-au dus cu „jelania” la Bruxelles.

Comentariile sunt închise.