Văd că senatorii se pregătesc să facă zid în jurul d-lui Dan Şova, ale cărui dosare întocmite de procurori sunt extrem de voluminoase. Cred că, dacă Şova va fi apărat împotriva Justiţiei, ar trebui să luăm în serios varianta unor mitinguri, manifestaţii paşnice, dar persistente în vederea demisiei guvernului şi a organizării alegerilor anticipate.
Habar nu am cât sunt de consistente probele strânse împotriva lui Dan Şova, dar tocmai de aceea cred că ancheta trebuie să continue. În aceeşi măsură în care nu suntem eu, tu sau oricare alt cetăţean, chemaţi să ne pronunţăm pe fond în dosarul lui Şova, nici senatorii nu o pot face.
Ancheta nu o face Parlamentul, ancheta o face Justiţia, şi dacă până acum Parlamentul a demonstrat, în cazurile Vosganian şi Borbely, că nu este capabil să evolueze, în cazul domnului Şova, deja cred că lucrurile vor pocni în altă parte.
Sunt patru luni deja de la momentul în care Victor Ponta, înfrânt în alegerile prezidenţiale, dar încă şef al partidului de guvernământ, şi-a pus cenuşă în cap, acceptându-şi destul de elegant soarta şi ridicând mănuşa cu care noul preşedinte Klaus Iohannis tocmai câştigase alegerile – un acord între cei doi lideri, pentru a nu mai lăsa Parlamentul să fie scut pentru penalii niciunuia dintre partide.
A durat puţin, ştiu, noi, societatea, n-am prea reacţionat, decât foarte slab, dar, zic eu, până la Şova. Cazul domnului Şova este unul cu totul şi cu totul special. Şova a fost, nu ştiu dacă mai este, dar sigur a fost, prietenul apropiat al premierului Victor Ponta, omul său de încredere, cel căruia i-a dat pe mână Marile Proiecte de care însuşi Ponta şi-a legat viitorul politic.
Dacă partidul sau partidele din Parlament vor bloca Justiţia în cazul Şova, atunci cred că ar trebui să îl considerăm, cu toţii, chiar pe Victor Ponta ca fiind principalul responsabil.
Din acel moment încolo cred că noi, societatea civilă, vom fi datori să spunem stop! aşa nu se mai poate! Va trebui să cerem primului-ministru şi preşedintelui ţării să declanşeze procedura alegerilor anticipate.
Pentru că un astfel de Parlament, dovedit (oare a câta oară?) antisocial, va fi blocat, pur şi simplu, evoluţia societăţii.
În cazul în care nu ştiţi, procedura alegerilor anticipate începe cu demisia sau demiterea Guvernului, continuă cu două nominalizări consecutive făcute de către preşedinte în decurs de 60 de zile şi respinse ambele de către Parlament.
De facto, această procedura nu poate funcţiona decât dacă preşedintele şi primul-ministru sunt de acord asupra ei. Şi dacă Victor Ponta a scăpat la viaţa lui cu multe, de data aceasta eu cred, că fără predarea lui Şova, nu poate scăpa.
Aşa că Victore, gândeşte-te bine… de eliberarea lui Şova de sub povara imunităţii parlamentare cred că depinde şi soarta mandatului tău de prim-ministru.
Sursa: biziday.ro
Comentariile sunt închise.