petrescu - pontaInformaţia că este fiica Directorului ORNISS, fost (?) ofiţer SIE, prieten al lui Adrian Năstase, circula de mai multe zile pe surse. Articolul lui Make, şeful ziarului BURSA care a publicat informaţia verificând mai multe surse, a fost desfiinţat scurt prin două răspunsuri uluitor de rapide: unul de la instituţia ORNISS – care, dacă nu ştiaţi, îi acreditează pe demnitari să aibă acces la secretele de stat -, altul via sms de la Miss Petrescu care spune doar atât – „nu este adevărat”.

Aşadar, misterul se adânceşte. Ori sursele lui Make au minţit, ori altcineva evită să spună adevărul. Şi dacă este aşa, de ce?

Lucrând cu materialul clientului, aflăm că domnişoarei absolvente la Harvard îi lipsesc 20 de ani din biografie, în declaraţia de avere are enumerate un număr impresionant de carduri bancare, nu are case, proprietăţi, maşini sau bujiterii. Este un document „blanc”.

În schimb, aflăm din revista „One”, în care i-a acordat Andreei Esca un interviu fabulos, că părinţii ei sunt ingineri, că a copilărit la bunici la CORNU, că a plecat în America la Universitatea Wellesley cu o bursă aproape integrală – unde nu a avut de plătit decât o sumă simbolică de 500 de dolari pe an -, şi că l-a cunoscut pe Victor Ponta în Statele Unite, de unde l-a şi consiliat o perioadă.

„L-am cunoscut pe domnul Ponta în Washington, în 2012, în cadrul unei întâlniri cu economiştii de la American Entreprise Institute unde eu lucram. De atunci am rămas în relaţii de colaborare, chiar dacă multe fraze ale mele începeau cu: «Ştiu că nu o să va placă asta, dar trebuie să va spun că… ». Am ţinut aşadar apoi legatura, mai dădeam ceva sfaturi, fără să fiu plătită, dar realizam că nu e posibil să fac lucrurile pe întreg, de la distanţă. Chiar în decembrie 2012, după alegeri, venită în ţară, m-am plimbat pe lângă Palatul Victoria, cu o cafea în mâna şi mă gândeam: Washington sau Palatul Victoria, neştiind dacă să-l caut sau nu pe premier… Nu m-am decis până în iunie, când ştiam clar că vreau să fiu consilier de stat. Ăsta era planul pentru un an, dar s-a schimbat odată cu oferta de ministru, aşa că mi-am îngheţat doi ani universitari la Maryland, unde predam, şi m-am angajat la ceva care începe încet, încet să se mişte“, a povestit în revista „One”.

Fragmentul în care Ioana Petrescu relatează cum l-a cunoscut pe Ponta îmi aduce aminte de un interviu acordat cu ani în urmă de Irinel Columbeanu. Iri povestea cu naturaleţe, uitând să menţioneze că este fiul unul demnitar de dinainte şi de după Revoluţie, cum în primele zile după decembrie ’89 stătea în faţă la Intercontinental şi acolo l-au abordat nişte francezi care l-au întrebat dacă nu vrea să fie CHIAR EL reprezentantul Alcatell în România. Şi aşa s-a apucat Iri de afaceri. Asta ca o paranteză.

Dar Miss Petrescu trebuie să lămurească un număr de necunoscute pentru a linişti opinia publică, după ce articolul din Bursa a explodat pe internet.

1. Comuna Cornu este un fel de Viscri al demnitarilor post-revoluţionari. Printre cei care au proprietăţi acolo se numără Adrian Năstase, Marius Petrescu (sic!)- şeful ORNISS -, Ilie Sârbu – socrul prezidenţiabilului -, Victor Ponta însuşi cu soţia şi mulţi alţii. Raportându-ne la rezidenţii din Bucureşti, Cornu nu este o comună foarte populată. Este un fel de scară a blocului. Ţinând cont de faptul că Ioana Petrescu, Victor Ponta şi Daciana Sârbu sunt de vârste apropiate şi că domnişoara ministru a copilărit acolo este aproape imposibil să nu se fi întâlnit măcar odată în „lift” cu unul dintre ei, înainte de a-l cunoaşte pe Premier în Statele Unite, în 2012. Mai mult decât atât, „prezumtivul tată” Marius Petrescu deţine şi el o proprietate în celebra comună.

2. Cine sunt părinţii ingineri, ce fel de specializări au, mai are fraţi sau surori?

3. A plecat în SUA cu o bursă integrală. A fost o bursă de stat sau nu? Dacă da, cât a plătit statul român pentru studiile domnişoarei Petrescu şi cum a obţinut-o?

4. Mediul academic din Statele Unite promovează ideile socialiste aplicate într-o societate modernă. La multe facultăţi prestigioase se studiază Marx. Miss Petrescu ar trebui să precizeze, ca demnitar, ce orientare politică are şi ce doctrină îmbrăţişează.

5. Ce legătură are cu serviciile secrete române având în vedere că mai mulţi jurnalişti, printre care şi Ion Cristoiu, au avansat ideea că Preşedintele a menajat-o, la întâlnirea de la Cotroceni şi într-un interviu acordat ulterior, pentru că este o „conservă” SIE.

Ion Cristoiu: „După numirea Guvernului Victor Ponta 3, într-o posibilă polemică cu cei care-şi expuneau îndoiala faţă de competenţa proaspăt numitei, Traian Băsescu a declarat luni, 31 martie 2014, la B1tv:
„Mie îmi place doamna asta. Sunt convins ca poate mult mai mult decât păreți că vreți să acceptați. Sunt convins că o să le puna pielea pe băț prin Ministerul de Finanțe, în câteva luni. Eu exprim mai mult o speranță, că nu o cunosc”.

Să fie sentimentele unui tată cu o fiică de vîrsta Ioanei Petrescu?

Sau să ştie Traian Băsescu ceea ce noi nu ştim:

Că Ioana Petrescu e colega noastră de unitate?”.

6. Toate aceste întrebări merită răspunsuri într-o conferinţă de presă extraordinară. Românii trebuie să ştie cine este persoana care conduce finanţele ţării.

Altfel, ceva putred e în Danemarca.

P.S. Se pare că socialiştii sunt la fel de „fashion addicted” ca Elena Udrea. După ce V.V. Ponta ne-a răsfăţat cu un pullover Paul&Shark, domnişoara Harvard ne-a uluit cu leoparzii Louboutin.

1 COMENTARIU

  1. Sa spuna cine este,ca de nu….,”ceva putred este in Danemarca”cum bine zici,Cristina.

Comentariile sunt închise.